THE WOMAN IN THE WALL på SkyShowtime er en thriller-miniserie i seks dele. Inspireret af brutale virkelige begivenheder, der fandt sted i Irland. Læs hele vores anmeldelse af The Woman in the Wall-serien her!

The Woman in the Wall er en ny thriller-miniserie på SkyShowtime. Dens historie udspiller sig i Irland og er baseret på de brutale begivenheder, der fandt sted i de berygtede “Magdalene vaskerier”. Serien har seks meget stærke afsnit.

Der er også et mordmysterie i hjertet af historien. Et, der også beskæftiger sig med babyer, der dør eller bliver overgivet til adoption uden deres mødres viden. Dette er en BBC-samproduktion, og serien blev allerede sendt på BBC i august 2023.

Læs videre på vores anmeldelse af The Woman in the Wall-serien nedenfor. Den har premiere på SkyShowtime den 19. februar 2024 med de to første afsnit ud af seks.

Et mordmysterie bliver til true crime

Historien begynder, da Lorna Brady (Ruth Wilson) vågner op i en mærkelig situation. Hun har igen gået i søvne, og nu vågner hun og finder et lig i sit hjem. Lorna har ingen idé om, hvem kvinden er, hvordan hendes lig kom dertil, eller om hun er ansvarlig for hendes død.

Hun går i panik – som de fleste ville gøre – og beslutter sig så for at gøre noget, de færreste ville gøre; Skjuler liget af denne mystiske kvinde i væggen. Deraf titlen på denne serie.

Lorna har haft et brutalt liv og fungerer nærmest ikke. Hun prøver at holde sig vågen konstant for at undgå flere søvngængerproblemer, hvilket ikke ligefrem hjælper hendes situation. Som overlevende fra et af de berygtede “Magdalene vaskerier” lider Lorna desuden af PTSD.

Adskillige mord og forbrydelser fra fortiden

Udover sit søvngængeri plages hun af flashbacks fra sin tid i kirkens vold. Vi får også at se, hvad hun oplevede dengang og hører fra andre ofre for “vaskerierne”. Dette er en del af indsamlingen af historier for at bygge en sag mod selve Kirken.

Da kriminalkommissær Colman Akande (Daryl McCormack) ankommer til den lille by fra Dublin for at efterforske et tilsyneladende ikke-relateret mord på en præst, bliver han hurtigt involveret i Lornas søgen efter svar på længe begravede hemmeligheder i Irland.

Historien i The Woman in the Wall ender med at dække både flere nutidige mordefterforskninger og fortidens forbrydelser. Alt sammen er selvfølgelig på en eller anden måde forbundet.

The Woman in the Wall – Anmeldelse | Thriller-serie | SkyShowtime

Baseret på virkelige begivenheder

Hvis du ved noget om Irlands berygtede “Magdalene-vaskerier”, vil du ikke blive overrasket over, hvad du hører i The Woman in the Wall. Eller måske vil du, da vi hører flere personlige beretninger om, hvad de unge kvinder (nærmere piger) oplevede.

At blive tvunget til hårdt fysisk arbejde, blot fordi man var en pige, som nogen besluttede var “slem”, virker vanvittigt. Historien, vi ser i denne serie, begynder i 1980’erne. Magdalene-vaskerierne lukkede først effektivt ned i 1996. Det er altså ikke ligefrem noget, der hører “en anden tid til” i så stor grad, som man skulle tro.

Det gør mig vred og får mig også endnu engang til at afsky organiseret religion, der altid straffer kvinder først – og mest!

Alle de store dele af denne historie er reelt “true crime”. Disse ting er siden blevet afsløret, og den katolske kirke er blevet tvunget til at håndtere det. Dog ikke nær så meget, som de burde have. Og jeg elsker, at vi får love at opleve, hvor vrede disse kvinder er.

De er mildest talt blevet knust, inden deres liv reelt var begyndt. Men at komme over det inkluderer at blive vred på dem, der sårede dig, og forstå, at du aldrig var skyld i det. Du blev simpelthen født kvinde et sted, der straffede dette!

Se The Woman in the Wall på SkyShowtime

The Woman in the Wall er skabt og skrevet af Joe Murtagh. Det var en samproduktion mellem BBC og Showtime og har al den kvalitet, du ville forvente af en serie produceret af disse to produktionsselskaber.

Skaberen Joe Murtagh og stjernen i serien, Ruth Wilson, er blandt producerne.

The Woman in the Wall er ikke en nem serie at se. Den omhandler meget dystre begivenheder, der fandt sted i Irland, og som først for nylig er blevet behandlet i en eller anden form. Alligevel er historien vigtig, og denne serie i sig selv er intens og binge-værdig.

The Woman in the Wall har premiere på SkyShowtime den 19. februar 2024 med de to første afsnit. De sidste fire afsnit kommer derefter ugentligt.

FAKTA

Skaber: Joe Murtagh
Instruktører: Harry Wootliff, Rachna Suri
Medvirkende: Ruth Wilson, Daryl McCormack, Simon Delaney, Philippa Dunne, Mark Huberman, Hilda Fay, Frances Tomelty, Dermot Crowley, Abby Fitz, Caoimhe Farren

Plot

Lorna Brady vågner op og opdager et lig i sit hjem uden nogen erindring om, hvordan det er havnet der.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.