BASED ON A TRUE STORY på Viaplay er en ny serie med otte halvtimes afsnit. Den officielle genre er komedie, men på mange måder er det nærmere en gyserkomedie, da den omhandler en seriemorder. Læs vores Based on a True Story sæson 1 anmeldelse her!

BASED ON A TRUE STORY er en ny Viaplay-serie om fascinationen af true crime. Der er otte 30-minutters episoder i sæson 1, og vi har set dem alle til denne anmeldelse. Det var da heller ikke ikke svært at komme igennem, da denne serie er meget binge-værdig.

Officielt bliver den blot kaldt en komedieserie. Det er dog på grænsen til at være en direkte gyserkomedie med jagten på en seriemorder som omdrejningspunkt. Og vi elsker gyserkomedier! Serien har også Kaley Cuoco, Chris Messina og Tom Bateman i hovedrollerne. En uventet succesfuld trio til denne genreproduktion!

Læs videre på vores Based on a True Story sæson 1 anmeldelse nedenfor. Find den på Viaplay fra 21. februar 2024.

Santa Clarita Diet møder Only Murders in the Building

Vi følger parret Ava (Kaley Cuoco) og Nathan Bartlett (Chris Messina), der venter deres første barn og kæmper med økonomien. Ava er ejendomsmægler og besat af true crime-shows, mens Nathan arbejder som tennistræner i den lokale countryklub og drømmer om sine tidligere storhedsdage som tennisstjerne.

Da en seriemorder hærger deres kvarter, ser Ava og Chris en chance for at tjene lidt penge. De starter derfor deres egen true crime-podcast om seriemorderen. Problemerne hober sig hurtigt op, da de bliver draget ind i morderens forbrydelser. De skal nu hele tiden være et skridt foran politiet uden at risikere, at seriemorderen udser deres venner, familie eller dem selv som de næste ofre.

Som allerede nævnt er Based on a True Story blot beskrevet som en komedie på IMDb. Og det er bestemt også en komedie. En meget mørk komedie. Mere som en gyserkomedieserie. Og en meget blodig en af slagsen.

Du får hurtigt en idé om, hvor blodig fra åbningsscenen (med Stranger Things-skuespilleren Natalia Dyer) alene!

For mig er Based on a True Story en solid hybrid af forskellige genrer. Den udspiller sig i stil med Netflix-zombieserien Santa Clarita Diet (ja, den er ligeså blodig) og Disneys Only Murders in the Building.

Santa Clarita Diet sammenligningen er især også fordi, begge serier har et pænt forstadsægtepar i spidsen. Begge ender i en situation, hvor døde mennesker bliver en del af deres liv. Og desuden arbejder mindst én af personerne i ægteskabet som ejendomsmægler.

Sammenligningen med Only Murders in the Building er naturligvis fordi, begge handler om en true crime-podcast, der fokuserer på opklaringen af aktuelle mordsager.

Based on a True Story – Anmeldelse | Viaplay krimi-komedieserie

Kaley Cuoco, Chris Messina og Tom Bateman

Jeg tror aldrig, jeg ville have forventet, at trioen Kaley Cuoco (The Flight Attendant), Chris Messina (The Boogeyman) og Tom Bateman (Behind Her Eyes) ville fungere godt, som den gør. Selvom jeg i forvejen kan lide dem alle tre individuelt, har de tre sammen en overraskende fantastisk kemi.

Jeg har altid elsket Kaley Cuoco for hendes komiske timing, som er bedst, når hun enten er hurtigsnakkende og brutalt hård eller blot reagerer uden et ord. I Based on a True Story får hun brugt begge dele flittigt. Som højgravid får hun desuden vist en anden kropsform frem. Og hun er selvfølgelig stadig flot!

Vi har anmeldt flere film med Chris Messina, da han har tendens til at påtage sig mørkere roller. Han fungerer dog tydeligvis også rigtig godt med komedie. At se Kaley Cuoco og Chris Messina som et ægtepar er meget troværdigt. Jeg elsker både den hurtige dialog og brutale ærlighed. Præcis som Drew Barrymore og Timothy Olyphant i Santa Clarita Diet.

Det samme gælder i øvrigt scenerne mellem Kaley Cuoco og Liana Liberato (Scream 6) som søstre.

Endelig runder Tom Bateman podcast-trioen af sammen med Kaley Cuoco og Chris Messina. Tom Bateman er genial i denne rolle. Det smil alene! Eller rettere, alle de forskellige “smil”! Deres roller i podcasten er dog slet ikke så ligetil som i Only Murders in the Building. Så har jeg ikke sagt for meget!

Kommer der en sæson 2 af Based on a True Story?

“Kommer der en sæson 2 af Based on a True Story?” vil højst sandsynligt være det første, du tænker, når du ser det sidste afsnit af sæson 1. Og ja, det gør der heldigvis!

Jeg håber især, at vi vil se meget mere til June Diane Raphael (Grace & Frankie) som er en konkurrerende true-crime podcast-superstjerne. Deres podcast hedder “Sisters in Crime” og dem ser jeg gerne mere til i Based on a True Story sæson 2. Om det sker, må tiden vise!

Men først skal du lige nyde denne første sæson.

Se sæson 1 af Based on a True Story på Viaplay!

Craig Rosenberg (The Boys, Gen V) er skaberen af Based on a True Story og manuskriptforfatteren på alle otte afsnit.

Anmeldelserne er blandede fra de amerikanske kritikere, mens brugerne ser ud til at nyde serien. Jeg er helt klart med på sidstnævnte, da denne Viaplay-serie leverer præcis, hvad jeg ønskede (og forventede). Det er ikke et kæmpe mysterie-drama. Det er en ægte krimi-gyserkomedie, der omhandler den besættelse, mange af os har af true crime.

For en ordens skyld er denne idé om, at “true crime” er noget, vi lige nu er ved at blive nysgerrige på, simpelthen latterlig. Interessen har altid været der. Podcasts bliver lavet, fordi der er et publikum. Ikke omvendt.

Det faktum, at nogle podcasts udnytter interessen, er en anden ting, og det er et problem, der skal adresseres. Hvilket det gør – via skarp komedie – i denne serie. Hvis du kan lide blodig komedie med gyser- og thrillervibes, der omhandler (og spoofer) besættelsen af true crime, så tjek denne serie ud.

Based on a True Story sæson 1 har premiere på Viaplay d. 21. februar 2024.

FAKTA

Skaber: Craig Rosenberg
Instruktør:
 Jennifer Arnold, Alexander Buono, Francesca Gregorini, Anu Valia
Medvirkende: Kaley Cuoco, Chris Messina, Tom Bateman, Priscilla Quintana, Liana Liberato, Natalia Dyer

Plot

Et ægtepar udtænker en plan for at udnytte USA’s besættelse af true crime ved at indgå et samarbejde med en gådefuld blikkenslager, som de mistænker for at være en berygtet seriemorder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.