Klassikeren Don’t Look Now – med den danske titel Rødt Chok – fra 1973 er den seneste film, der skal gennem Hollywoods remake-mølle.

StudioCanal vil lave den med Andrew Rona og Alex Heineman fra The Picture Company i producer-rollerne. Der er endnu ingen manuskriptforfatter eller filmstudie tilknyttet, men de er i fuld gang med forhandlingerne.

Rødt chokNicolas Roeg instruerede den originale film, baseret på en novelle af Daphne du Maurier, med stjernerne Julie Christie og Donald Sutherland i hovedrollerne. Filmen blev kendt for den specielle visuelle stil samt en – på det tidspunkt – særdeles grafisk sexscene mellem hovedrollerne. Rygterne gik endda på, at de havde rigtig sex, hvilket de begge har afvist.

Rødt Chok handler om John og Laura Baxter, der mister deres datter Christine ved en drukneulykke. For at komme sig over tabet tager de til Venedig, hvor John har fået arbejde med at renovere et vægmaleri i en kirke. Her møder parret to ældre søstre, hvoraf den ene hævder at være synsk og formår at komme i kontakt med det afdøde barn. Laura vil gerne tro på hende, mens John er imod tanken og koncentrerer sig om sit arbejde. Imidlertid får John selv uforklarlige syn, hvor han synes at se sin datter i sin røde frakke på gaderne.

Det vides endnu ikke, om de vil lave en kopi af Nicolas Roeg’s filmversion, eller om de vil gå mere efter Daphne du Maurier’s novelle. Men vi følger filmens udvikling her på Heaven of Horror.

Se traileren til den originale film nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.