HORSE GIRL er en ny Netflix-film, der leger med rigtig mange genrer. Indledningsvis er det mest en dyster komedie, mens det senere bliver en vild psykologisk thriller. Alison Brie spiller hovedrollen og har også været med til at skrive manuskriptet. Læs vores Horse Girl anmeldelse her!

Horse Girl er en Netflix-film, hvor plottet ultimativt viser sig at være en psykologisk thriller. Der er dog også drama, komedie og sci-fi (måske?) i filmen, der grundlæggende har en ret vild og vanvittig udvikling. Men på den gode måde!

Alison Brie, der også spiller en af hovedrollerne i Netflix-serien GLOW, spiller hovedrollen. Hendes karakter, Sarah, kæmper med rigtig mange ting. Måske foregår det hele i hendes hoved, men der er også en chance for, at det rent faktisk virkelig sker.

Læs meget mere i resten af vores Horse Girl anmeldelse herunder, og se filmen på Netflix nu.

Alison Brie er fantastisk!

Det er Alison Brie, der løber med hele opmærksomheden i Horse Girl, da alt drejer sig om hendes karakter, Sarah. Hun har da også været med til at skrive manuskriptet, der på sin vis er inspireret af hendes eget liv. Alison Bries bedstemor har lidt af psykiske lidelser, og derfor har hun altid haft det tæt inde på livet.

Tanken med Horse Girl har til dels været at udstille den frygt, der konstant er til stede, når du ikke ved, om du kan stole på din egen hjerne. Dog ville Alison Brie gerne bruge både drama, thriller og sci-fi genren til at udfordre og udforske, hvordan denne frygt kunne spille ind.

Sarah (Alison Brie) er en pige, som kæmper med rigtig mange ting i livet. Hendes mor er død for nyligt, og hendes veninde er hjerneskadet efter et fald fra sin hest, da de som unge var ude og ride sammen. Alligevel er Sarah overordnet positiv, selvom hun gemmer sig væk fra verdenen og ser sin yndlingserie igen og igen. Den hedder Purgatory og er en blanding af X-Files og Supernatural.

Horse Girl (2020) Netflix anmeldelse

Slutningen af Horse Girl

Bare rolig, vi kører stadig ikke med spoilers her på Heaven of Horror, men vi må alligevel lige omtale slutningen af Horse Girl. Den er nemlig ret tvetydig i en sådan grad, at du selv er fri til at fortolke, som du ønsker. Det er ikke bare noget, jeg sidder og finder på, men derimod udmeldingen fra både Alison Brie og instruktør samt medforfatter, Jeff Baena.

Når du ser Horse Girl, vil du nok have en holdning til, om Sarah er vanvittig eller bare har en anden livsopfattelse. Og du vil med stor sandsynlighed også skifte mening et par gange undervejs. Sarah er nemlig selv meget i tvivl om hendes egen mentale tilstand, og hun griber ud efter nogle vilde forklaringer.

Men okay, hvis du oplever mærkelige ting, så er det nok meget naturligt at søge en forklaring. Også selvom den lyder virkelig underlig, når du siger den højt.

Til gengæld er det ikke en åben slutning, som mange elskede at hade i fx Netflix-filmen Wounds. Den var vi jo sådan set også glade for, men der stod vi vist ret alene. Med Horse Girl slutningen får du sådan set bare flere sandheder at vælge imellem ud fra dit eget verdenssyn.

Læs evt. også: Vores spoiler-fyldte forklaring af slutningen på Horse Girl på vores engelske site >

Horse Girl (2020) Netflix anmeldelse

Se Horse Girl på Netflix nu!

Som nævnt tidligere er Jeff Baena instruktør og medforfatter (sammen med Alison Brie) på Horse Girl. Nu har jeg talt ret meget om Alison Brie i denne anmeldelse, men der er faktisk et væld af skønne skuespillere i denne Netflix-film.

Castet inkluderer en komiker som Molly Shannon (der er helt alvorlig i denne film) samt Paul Reiser, der senest også har været med i Netflix-serien Stranger Things. Derudover er også Robin Tunney fra The Craft (der er på vej som remake) og John Ortiz fra Kong: Skull Island og Netflix-serien Messiah med.

Jeff Baena er som instruktør også den type, der bruger de samme skuespillere igen og igen. Han startede sin karriere med gyser-komedien Life after Beth med Aubrey Plaza og Dane DeHaan i hovedrollerne. Senest lavede han The Little Hours, der havde netop Aubrey Plaza og Alison Brie i hovedrollerne.

Jeff Baenas film er ofte genre-hybrider, hvor historien er i fokus, og Horse Girl er måske det bedste eksempel på, når dette virkelig lykkes. Filmen havde premiere på Sundance Film Festival her i januar 2020, hvor den fik flotte ord med på vejen. Her et par uger senere er den så på Netflix, hvor et kæmpe publikum kan kaste sig over den. Og det bør du også gøre!

Horse Girl er ude på Netflix fra den 7. februar 2020.

FAKTA

Instruktør: Jeff Baena
Manuskriptforfattere: Jeff Baena, Alison Brie
Medvirkende: Alison Brie, Debby Ryan, John Reynolds, Molly Shannon, John Ortiz, Robin Tunney, Paul Reiser

Plot

En sød outsider, der elsker håndarbejde, heste og overnaturlige krimiserier, oplever, at hendes stadigt mere levende drømme materialiseres i hendes vågne tilværelse.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg