LOCKE & KEY Sæson 2 er nu på Netflix. Afsnit 1 er desværre ikke nogen særlig stærk åbning. Faktisk er det en noget mærkelig oplevelse. Heldigvis bliver det bedre allerede fra afsnit 2, og det bliver en dejlig dyster omgang. Læs vores Locke & Key sæson 2 anmeldelse her!

LOCKE & KEY Sæson 2 er fortsættelsen på den Netflix-serie, der begyndte i februar 2020. Har du set sæson 1 for nyligt, så er du sikkert helt klar til at komme videre nu. Og heldigvis, så fortsætter serien ret umiddelbart efter hændelserne i finaleafsnittet af første sæson.

LÆS OGSÅ

Vores sæson 1 anmeldelse af Locke & Key her >

Desværre for dem af os, der ikke lige har set sæson 1, så er der intet recap til at indlede denne nye sæson. Det betyder desværre, at du lynhurtigt skal hente alle de forskellige karakterer, plot twists, og andet godt, frem i hukommelsen. Ovre på YouTube finder du et sæson 1 recap, og så er man reelt klar igen – se her >

Læs videre på vores Locke & Key sæson 2 anmeldelse herunder.

Sæson 2 begynder for et par hundrede år siden!

Kevin Durand (PrimalThe Strain) er faktisk den skuespiller, der indleder den nye sæson af Locke & Key. Det sker via en historie, der udspiller sig for flere hundrede år siden – i forbindelse med at USA blev uafhængigt. Det er en dyster og brutal lille historie, der får lov til at åbne ballet for Locke & Key sæson 2. Og vi er endda i grotten, der var altafgørende for sæson 1 finalen.

Du skal dog ikke forvente, at denne historie (eller Kevin Durand generelt) spiller nogen større rolle i afsnit 1. Eller nogle af de direkte efterfølgende afsnit for den sags skyld. Dog er det ret tydeligt, at en karakter spillet af Kevin Durand naturligvis kommer til at have en vis betydning. Nej, det er ikke en spoiler, men derimod en regulær observation (og en regel i genreproduktioner).

VIL DU HAVE MERE KEVIN DURAND

Læs vores anmeldelse af Swamp Thing, der kan ses på HBO, her >

Okay, bevares, denne “regel” har Netflix-filmen Night Teeth naturligvis lige brudt med meget små roller til store navne. Men sådan er der jo altid undtagelser.

Locke & Key: Sæson 2 Netflix anmeldelse

Helt generelt, så er afsnit 1 af Locke & Key sæson 2 ret rodet. Det er bare ikke nogen særlig stærk åbning for sæsonen. Heldigvis er vi solidt tilbage på sporet fra afsnit 2, og derfra går det overvejende godt for serien på alle fronter. Ikke mindst, da der er ret meget dystert og ondt på spil i denne verden.

Lider du af en snert angst for edderkopper, så bliver især ét afsnit nok ret slemt for dig!

Locke & Key sæson 3

Ja, der kommer også en Locke & Key sæson 3, så hvis du stadig er helt med, når denne anden sæson slutter, er der mere at se frem til.

Eftersom vi både har med nulevende og afdøde Locke familiemedlemmer, at gøre, så er der rigeligt at bygge videre på.

Se Locke & Key sæson 2 på Netflix!

Præcis som det var tilfældet med sæson 1 af Locke & Key, så er skaberne naturligvis stadig Meredith Averill, Aron Eli Coleite og Carlton Cuse. Eller rettere, de står for at have adapteret en grafisk roman til denne tv-serie. Skaberne af tegneserie-universet, som Netflix-serien er baseret på, er nemlig Joe Hill og Gabriel Rodriguez.

Alene navnet Joe Hill er altid nok til at få min opmærksomhed. Lige i den forbindelse skal man dog huske på, at denne serie altså har teenagere (og børn) som hovedkarakterer. Og at det foruden at være en gyserserie også har fantasy og drama som hovedgenrer.

Med andre ord, så gør dig selv den tjeneste at have dette i baghovedet, når du ser Locke & Key. Godt nok er der masser af uhygge undervejs, men den er bare ikke skabt til det helt voksne publikum, og det kan man godt mærke.

MERE SOM LOCKE & KEY

Netflix-filmen Nightbooks er ret oplagt for fans af Locke & Key, da det også er en “familie-gyser” >

Sæson 2 af Locke & Key har 10 afsnit (præcis som sæson 1 havde), og efter den noget sløje åbning med afsnit 1, så bliver det meget bedre – og endda ret hurtigt! Desuden føles denne Halloween-relaterede oktober premiere noget mere passende end februar. Vi er trods alt ude i en del uhygge og overnaturlig ballade med denne serie!

Sæson 2 af Locke & Key udkommer på Netflix den 22. oktober 2021.

FAKTA

Medvirkende: Jackson Robert Scott, Connor Jessup, Emilia Jones, Sherri Saum, Griffin Gluck, Darby Stanchfield, Laysla De Oliveira, Aaron Ashmore, Hallea Jones, Brendan Hines, Liyou Abere

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg