Det lader til, at vi får en genindspilning af Stephen King’s Ondskabens kirkegård / Pet Sematary.

Første gang Stephen King’s Pet Sematary (eller på godt dansk Ondskabens kirkegård) blev filmatiseret var tilbage i 1989, da Mary Lambert instruerede filmen af samme navn. Det endte med at blive en gyserfilm, der har kult-lignende status nu.

Foruden at instruere både Pet Sematary og Pet Sematary 2 (tilbage i henholdvis 1989 og 1992), så har Mary Lambert primært arbejdet med især TV-film og serier (senest den succesfulde The Blacklist). Derudover har hun gjort karriere med at instruere musikvideo for bl.a. Madonna, hvor hun stod bag Like a Prayer. Både instruktion af TV-serier og Madonna musikvideoer er i øvrigt noget, hun har til fælles med David Fincher, der står bag Netflix serien House of Cards og instruerede Madonna’s Express Yourself musikvideo.

pet sematary 1989Men hverken Mary Lambert eller Stephen King (der selv skrev manuskriptet til den oprindelige Pet Sematary fra 1989) lader til at være direkte involveret i denne remake. King har dog en tendens til at være producer, når hans værker filmatiseres, så mon ikke det også gælder i denne omgang. Det er svært helt at lure om denne nye filmatisering bliver en remake af filmen fra 1989 eller en decideret nyfortolkning af bogen, der udkom i 1983.

Kendte gyser-kræfter involveret i genindspilningen

Gyser-sitet Dread Central har for nylig talt med manuskriptforfatter Jeff Buhler (The Midnight Meat Train), og han kom med et par ret interessante detaljer. I særdeleshed at casting processen er i fuld gang, men at det kan komme til at tage noget tid, da man forsøger at få en række større navne på rollelisten. Det betyder umiddelbart også, at selve budgettet nok efterhånden ligger i den tungere ende, men det bør en ny Pet Sematary sateme også kunne holde til. Det er jo en klassisk Stephen King fortælling.

Ifølge Buhler vil denne filmatisering blive langt mere uhyggelig end originalen, men der må vi nok erkende, at alt er relativt. Selve gysergenren – og filmproduktion generelt – har trods alt udviklet sig på mange måder siden 1989.

Derudover ved vi også nu, at Buhler har skrevet manuskriptet til denne nye Pet Sematary sammen med Juan Carlos Frensadillo (28 Weeks Later), som også er blevet tilknyttet som instruktør på filmen. Lige nu kan intet af dette dog bekræftes fra officielle kilder, og der har tidligere været rygter om nye filmatiseringer. Men hvis Buhler taler sandt, så lader det til, at pre-production er i fuld gang, hvilket bestemt er godt nyt for alle os, der elsker de klassiske Stephen King-historier.

Opdatering 31. oktober 2017:

Starry Eyes instruktørparret Dennis Widmyer og Kevin Kolsch er hyret til at instruere den nye Pet Sematary!

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg