‘H2’ kom ind på en tredieplads med en omsætning på 17,4 mio dollars, mens Tarantino’s ‘Inglorious Basterds’ holdt sig oppe mod toppen med en andenplads og 20 mio dollars i omsætning, men det var ‘TFD’, der med sin flotte indtægt på hele 28,3 mio. dollars, indtog en klar førsteplads. Der har været spekuleret en del omkring, hvorfor det blev til så tydelig en forskel i opgøret med ‘H2’, og to ting har især spillet ind: Kvinder vil hellere se ‘The Final Destination’ end den mere traditionelt hårde horrorsaga om Michael Myers, og så er den jo i 3D, hvilket er det helt hotte lige nu. Især inden for gyser genren, hvor effekterne virkelig kommer til deres ret.

Det er dog også netop 3D detaljen, som mudrer resultatet lidt, når man måler filmens succes i indtægter og ikke billetsalg. Men sagen er den, at billetter til 3D film koster betydeligt mere end almindelige biografbilletter. I en typisk biograf i Californien, ville en billet til ‘H2’ således koste 12$, mens en billet til ‘TFD’ ville løbe op i 16$. Billetterne til ‘The Final Destination’ koster altså 33% mere end billetter til den anden store horrorfilm, og det trækker jo unægteligt resultatet yderligere op. Umiddelbart skulle man jo tro, at ‘TFD’ havde solgt 60% flere billetter end ‘H2’, men helt så imponerende har det altså ikke været.

Selv hvis successen blev målt i antal solgte billetter, så ville ‘TFD’ dog fortsat have været den klare vinder – ikke mindst pga. de to førnævnte faktorer – så det skal vi bestemt ikke undlade at være imponeret over. Personligt forventer jeg mig da også mere af ‘The Final Destination’ som uden tvivl skal ses i biografen, mens ‘H2’ formentlig vil være fin til lidt DVD gys.

Kilde: Variety / Fandango

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg