:: Anmeldelse ::

Som altid er vores forventninger jo skruet godt op, når det drejer sig om spansk horror. Desværre betød det også, at vi i denne omgang blev lidt skuffede. Game of Werewolves – eller Lobos de Arga, som den originalt hedder – er på ingen måde en dårlig film, men den falder altså lidt igennem flere steder. Normalt elsker jeg horror-komedier (‘Shaun of the Dead’ er en af mine absolutte favoritfilm, der mestrer dette til fulde), men her bliver mange komedie-elementer en smule for søgt. Og omvendt, så er andre dele alt for underspillede og satiriske, uden helt at være skarpe nok. Igen, så er det ikke fordi, der absolut intet sjovt er, men den rammer bare ikke rigtig plet.

Den anden side af genren er så horror-elementerne, og her er der måske trods alt lidt mere kød på historien. Det er altid lækkert med de rette rammer, og dem finder man så absolut i denne film, der foregår i en lille landsby, hvor nærmest alle indbyggerne er godt oppe i alderen, og der leves som i en tidslomme fra før både rindende vand og indlagt elektricitet. Det havde fleste hjem i filmen nu nok, men det føles som om, det hele er langt mere old school.

I forhold til castet er der flere, der virker bekendte – nu har vi også set ret mange spanske film i diverse genrer – men ingen jeg lige umiddelbart kan fremhæve. Det samme gælder faktisk instruktør og manuskriptforfatter Juan Martinez Moreno , der har lavet en hel del i film og TV-branchen, men intet jeg lige kender til. Der er dog en sikker og god stil i ‘Game og Werewolves’, så den ros skal filmen absolut have.

Den havde umiddelbart så mange plusser i vente på papiret, men kun halvdelen ramte plet, hvilket trækker ned i den samlede bedømmelse.

Fakta

Originaltitel: Lobos de Arga
DVD-premiere: 
24-09-2013
Genre: Horror, Komedie
Instruktør: Juan Martínez Moreno
Medvirkende: Gorka Otxoa, Carlos Areces, Secun de la Rosa m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.