MURDER ON MIDDLE BEACH er HBO Nordic-dokumentarserie med kun 4 episoder. Vi er ude i true crime-genren, og sagen omhandler et bestialsk mord. Dokumentaren er skabt af offerets søn, der finder alle familiens skeletter frem. Læs vores Murder on Middle Beach dokumentarserie anmeldelse her!

MURDER ON MIDDLE BEACH er ny true crime-dokumentarserie på HBO Nordic. Der er kun 4 episoder, men hvert af dem ender med nye spor og vilde cliffhangers, så du brænder efter at se fortsættelsen. Vi har set alle fire afsnit, og der kommer hele tiden nye detaljer og fakta frem.

Dokumentaren er skabt en en ung mand, der ville lave en film om hans mors liv. Denne film kommer derfor helt automatisk til at omhandle hendes død, der var ret voldelig. Hun blev myrdet ude foran sit eget hus, og mordet blev aldrig opklaret, så han kæmper for at få alle detaljer frem i lyset nu.

Læs videre på vores Murder on Middle Beach dokumentarserie anmeldelse herunder.

Ekstremt personlig true crime-dokumentar

Vi er som nævnt ovenfor ude i true crime-genren og en sag, der omhandler et uopklaret mord. Desuden er der den ekstremt personlig detalje, at denne dokumentarserie er skabt af offerets søn. Han får efterhånden fundet alle familiens skeletter frem i jagten på sandheden.

Det er på alle måder en vanvittig spændende doku-serie, der nok kan virke bekendt for mange. Familiens “skeletter” er nemlig især inden for områder som alkoholisme og økonomiske problemer samt en grim skilsmisse. Mordet på Barbara “Barbie” Hamburg er kun én af sagerne i Murder on Middle Beach.

Den primære, helt klart, men der kommer altså rigtig mange andre skumle hel- eller halvkriminelle sager på banen også.

Murder On Middle Beach – Anmeldelse | HBO Nordic-dokumentarserie

Uhyggeligt mange virker skyldige

Diverse intriger og hemmeligheder kan splitte en familie, men når sandheden kommer frem, kan den også hele. Til denne dokumentarserie bidrager alle familiens medlemmer meget åbent med diverse detaljer.

Og ja, også de detaljer, der ikke stiller dem selv i et særligt godt lys. Der er dog lige én person, der helst ikke vil tale om noget. Ja, faktisk ikke rigtig om noget som helst, der har med noget som helst at gøre. Det hele virker ret fordækt, men du må endelig ikke lade dig snyde.

Selvom du sikkert vil tro, at du nu har fundet morderen, vil du sikkert også ændre mening flere gange undervejs. Intet er så simpelt, som det umiddelbart kan virke. Denne true crime-dokumentarserie er filmet over mere end seks år, så der kommer løbende flere detaljer på banen.

Selve dokumentardelen begynder i 2013, mens mordet på Barbara Hamburg fandt sted i 2010. Efter de første optagelser i 2013, springer vi til 2016 for så til sidst at ende i 2019. Faktisk er de nyeste detaljer i dokumentaren fra oktober 2020, så det udvikler sig stadig nu, mens Murder on Middle Beach vises på tv.

Se Murder on Middle Beach på HBO Nordic

Madison Hamburg er intruktøren bag Murder on Middler Beach dokumentarserien på HBO Nordic. Og ja, det er en serie, hvor der frigives ét afsnit om ugen, så du kan hygge dig med denne true crime fortælling over en lille måned.

Jeg er ekstremt imponeret over Madison Hamburgs tilgang til denne dokumentar. Den er naturligvis helt ubegribeligt personlig, da den omhandler mordet på hans egen mor. Og ikke mindst en masse grimme sandheder om hans familie.

Lige præcis Murder on Middle Beach viser da også med alt tydelighed, hvorfor det er så vigtigt at kende alle detaljer. Enhver kan jo se skyldig ud, hvis man kun hører om deres mørkeste sider. Madison Hamburg sørger dog hele tiden for, at vi får alle sider af sagen. Vi opdager nemlig sandheden sammen med ham!

HBO-dokumentarserien Murder on Middle Beach har premiere med første afsnit den 16. november 2020 på HBO Nordic.

Plot

Murder on Middle Beach er en dokumentarserie i fire episoder, instrueret af Madison Hamburg. Hamburg forsøger at finde hoved og hale i en sag, der er dybt personlig for ham – nemlig mordet på hans mor, Barbara Hamburg, tilbage i 2010. Barbara Hamburg blev fundet bestialsk myrdet nær sit hjem i Connecticut, og efterforskerne formåede aldrig at skaffe tilstrækkeligt med beviser i sagen, hvilket gjorde, at den blev henlagt. Sønnen prøver at løse mysteriet omkring sin afdøde mor og dykker over flere år dybt ned i, hvad der var tilbage af sin mors liv gennem sin familie. Og der kommer nogle grimme sandheder frem.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg