DANCING FOR THE DEVIL: THE 7M TIKTOK CULT på Netflix er en ny dokumentarserie i tre dele. Det er klassisk kultadfærd, og dét er i sig selv uhyggeligt. Læs vores fulde Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult dokuserie anmeldelse her!

DANCING FOR THE DEVIL: THE 7M TIKTOK CULT er en ny Netflix-dokumentarserie. Denne serie har tre 45-minutters episoder og fortæller historien meget kronologisk. Der er ikke et mord eller dødsfald involveret her, så den sande forbrydelse har mere at gøre med andre former for misbrug. Og decideret hjernevask!

Jeg skal også nævne, at de, der undslipper kulten (og en del tidligere medlemmer bliver interviewet) ikke alle er gode steder i livet. Faktisk er især en af ​​dem meget ærlig omkring at ville opgive livet helt. Det er dystert og uhyggeligt, hvilket vi kender fra andre kultdokumentarer. Overordnet set er den bare godt skruet sammen.

Læs videre på vores Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult dokuserie anmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 29. maj 2024.

Kirke eller kult? Begge dele!

I denne Netflix-dokuserie møder vi dansere, der indirekte lander i en kult via et managementselskab ved navn 7M. Grundlæggende er 7M bare indgangen, der fører direkte til Shekinah-kirken. Når man først er med i “klubben”, ender næsten alle de penge, danserne tjener via 7M, i Shekinahs kasse.

Alligevel betaler de stadig husleje og alle mulige andre “gebyrer”. Det er bare en pengemaskine, der fører sig frem som en kirke. Men det er også en måde, præsten Robert Shinn kan komme helt tæt på mange unge kvinder.

Blandt dem er Miranda Wilking. Hendes familie forsøger desperat at få deres datter ud. Det er selvfølgelig også en del af hele deres liv på sociale medier, så der er et lille problem dér. Deres karriere er online, og der er drama og spænding altid godt for business.

Især når tingene skrider frem i dokuserien, og de forbandede opslag prioriteres over egentlig handling mod Shekinak.

Er Shekinah-kirken “bare” en kirke, eller er den en kult? I min verden opfylder kirken kriterierne for at være en kult på grund af den diktator-lignende og gudsbemyndigede leder, den måde medlemmerne giver de fleste af deres penge til organisationen, og den måde medlemmerne bliver bedt om at tage afstand til deres familie.

Altså familie, der ikke også er i Shekinah-kirken, naturligvis.

Disse tre elementer kan dog også findes i mange andre religioner. Fra Scientology til Jehovas Vidner og andre. Som en, der ikke er fan af organiseret religion, der kræver andet fra deres medlemmer end, at de elsker deres medmennesker, lyder det hele uhyggeligt ens.

Sæt spørgsmålstegn ved alt

Hvad der er særligt skræmmende ved Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult er måden, de bliver bragt ind til kirken/kulten på. Selvfølgelig er de dansere, der bliver en del af et administrationsselskab kaldet 7M, men det er jo ikke dér, tingene går galt. Frem til dette punkt er det bare business.

Nej, det er det faktum, at religion har været en integreret del af disse unge menneskers liv altid. Enten har de haft et godt og sundt forhold til en kirke, da de voksede op. Eller også deltog de kun i religiøse begivenheder på den klassiske danske måde – altså til jul eller begivenheder som bryllup, begravelse, barnedåb og konfirmation.

Uanset deres historik med kirken, så var det på ét eller andet plan helt normalt at gå i kirke, og at tro på Gud er noget man gør per automatik i USA. Det er dét, der fører dem direkte til Shekinah. De er blevet opdraget til aldrig at stille spørgsmålstegn ved Kirken eller Gud, og denne ene mand udnytter det til fulde.

Jeg har ingen problemer med tro, men organiseret religion er ofte til gavn for personen i toppen af ​​disse organisationer. Børn bør opdrages til at stille spørgsmålstegn ved alt og finde ud af, hvad deres eget trosretning er.

Det ville i hvert fald gøre det lidt sværere for de religioner, der drives som kult, at lokke unge og sårbare sjæle til.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult – Anmeldelse | Netflix Dokumentarserie

TikTok take me to Church?!

I Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult stifter vi bekendtskab med flere dansere, der bliver berømte på sociale medier. På trods af at TikTok er en del af titlen, ser vi også en masse klip fra Instagram. Jeg tror, ​​at hele “TikTok Cult”-elementet i titlen bare er fordi, det lyder godt.

NB! Det er derfor overskriften for dette afsnit også lige er blevet kombineret med Hoziers megahit. Hvorfor ikke køre den hele vejen hjem med popkultur?!

Trusler om at forbyde TikTok er næsten konstante i USA, men egentlig har den faktiske kult intet at gøre med TikTok. I stedet er det den klassiske kirke. Ja, som i kristendommen, men en meget pervers udgave, der er blevet skræddersyet af pastor Robert Shinn til at opfylde hans egne behov.

Inklusiv behovet for begær af den meget fysiske slags.

Paster Shinn fra Shekinah-kirken er trods alt “bare en mand”. Selvfølgelig har han også kaldt sig selv “Man of God” (dette er hans titel inden for kulten) og har en direkte linje til selveste Gud. Ja, det hele er den klassiske fortælling, enhver kultleder benytter. Intet nyt der.

Og det er heller ikke noget nyt, at de unge dansere, der engagerer sig i Shekinah-kirken, ikke indser, at de er i en kult, før de forlader den igen.

Se Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult på Netflix

Denne tredelte dokumentarserie kommer fra instruktør Derek Doneen. Han har tidligere instrueret afsnit af Heist og Religion of Sports. Han instruerede også dokumentarfilmen Kailash fra 2018 om at redde børn fra slaveri. En meget anderledes historie end denne.

En af producenterne af denne Netflix-dokumentarserie er That ’70s Show-skuespilleren Wilmer Valderrama. Måske er det noget, han vil fokusere på i fremtiden – dokumentarfilm, mener jeg.

Jeg elsker, at vi får flere tidligere medlemmer til at udtale sig imod Robert Shinn. Han er 7M Films ejer og Shekinah Church-præst. Men Robert Shinn er naturligvis ikke alene om at styre både management og kirke. Adskillige Shinn-familiemedlemmer og årtier lange medlemmer er også i toppen af ​​Kirken.

Jeg nød, hvordan fokus i Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult afslørede den djævelske taktik, der bliver brugt af disse kultlignende organisationer. Viser, hvordan de lokker disse unge voksne ind, der søger efter formål og mening og derefter begynder at udøve kontrol.

Disse sekter eksisterer i et vakuum, og jo mere rampelyset er rettet direkte mod dem (og deres taktik), jo sværere bliver det for dem at fortsætte. Eller, det burde det, men slutningen af denne dokuserie viser, at intet er enkelt, når man har at gøre med disse organisationer.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult har premiere på Netflix den 29. maj 2024.

Plot

Efter at TikTok-dansere tilslutter sig et managementfirma og en tilknyttet kirke, kommer foruroligende detaljer om grundlæggeren og dennes mørke virkelighed frem i lyset.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg