:: Anmeldelse ::

Lige siden jeg først hørte om denne titel, har jeg glædet mig til at se filmen. Det store spørgsmål for mig var bare, om filmen nu også kunne leve op til navnet. Altså, det kræver en vis mængde platte jokes, fokus på kitch og camp samt ikke mindst et cast og crew, der med alt tydelighed ønsker at give publikum en sjov oplevelse, og absolut ikke tager sig selv for seriøst. Piranha og ISÆR Sharknado er perfekte eksempler på dette. Her synes jeg dog Zombeavers fejler et par gange. Det bliver lidt for “vi laver faktisk en rigtig gyserfilm, og NU bliver det uhyggeligt” i en film, hvis styrker er sort og plat humor samt chok og splat til gyserfolket.

Når filmen så alligevel også lykkes på en del fronter, skal det bl.a. ses i lyset af, at selve filmens spilletid kun er på cirka 1 time og 10 minutter. Jeg er stor fan af, at man tilpasser filmens længde til indholdet og ikke omvendt (jeg kigger på dig “one book to try and rule for three years by making it into three movies”). På den måde vinder en skæv lille historie sgu alligevel bonuspoint, når intet trækkes ud i langdrag.

Der er i øvrigt nogle herlige kamp- og dødsscener undervejs, der giver en god workout til mavemusklerne, men der er desværre også alt for mange virkelig dumme beslutninger, hvor man bare bliver irriteret. Ingen humor eller weirdness, bare dumhed – og så bliver man altså ærgerlig.

Filmen er skrevet og instrueret af Jordan Rubin, der ellers er mest kendt for at skrive til diverse TV-serier og award shows. Han har kun instrueret 3 afsnit af en komedieserie tidligere, så han har ikke den vilde erfaring med film. Skuespillerne er totalt ukendte og trækker ikke lige filmens niveau opad – kun Cortney Palm står lidt ud, som den stereotype bitch Zoe, der er fuld af dumsmarte bemærkninger og kun har sex på hjernen. Hun har da også været med i 35 ting indtil videre, så hun har lidt mere erfaring.

Hvis du gerne vil have en sjov aften, uden at skulle tænke for meget, så er Zombeavers altså et fint bud. Men forventer du noget i retning af Shaun of the Dead eller Zombieland, bliver du slemt skuffet.

Fakta

DVD-premiere: 30-01-2015
Genre: Horror, Komedie
Instruktør: Jordan Rubin
Medvirkende: Bill Burr, Brent Briscoe, Chad Anderson, Cortney Palm, Hutch Dano, Lexi Atkins, Peter Gilroy, Phyllis Katz, Rachel Melvin, Rex Linn m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.