THE PUPPET MASTER: Hunting the Ultimate Conman på Netflix er en true crime-dokumentarserie. Den er ekstremt vellavet med kun relevante interviews og information. Og så er den faktisk ret skræmmende. Læs vores fulde The Puppet Master anmeldelse her!

THE PUPPET MASTER: Hunting the Ultimate Conman er en ny Netflix dokumentarserie på kun 3 afsnit. True crime-serien handler om en britisk svindler, der lod som om, han var en britisk spion. Og det gik på værste vis ud over mange mennesker.

De tre afsnit er mellem 30 minutter til 1 time, og du får helt sikkert lyst til at bingewatche dem!

Dokumentarserien er ekstremt vellavet, da den kun består af relevante interviews og information. Derudover er den decideret skræmmende. Læs vores fulde The Puppet Master anmeldelse nedenfor.

Én af de bedste true crime-serier på Netflix

Jeg ser stort set alt, hvad der er af true crime-dokumentarer på Netflix. Både dokumentarfilm og dokumentarserier. De fleste er rimelig vellavede, men der er selvfølgelig stadig en vis forskel på kvaliteten.

Nogle dokumentarer har et interessant emne, men byder på irriterende detaljer. Det kan være at interviewe folk i nogle mærkværdige omgivelser, der skal se smarte ud (jeg ser på dig, Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan). Andre er geniale, fordi de kun bruger arkivmateriale fra politiet og pressen, som fx i American Murder: The Family Next Door.

Og så er der dem, der er helt fantastiske, fordi de følger sporene på en måde, det føles organisk og naturlig. Det giver en fantastisk fortælling. Også selvom der springes frem og tilbage i tiden. Det giver ofte mening, som det er tilfældet her i The Puppet Master.

MERE FANTASTISK TRUE CRIME PÅ NETFLIX

Læs også vores anmeldelse af en anden doku-serie, der ramte plet, nemlig Don’t F*ck with Cats her >

Ja, faktisk virker The Puppet Master lige så effektivt som Netflix doku-serien Don’t F*ck with Cats: Hunting an Internet Killer. Dokumentar-serien fik den sprøde danske titel Nallerne væk fra kattene, men okay “Knald ikke med misserne” havde nok også været lige i overkanten. Man kunne jo også undlade at oversætte titler i tide og utide, men det er en helt anden snak.

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman – Netflix anmeldelse

Historien om Robert Hendy-Freegard

Lige når The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman begynder, så tænker man måske ikke, at det her er en særlig vild historie. Eller at han “bare” er en opportunist, der går efter svage kvinder. Men det vil i dén grad være en fejlantagelse!

Bevares, han (Robert Hendy-Freegard) går da helt sikkert mest efter kvinder. Det er dog tydeligt, at han også bruger charmen på mænd, der drømmer om den vilde spiontilværelse. Primært vil han nok bare gerne føle sig vigtig. Og for alt i verden har han et stort behov for kontrol. Nå ja, og penge, naturligvis!

Netflix-serien åbner med et interview i 2020, hvor et søskendepar interviewes om deres mor, der er forsvundet. På det tidspunkt aner man ikke, hvilken vild fortælling, der venter lige om hjørnet.

Vi springer nemlig tilbage til 1993, hvor “Rob” præsenterer sig selv som en britisk MI5 spion. Her bruger han den meget aktive IRA terrortrussel til at få en ung mands hjælp. Snart derefter får Rob overbevist den unge mand om, at han skal lokke to kvindelige studiekammerater med på en tur. De er nemlig alle sammen i fare.

Det resulterer i en ti år (ja, 10!) lang flugt.

“Flugt fra hvad?!” tænker du måske. Jamen, dét ved kun Robert Freegard, og han fortæller de tre andre så lidt som muligt. Han er i fuld kontrol, og IRA står jævnligt bag et nyt terrorangreb, så han har ammunition nok til at overbevise dem om den aktive trussel. Hans virkemidler er lige så uhyggelige, som de er fascinerende og effektive.

Og en anden ting; Har du set Catfish tv-serien, så vil mange af Robert Freegards metoder nok virke uhyggeligt bekendte. Han bruger simpelthen samme virkemidler i den virkelige verden, som mange online “catfish”-personer benytter nu til dags. Og det var altså for 30 år siden. Alt dette er i øvrigt blot fra starten af afsnit 1, så vi er kun lige gået i gang!

Se The Puppet Master på Netflix nu!

The Puppet Master på Netflix er instrueret af Sam Benstead og Gareth Johnson. Jeg synes, de gør det helt fantastisk i forhold til at fortælle denne vanvittige historie på en utrolig vedkommende og direkte måde. Nogle af skaberne bag denne serie stod i øvrigt også bag 2012 dokumentarfilmen The Imposter.

Har du ikke set The Imposter (med den mundrette danske titel Lystløgneren og den forsvundne dreng), så er den bestemt værd at se. Den er endnu mere vanvittig, end man kan forestille sig.

Gennem de seneste knap tre årtier har Robert Freegard (senere Robert Hendy-Freegard) også brugt navne som David Hendy og David Clifton. Disse aliaser er dog yderligere bevis på hvor syg og ondsindet, han er. Bare vent til du ser, hvor disse navne stammer fra.

Nå ja, og et lille tip. Hvis du overvejer at udvide familien med en Beagle [hunderace], så skal du nok lige sikre dig, at du ikke ender i kløerne på Robert Freegard lige pludselig. Se de tre afsnit af denne doku-serie, så du ved, hvor du risikerer at løbe ind i ham. Han er nemlig stadigt aktivt i gang med mere bedrageri – og ja, en sæson 2 af The Puppet Master er meget mulig!

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman kan ses på Netflix fra den 18. januar 2022.

Plot

I denne uhyggelige dokumentarserie manipulerer en hensynsløs svindler sine ofre ved at foregive at være en britisk spion og efterlader ruinerede familier i sit kølvand.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.