The Stand er en ny Stephen King-miniserie med postapokalyptisk tema. Og heldigvis bliver den også vist i Danmark. Det sker endda samme dag som USA, så det kan vi ikke klage over. Læs mere om serien – og hvor den vises –her!

The Stand er baseret på en roman af Stephen King. Faktisk har den også tidligere været adapteret til en miniserie tilbage i 1994. Altså, præcis som bøgerne IT, The Shining og Pet Semetary har været igennem et par filmatiseringer. Både som miniserie og film (ofte begge dele).

Selve romanen fortæller historien om civilisationens tragiske fald, efter en våbeninfluenza-virus (kaldet “Captain Tripps”) slipper ud af et hemmeligt regeringslaboratorium midt i ørkenen. Og ja, det er jo et tema, der er ikke så lidt relevant med den aktuelle pandemi.

Selvom vi forhåbentlig klarer det markant bedre end karaktererne i denne bog og kommende miniserie.

I Stephen Kings fortælling sker der nemlig det, at størstedelen af verdens befolkning bliver udslettet af den onde sygdom. Derefter begynder en lille gruppe af overlevende at genopbygge samfundet, så godt de kan.

Læs også: Vores anmeldelse af THE STAND-serien >

Castet i den nye Stephen King miniserie

Blandt de medvirkende i serien ses mange kendte ansigter som for eksempel Whoopi Goldberg som mor Abigail samt Alexander Skarsgård som skurken Randall Flagg. Derudover kan du se frem til at møde James Marsden (Westworld), Owen Teague (It), Nat Wolff (Death Note) og Amber Heard (Aquaman).

Serien er skabt af Josh Boone (The New Mutants) og Benjamin Cavell (Justified).

THE STAND Stephen King-serie premieredato i Danmark

The Stand vises på HBO Nordic i Danmark

The Stand har premiere i USA på CBS All Access den 17. december 2020, og den kan ses allerede samme dag i Danmark på HBO Nordic.

HBO Nordic holder altså fast i deres kærlighed til Stephen King-serier, efter de også har haft rettighederne til Castle Rock og The Outsider herhjemme.

Se traileren til The Stand nedenfor og se selve serien, der består af 9 ugentlige afsnit, på HBO Nordic fra den 17. december 2020.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg