At der overhovedet skal laves en genindspilning af den franske gyser ‘Martyrs’ er mange fans uenige i, men det er altså en realitet, og nu har vi så fået en instruktør på banen – heldigvis en af de gode af slagsen.

Det er nemlig instruktøren af ‘The Last Exorcism’, tyske Daniel Stamm, der skal tage udfordringen op, og forsøge at holde niveauet fra den originale film, når der skal laves en amerikansk version af ‘Martyrs’.

Med den succes han har haft med ‘The Last Exorcism’, kan vi da håbe på, at det ikke går helt galt. Men det der nok betyder mindst lige så meget som instruktøren, er hvilke skuespillere, der bliver castet. Det er jo ‘Twilight’-producerne, der står bag genindspilningen, så Kristen Stewart har været rygtet, men det afvises af Stamm. Så ingen navne er officielle endnu.

Dem der ikke har set ‘Martyrs’ endnu får lige plottet her:

Lucie, som har været forsvundet i over et år, bliver fundet hysterisk og ude af sig selv. Hun leder politiet til et gammelt slagteri, hvor hun har været indespæret. Selvom der ikke findes bevis for et seksuelt overfald, viser Lucie tegn på, at hun gentagne gange er blevet skadet og misbrugt på adskillige måder. Da hun er traumatiseret og ikke meget for at tale, er Lucie ikke i stand til at fortælle myndighederne om hendes tid i fangenskab eller om folkene, som holdt hende fanget der. Hun plages dog fortsat af tiden der, og 15 år senere får hun mulighed for hævn…

‘Martyrs’ er blevet kendt for at være særdeles modbydelig, så vi får se, om amerikanerne tør bevare den del, som trods alt er en stor del af filmen – hvis de gør det, får de med garanti mindst en R-rating, som ikke er så populær i USA, da alle så ikke får lov at se filmen, hvis de er under 17. Og hvis det er særlig grov vold, der portrætteres så får den en NC-17 som kun er for voksne.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.