THE IRREGULARS er en ny Netflix-serie, hvor Dr. Watson og Sherlock Holmes er bifigurer, mens en gruppe teenagere er hovedpersoner. Hele historien udspiller sig desuden i et London med overnaturlige indslag. Læs vores The Irregulars sæson 1 anmeldelse her!

THE IRREGULARS er en ny Netflix-serie i thriller, krimi og fantasy-genrerne. Historien udspiller sig i Dr. Watson og Sherlock Holmes’ univers i London, men intet er helt, som det plejer. De egentlige hovedpersoner er eksempelvis en gruppe unge mennesker, der lever en ret forhutlet tilværelse.

Selvom de kæmper for et tag over hovedet og lidt mad i maven, så er det stærke og ægte karakterer, der på alle måder er mere tiltalende end Sherlock Holmes og John Watson. Faktisk er især Dr. Watson ret så irriterende og ubehagelig, langt hen ad vejen. Derfor er det ret heldigt, at det ikke primært er ham, vi skal følge – eller holde med!

Læs videre på vores The Irregulars sæson 1 anmeldelse herunder. Vi har set alle otte afsnit i sæson 1 til denne anmeldelse.

Møgbeskidte London – med overnaturlige indslag

Lad os starte med at slå fast, at vi med The Irregulars ser et London, der er dejligt realistisk. De unge mennesker vi følger, er fattige og lever en beskidt tilværelse. Ikke i forhold til deres opførsel, men derimod deres omgivelser. Der er møgbelortet i det gamle London, og derfor er også karaktererne beskidte. Hele tiden!

Deres tøj er slidt og snavset, og det er ikke på sådan en charmende måde. Det virker bare ægte. Desuden er deres hår konstant fedtet og uglet, ligesom de altid er halvbeskidte i ansigtet og på hænderne. En detalje, der gør hele denne verden mere ægte. Og ja, det er vigtigt. Især når man udvider dette univers med overnaturlige elementer.

Okay, deres tænder er (på højst ubritisk vis) faktisk rigtig flotte. Det havde dog også være for distraherende, hvis der var sådan nogle lakridsstumper i kæften på alle hovedpersonerne, så den accepterer jeg fuldstændig.

Sherlock Holmes er desuden også en ret gusten fyr i meget af sæson 1. Han har været forsumpet i stoffer i længere tid, så mens han ser fin nok ud i flashbacks, er han en narkoman på vej tilbage til livet i den tid, hvor historien udspiller sig. Igen, så hjælper dette til at opbygge en solid verden til seriens univers.

The Irregulars: Sæson 1 – Netflix anmeldelse

En fin start, der bliver bedre og bedre

Afsnit 1 af The Irregulars er ikke det helt store sus. Produktionen er møglækker, og karakterne er spændene fra starten, men selve den “sag”, der skal løses i første afsnit, er lidt for simpel. Det samme kan nok siges om afsnit 2, men så begynder det altså at blive mere og mere dystre handlinger, der får fokus.

Generelt har hvert afsnit en sag, der skal løses. Dr. Watson arbejder alene og opsøger de unge “gadebørn” til at få hjælp med en opgave. Det går godt, og samarbejdet fortsætter. Selvom Watson altså, for det meste, er lidt af et bæst og slet ikke fortjener deres hjælp. Han betaler dog for deres assistance, og de har (naturligvis!) brug for pengene.

Efterhånden som sæson 1 udvikler sig, får det overordnede plot mere og mere plads, og dér ligger den egentlige historie. Heldigvis kommer vi ret godt omkring dette plot allerede i sæson 1. Vi kan dog også se frem til The Irregulars sæson 2, da produktionen af denne allerede er planlagt.

Officielt har Netflix ikke meldt ud, at sæson 2 af The Irregulars kommer. Der foreligger dog officielle produktionsplaner om optagelse i Liverpool over sommeren 2021, så den kommer forhåbentlig snart. Netflix er da også i gang med en større Sherlock Holmes satsning, så dette er “bare” én del af den store plan.

Se sæson 1 af The Irregulars på Netflix

Tom Bidwell er skaber på den nye Netflix-serie, hvor de unge karakterer nok skal vinde publikums gunst. Han har tidligere arbejdet på serien My Mad Fat Diary, der også har unge hovedkarakterer (herunder Killing Eve-skuespilleren Jodie Comer i en af hovedrollerne). Det er dog en ganske anden genre, da vi er ude i komedie-drama.

I den beskidte og ret ondskabsfulde The Irregulars verden, er det venskabet mellem de unge mennesker, der får alt til at give mening. De er intelligente, stærke, har hjertet på rette sted, og passer på hinanden. Der er ikke nogen, der opfører sig som idioter, så vi er ikke ude i stereotype teen-karakterer. I stedet er det dem, der gør serien seværdig.

Der er, som sagt indledningsvist, otte afsnit i sæson 1 af The Irregulars, og de er altså ret hurtigt set. Det er dog afsnit på en lille time hver, så det kræver nok et par dage at komme igennem. Og hvis du synes, de første to afsnit er bare nogenlunde underholdende, så bliver det altså kun bedre senere hen. Du kan godt glæde dig!

The Irregulars sæson 1 udkommer på Netflix den 26. marts 2021.

FAKTA

Skaber: Tom Bidwell
Medvirkende: Darci Shaw, Jojo Macari, McKell David, Thaddea Graham, Harrison Osterfield, Royce Pierreson, Henry Lloyd-Hughes, Clarke Peters

Plot

Et hold udskud undersøger en række overnaturlige forbrydelser i det victorianske London for dr. Watson og hans hemmelighedsfulde makker: Sherlock Holmes.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.