FEAR STREET DEL 2: 1978 på Netflix er fortsættelsen i den nye gyser-trilogi på streamingtjenesten. Det er heldigvis en meget solid opfølger, der bygger videre på fortællingen og lægger stærkt op til en vild afslutning i tredje film. Læs vores fulde Fear Street Del 2: 1978 filmanmeldelse her!

FEAR STREET DEL 2: 1978 er en ny Netflix gyserfilm, der hænger direkte sammen med Fear Street Del 1: 1994, der udkom ugen før. Samtidig er det også blot et skridt på vejen mod Del 3, der kommer ugen efter. Og lige præcis som midterfilm gør den alt det, den skal.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Fear Street Del 1: 1994 her >

Oven i hatten er dette en hyldest til slasher-film fra den tid, hvor historien udspiller sig i. Det er altså en sand fornøjelse som gyserfan, da der er uhyggeligt mange referencer. Jeg er faktisk sikker på at man ikke fanger dem alle ved første gennemsyn.

Læs videre på Fear Street Del 2: 1978 filmanmeldelse herunder, og find filmen på Netflix nu.

Fear Street Del 2: 1978 – Netflix anmeldelse

Velkommen til Camp Nightwing

Nu var Fear Street Del 1: 1994 kraftigt inspireret af stilen og historien fra Scream, der udkom i 1996 og kickstartede gyserfilm som mainstream-genre. På samme måde er Fear Street Del 2: 1978 meget tydeligt og kærligt en hyldest til gyserfilm (især deciderede slasherfilm) fra slut-1970’erne og start 1980’erne. Her især Fredag den 13. fra 1980.

Det er dog mest i stil, at der er hentet inspiration, da Fear Street har sin egen hovedhistorie om heksen Sarah Fier, der døde i 1666.

Her med Fear Street Del 2 starter vi dog i 1994, da filmen fortsætter lige efter Fear Street Del 1: 1994 slutter. Her møder vi C. Berman, der spilles af Gillian Jacobs (Come Play) og som overlevede Camp Nightwing massakren i 1978. Meget nødtvunget fortæller hun, hvad der skete i 1978, og derefter udspiller historien sig i 1978 frem til de afsluttende scener.

I 1978 er vi som sagt i Camp Crystal Lake… eller, jeg mener, Camp Nightwing, hvor vi lige skal introduceres til en række karakterer. Det er måske en lidt langsom begyndelse, men bare rolig, når først blodet flyder, så stopper det ikke igen. Den sidste time af Fear Street Del 2: 1978 er ren slasher på en rigtig god måde, hvor historien stadig også får plads.

Flere skønne karakterer introduceres

Vi skal som sagt møde en del nye karakterer i 1978, men der er dog også en del “unge udgaver” af personer, vi allerede har mødt i 1994. Jeg skal ikke afsløre for meget om dette, men kan dog sige, at Sherif Nick Goode er “Camp counselor” i 1978. Helt i tråd med netop den personlighed, han har.

De to Berman søstre, Ziggy og Cindy, spilles af henholdsvis Sadie Sink (Eli, Stranger Things) og Emily Rudd. Sidstnævnte er et ret nyt ansigt. Og nej, Emily Rudd er ikke i familie med Paul Rudd (Ant-Man). Begge skuespillere fungerer skønt som henholdsvis den fandenivoldske og meget ordentlige søster.

Også selvom Sadie Sink spiller en karakter, der minder en del om den fra Stranger Things. Det er jo karakteren, så hun kan ikke gøre meget andet.

Foruden de to søstre, så er der alle de klassiske “Summer Camp” personligheder. De ældre vejledere, der tænker mere på sex og stoffer, end de yngre personer, de har ansvaret for. Blandt de unge er naturligvis også det lille tykke mobbe-offer og de dumme bøller. Helt overordnet er det altid Shadyside, der er ofrene for disse massakrer, mens Sunnyvale indbyggerne normalt går fri.

Mon ikke vi får svaret på, hvorfor det hænger sådan sammen, når Fear Street Del 3: 1666 kommer?!

Fear Street Del 2: 1978 – Netflix anmeldelse

Se Fear Street Del 2: 1978 på Netflix nu!

Som nævnt i vores anmeldelse af første film i trilogien, så er det Leigh Janiak, der har instrueret alle tre film. Hun har også været med til at skrive alle tre manuskripter. Her til Del 2 i trilogien er medforfatteren Zak Olkewicz, der får sin manuskriptforfatter- debut med denne film. Næste film er dog allerede på vej, og det er såmænd Bullet Train (2022), der er instrueret af David Leitch.

Som allerede nævnt tidligere, synes jeg, Del 2 gør alt det, den skal; Fortsætter fortællingen fra Del 1 og lægger smukt op til Del 3, der skal afslutte denne trilogi. Inden Fear Street Del 2: 1978 er helt slut, så får vi også lidt teasere for, hvad der skal ske i Fear Street Del 3: 1666. Her kommer vi til at møde rigtig mange af skuespillerne fra de to første film i Netflix-gysertrilogien.

Mon ikke det viser sig, i hvert fald til dels, at være fordi, de spiller rollerne som deres karakterers forfædre. Endelig skal vi lære, hvad Sarah Fier egentlig gjorde (eller blev udsat for), så denne forbandelse over Shadyside endelig kan blive hævet. Jeg glæder mig i hvert fald som et lille barn, der tæller dagene ned til juleaften. Er det snart fredag igen?!

Fear Street Del 2: 1978 kan ses på Netflix fra den 9. juli 2021.

FAKTA

Instruktør: Leigh Janiak
Manuskriptforfattere: Zak Olkewicz & Leigh Janiak
Medvirkende: Sadie Sink, Emily Rudd, Ryan Simpkins, McCabe Slye, Kiana Madeira, Benjamin Flores Jr., Olivia Scott Welch, Marcelle LeBlanc, Matthew Zuk, Chiara Aurelia

Plot

I den forbandede landsby Shadyside terroriseres Camp Nightwing af en seriemorder, som vender en sjov sommer til en uhyggelig kamp for livet.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg