Chan-wook Park’s nyeste gyser ‘Thirst’ (Bakjwi – Korea, 2009) får nu biografpremiere i de amerikanske biografer. Amerikanerne kan nyde ‘Oldboy’-instruktørens nye film allerede denne måned.

Det var ikke planlagt, at Focus Feature ville sende filmen ud i biografen, men flere amerikanske filmskribenter spekulerer i, at det er takket være den succes, som ‘Let the right one in’ (Låt den rätte komma ind – Sverige, 2008) oplevede.

Timingen er således blevet perfekt for ‘Thirst’, som nu får en langt større udbredelse, end hvad asiatiske gysere normalt oplever – den slags er normalt forbeholdt de amerikanske genindspilninger.

Det hjælper naturligvis, at instruktøren tidligere har stået bag succeser som ‘Oldboy (2003) og ‘Lady Vengeance (2005), og at denne nyeste film vandt jury prisen ved årets Cannes filmfestival. Men man skal heller ikke undervurdere den vampyr-bølge som både ‘Twilight’-filmserien og HBO TV-serien “True Blood” leder an.

Måske vi endda kan forvente, at ‘Thirst’ kommer i de danske biografer? Vi krydser i hvert fald fingre herfra.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.