MURDERS AT STARVED ROCK på HBO Max er en true crime-dokumentarserie i 3 dele. Den foregår over seks årtier og vil helt sikkert skabe tvivl hos mange seere. Læs vores fulde Murders at Starved Rock anmeldelse her!

MURDERS AT STARVED ROCK er en HBO dokumentarserie, der har været mange år undervejs. Ikke kun fordi, den handler om en true crime sag fra 1960, men mere på grund af at filmskaberen forlod projektet for 10 år siden, for siden hen at samle sagen op igen for nyligt.

Dokumentarserien i tre dele kigger nærmere på de brutale mord på tre kvinder i 1960. Deres lig blev fundet ved Starved Rock State Park i LaSalle County, Illinois. Deres blodige kroppe var lagt på række med spredte ben. Straks blev efterforskningen sat i gang, og søgningen efter morderen sluttede, da Chester Weger blev anholdt.

Det store spørgsmål i dokumentarserien er dette; Begik han disse brutale forbrydelser, eller var han bare et nemt offer?

Læs vores på vores Murders at Starved Rock anmeldelse nedenfor, og find alle 3 afsnit på HBO Max nu.

Var Chester Weger bare meget uheldig?!

I 1961 blev Chester Weger dømt for de skrækkelige mord på de tre kvinder, der besøgte Starved Rock State Park. Kvinderne hed Frances Murphy, Lillian Oetting, Mildred Lindquist, og de var der for at gå ture og se på fugle.

Siden Chester blev dømt for disse mord, har mange arbejdet på at få ham ud af fængslet. De kan simpelthen ikke tro, at han kan have begået denne forbrydelse, og beviserne i sagen er mildest talt mangelfulde.

Men betyder det, at Chester Weger er uskyldig? De færreste er helt uskyldige, og intet er jo sort og hvidt. Det tyder ikke på, at Chester er ren som sneen, men om han har begået disse mord, er en helt anden sag.

Der er mange elementer i denne sag, der mindede mig om Making a Murderer. Ikke mindst den del, der handler om, at når du er dømt for en forbrydelse, er det nærmest umuligt at ændre dommen. Det kræver nemlig, at retssystemet indrømmer, at der er begået en fejl.

The Murders at Starved Rock – Anmeldelse | HBO Max dokumentarserie

Får vi nogensinde sandheden om Chester Weger?

Uanset hvad du tænker om Chester Weger, så er hans såkaldte tilståelse fuld af huller. Han siger selv, at han blev presset til en tilståelse med trusler, vold og psykisk terror. Selv anklageren (som er far til manden, der leder efter sandheden i denne film) tror ikke på hele tilståelsen.

Kun lige den del, hvor han “indrømmer” at have slået kvinderne ihjel, naturligvis.

Jeg er ikke vild med, når der sorteres gennem beviser og bruges de dele, man synes, er relevante, hvorefter resten ignoreres. Det går imod min retfærdighedssans. Desuden virker det nærmest umuligt, at han skulle have gjort det ene mand.

Men OK, det er blot, hvad jeg har fået ud af at se Murders at Starved Rock. Lidt ligesom jeg havde det med Netflix-dokumentarserien The Staircase, der var endnu en true crime-dokumentar, der delte seernes mening.

Så spørgsmålet er stadig, om Chester Weger slog de tre kvinder ihjel, eller om han blev brugt som syndebuk. Og kan man overhovedet finde svaret så mange år senere?!

Se Murders at Starved Rock på HBO Max nu

Selvom man skulle tro det, når man ser Murders at Starved Rock, så er David Raccuglia ikke instruktør på dokumentarserien. Han er egentlig bare en amatør-detektiv, der prøver at finde sandheden om en sag, hans far førte som anklager.

Hans far, Anthony Raccuglia, var manden, der sendte Chester Weger i fængsel for livet. Og han kæmpede også imod hver eneste gang, Chester søgte om prøveløsladelse. Det interessante er, at David Raccuglia skifter lidt synspunkt på sagen, efter faren dør. Han bliver faktisk mere åben overfor farens side af sagen, hvilket nok er en naturlig reaktion på grund af respekt for hans afdøde far.

Den “rigtige” instruktør af Murders at Starved Rock er Jody McVeigh-Schultz, der også lavede den spændende dokumentarserie McMillions (2020).

For fans af true crime-dokumentarer, der prøver at vise flere vinkler på en sag, så er denne HBO-produktion bestemt værd at tjekke ud.

Murders at Starved Rock kan ses på HBO Max.

Plot

En dokumentarserie i tre afsnit, der undersøger de brutale mord på tre kvinder i 1960 og de spørgsmål, der fortsat optager byen LaSalle i Illinois.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.