Jeg så denne film uden store forventninger men dog et håb om, at historien forhåbentlig var relativt god. Der er et udemærket cast, men det var nu mest, fordi filmen er baseret på en Stephen King historie, at jeg ville se den. Og historien er bestemt udemærket… nej, den er faktisk god. Men filmen kunne have været en del kortere, uden det havde gjort noget, og det trækker altså ned i den samlede oplevelse.

Det er en vaskeægte hævnfilm, men på den underfundige Stephen King måde, så tvivler man flere gange undervejs på, om filmen nu også er på vej i den retning, som man har forventet. Og eftersom jeg ikke kendte historien i forvejen, så kunne jeg læne mig tilbage, gætte med og blive overrasket og godt underholdt.

Christian Slater gør det rigtig godt som det dumme svin, der mener, han bare er en almindelig forretningsmand, selvom hans varer og metoder måske er lidt utraditionelle. Men det er dog Wes Bentley (‘American Beauty’, ‘P2’), der endnu engang leverer en stjernepræstation. I rollen som Robinson, er han som den underkuede hund, der alligevel har nok hjerte og fornuft til at reagere på den optimale måde, når man absolut ikke tror, han har det i sig.

:: Heaven of Trivia ::

Titelrollen som Dolan skulle oprindeligt have været spillet af Sylvester Stallone, men endte altså med at blive Christian Slater, som må siges at være en ganske anden type.

Fakta

(Originaltitel: Dolan’s Cadillac)

På DVD: 04-08-2009
Genre: Thriller
Instr.: Jeff Beesley
Medv.: Christian Slater, Emmanuelle Vaugier, Wes Bentley, m.fl. 
Land: USA/England, 2009