NIGHT TEETH på Netflix er en ny teen (eller Young Adult) vampyr thriller. Der går dog også lidt Romeo & Julie i den. Et skønt cast gør den heldigvis på mange måder seværdig. Desuden er den visuelt lækker med vilde drabsscener. Læs vores Night Teeth filmanmeldelse her!

NIGHT TEETH er en ny Netflix vampyrfilm. Officielt er det en form for YA thriller, så målgruppen er klart teenagere og “young adults” segmentet. Måske er det derfor, thriller-delen skubbes lidt til side til fordel for meget romance. Desuden er den godt tyve minutter for lang med en spilletid på knap 1 time og 50 minutter.

Det, der alligevel bør få dig til at se denne film, er det spændende cast. Du skal bare være klar på, at nogle af de største og mest genkendelige genreskuespillere altså kun er med i meget få scener. Så er du advaret. Til gengæld er det her en visuelt lækker film, der byder på en ny vampyrfortælling. Det er bare teen-romancen, der trækker ned, desværre.

Men okay, i det mindste hedder den ikke “Nattænder” på dansk! Nogle gange må man også glædes over de små ting.

Læs videre på vores Night Teeth filmanmeldelse herunder, og find den på Netflix fra den 20. oktober 2020.

Teen vampyr romance

Med en overskrift som ovenstående må jeg straks lige slå fast, at nej, vi er ikke ude i en form for Twillight. I stedet er Night Teeth en ret solid vampyrhistorie, der starter med en fin introduktion og fortsætter direkte ind i et højaktuelt problem, der sætter dagsordenen for resten af filmen.

Desværre sker der bare det, at især sidste halvdel bliver en for Romeo & Julie. Altså, en moderne genfortælling, hvor de ikke er familier, der toppes, men derimod mennesker mod vampyrer. Okay, nu lyder det måske alligevel lidt som Twilight, men denne film er langt mere kitsch og rå, end dén franchise var.

Desuden er Megan Fox med i en (alt for) lille rolle, der smager uhyggeligt dejligt meget af hendes Jennifer’s Body karakter. Sammen med hende ser vi Sydney Sweeney, der også er en virkelig spændende skuespiller, vi nok skal se mere til. Desværre er Megan Fox og Sydney Sweeney dog reelt kun med i én lille historie, der stopper, før den er begyndt.

Endda uden vi ser halvdelen af deres plot. Resten hører vi bare om. Jeg ville da langt hellere se en film om disse to vampyrer end den film, Night Teeth ender med at være. Men okay, jeg er heller ikke målgruppen (teenagere og “young adults”), så sådan er vi jo så forskellige.

Night Teeth – Anmeldelse | Netflix Vampyr Thriller

Se Night Teeth på Netflix!

Nu hvor der ikke er meget skærmtid til f.eks. Megan Fox, så er det fordi, de tre absolutte hovedroller spilles af Jorge Lendeborg Jr. (Alita: Battle Angel), Debby Ryan (Horse Girl) og Lucy Fry (Bright). Jeg synes faktisk, Jorge Lendeborg Jr. gør det fint, men hans karakter er ret kedelig. Debby Ryan og Lucy Fry har heldigvis noget mere at arbejde med.

Udover disse tre skuespillere er det især Raúl Castillo (Army of the Dead) og Alfie Allen (Game of Thrones, Patient Seven) der får mest skærmtid. Nå ja, og så er Hunger Games og Vikings skuespilleren Alexander Ludwig også med i en “sjov” lille rolle.

Adam Randall er instruktøren bag Night Teeth, og vi har for nyligt anmeldt hans forrige film her på Heaven of Horror. Det var gyserfilmen I See You (2019), der holder noget bedre rent plotmæssigt. Det er da også en anden manuskriptforfatter denne gang. Nemlig debutanten Brent Dillon, der dog har meget mere på vej.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af I See You her – den kan anbefales! >

Helt overordnet må jeg nok erkende, at det især er den visuelle side af Night Teeth (ikke mindst alt omkring selve vampyrerne), der fungerede for mig. Selve historien gjorde i hvert fald ikke meget i sidste ende. Eller jo, vampyrhistorien, men ikke teen romancen. Forhåbentlig bliver målgruppen af teenagere mere tilfredse med denne vampyr-romance!

Night Teeth kan ses på Netflix fra den 20. oktober 2021.

FAKTA

Instruktør: Adam Randall
Manuskript: Brent Dillon
Medvirkende: Jorge Lendeborg Jr., Debby Ryan, Lucy Fry, Raúl Castillo, Alfie Allen, Alexander Ludwig, Sydney Sweeney, Megan Fox

Plot

En ung chauffør henter to mystiske kvinder og kører dem rundt fra fest til fest. Men da hans passagerer afslører deres sande natur, må han kæmpe for sit liv.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg