THEY CLONED TYRONE på Netflix er en ny action, komedie, sci-fi, mysterie-genrehybrid med John Boyega og Jamie Foxx i hovedrollerne. Den ligner og føles som blaxploitation, men den foregår i nutiden. Læs vores fulde They Cloned Tyrone-filmanmeldelse her!

THEY CLONED TYRONE er en ny Netflix-film, der spænder over mange genrer. Disse genrer omfatter sci-fi, action, komedie, thriller og mysterie. En fascinerende genreblanding, der også indeholder en helt særlig visuel stil. Faktisk ikke kun rent visuelt, men også i forhold til dialogen, der er skarp og ekstremt hurtig.

John Boyega spiller hovedrollen med Jamie Foxx og Teyonah Parris som de to vigtigste biroller. Den leverer et rigtig mindf*ck til tider, men det er også bare en fascinerende historie og en meget underholdende film.

Læs videre på vores They Cloned Tyrone-filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 21. juli 2023.

Blaxploitation møder konspiration møder den virkelige verden

Det er en vild oplevelse at se en film, der ligner, føles og lyder som en blaxploitation-film fra årtier tilbage, men alligevel føle, at historien er meget nutidig og ikke langt ude. Bevares, vi er ude i kloning og vilde konspirationer, men jeg kunne stadig ikke lade være med at tænke på, at dette helt sikkert er alt for mange menneskers våde drøm.

Jamie Foxx er perfekt som den selverklærede super-alfons, Slick Charles, med Teyonah Parris som en af hans piger, Yo-Yo. Faktisk er hele blaxploitation-stemningen tydeligvis en hyldest, når en underligt profet-lignende bums ser Yo-Yo (Teyonah Parris) og straks kalder hende Foxy Brown.

Mens Jamie Foxx (Day Shift) og Teyonah Parris (Candyman) er fantastiske i deres respektive roller, viser den altafgørende hovedrolle som Fontaine, John Boyega (Star Wars: The Last Jedi) levere endnu en stærk præstation.

Fontaine er en stereotyp gangster, som udnytter hele den dér “strong silent type”-attitude perfekt, samtidig med at han gør sit bedste for at holde børn væk fra sin kriminelle verden. Mens vi følger denne meget usandsynlige trio af John Boyega, Jamie Foxx og Teriyah Parris, får vi også at se, hvordan de opdager en syg regeringssammensværgelse.

Heldigvis er Yo-Yo stor fan af Nancy Drew og har læst alle bøgerne om, hvordan hun opklarer diverse mysterier. Yo-Yo er derfor den helt rette person til at komme til bunds i det hele. Som en del af mysteriets opklaring støder vi på mange andre karakterer.

De er portrætteret af skuespillere som David Alan Grier, Kiefer Sutherland, Joshua Mikel og J. Alphonse Nicholson.

They Cloned Tyrone – Anmeldelse | Netflix

Hvem er Tyrone i They Cloned Tyrone?

Når They Cloned Tyrone begynder, og du finder ud af, at John Boyega spiller en karakter ved navn Fontaine, kan du måske føle dig en smule forvirret. Det virker som en rimelig antagelse, at hans navn bør være Tyrone, da han tydeligt er vist som klon i diverse PR-materiale.

Men fortvivl ikke, du skal nok finde ud af, hvem Tyrone er. Bare ikke særlig tidligt i den nye Netflix-film. Faktisk ved du først, hvem Tyrone er, lige før slutningen af They Cloned Tyrone. Og helt ærligt, så er det både et frækt træk og en genial teaser.

Jeg glemte næsten at undre mig over Tyrone-personen, da historien udspillede sig. Det burde fortælle dig lidt om, hvordan historien i denne Netflix genrehybrid-film sætter kløerne i os seere. Det er helt genialt på overraskende og vild manér.

Se They Cloned Tyrone på Netflix

Juel Taylor er instruktøren af They Cloned Tyrone, som både var en anderledes film, end jeg havde forventet, og meget mere underholdende, end jeg turde håbe. Med en officiel spilletid på 2 timer og 2 minutter bliver det aldrig for langsomt eller kedeligt.

Manuskriptet kommer fra Tony Rettenmaier og Juel Taylor. De to skrev også på manuskriptet til Shooting Stars, der handler om LeBron James’ liv. Juel Taylor skrev desuden manuskriptet til Creed II (2018) sammen med Sylvester Stallone, så han er godt i gang med karrieren.

They Cloned Tyrone blev i USA vist i udvalgte biografer den 14. juli 2023. Den mulighed har vi ikke fået i Danmark, men den er også et rigtig solidt bud på en god fredagsfilm i hjemmebiografen via Netflix.

They Cloned Tyrone er ude på Netflix fra den 21. juli 2023.

FAKTA

Instruktør: Juel Taylor
Manuskript: Tony Rettenmaier, Juel Taylor
Medvirkende: John Boyega, Teyonah Parris, David Alan Grier, J. Alphonse Nicholson, Tamberla Perry, Eric Robinson Jr., Kiefer Sutherland, Jamie Foxx

Plot

En række uhyggelige begivenheder fører en umage trio (John Boyega, Teyonah Parris og Jamie Foxx) ned i et kaninhul og ind i en skummel sammensværgelse i nabolaget.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg