Uanset om du elsker Valentinsdag eller hader konceptet som pesten, så kan du næppe undgå at høre om dagen. Valentine’s Day – eller Valentinsdag, som det nu kaldes herhjemme – og denne kærlighedens dag finder sted på søndag og er i øvrigt altid 14. februar. Altså præcis ligesom vores store horrordag, Halloween, altid er d. 31. Oktober.

Og hvorfor ikke angribe Valentinsdag på samme måde som en god Halloween. Lav da endeligt noget mad med det blodrøde tema, og giv også gerne roser med drabelige torne eller en omgang chokolade, så der rigtig kan frådes igennem.

Det vigtige er nemlig, at du naturligvis skal finde en række gyserfilm med et kærlighedstema – gerne af mere eller mindre sunde varianter. Variation er jo en god ting!

Her på Heaven of Horror har vi som ren Public Service samlet 7 forslag til dig, og vi lægger naturligvis ud med de deciderede Valentinsdag horrorfilm:

#1 Valentine, 2001
Midt i David Boreanaz storhedstid som hjerteknuser i TV-serierne Buffy og Angel, lavede han denne Valentine’s Day gyserfilm. Den er måske ikke ligefrem noget mesterværk, men den passer perfekt i dette tema.

#2 My Bloody Valentine enten klassikeren fra 1981 eller 3D genindspilningen fra 2009
Igen er vi spot-on, når det gælder temaet. Om man så er vild med selve plottet er en anden sag, men man får rigelige mængder vold og blod samt referencer til, at det foregår omkring netop denne kærlighedens dag.

#3 The Loved Ones, 2009
Ak ja, kærligheden er ikke altid helt nem – eller frivillig. Og den kan også gøre ret ondt!
#4 Warm Bodies, 2013

En sød lille zombie kærlighedshistorie. What’s not to love? Det er ren underholdning med et ret sødt budskab, hvilket ikke ellers er typisk for filmene på denne liste.

#5 Revenge: A Love Story, 2010
Der skal lige lidt koreansk på listen, for de forstår sgu at lave film med meget på sinde og en række plot-twists undervejs. Titlen alene er da også perfekt til denne dag!

#6 Sleep Tight, 2011
Og lidt spansk skal også på listen, som passende kan være denne perle, der viser den meget uhyggelige kærlighed, når den er ensidet – og ret psykotisk.

#7 Teeth, 2007
En lidt alternativ Valentinsdag for dem, der er single og gerne vil have en lille anerkendelse af, at det også kan være farligt med al den kærlighed og erotik. Man ved jo aldrig, hvad en potentiel partner gemmer på af dæmoniske kønsorganer… eller noget.

Så om du er til Valentinsdag eller ej, så udnyt da endelig muligheden for at se en god gyserfilm.

Hvordan skal du holde Valentine’s Day?


 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg