København får sin første asiatiske filmfestival i februar 2020, hvor Copenhagen Asian Film Festival disker op med 28 spændende film fra de asiatiske lande. Heriblandt er der en række genrefilm, som vi varmt kan anbefale.

Copenhagen Asian Film Festival viser 28 asiatiske film i perioden 9-16. februar 2020 fordelt på disse 4 biografer i København: CinemaxX, Cinemateket, Empire Bio og Grand Teatret.

Blandt disse 28 titler, har vi udvalgt en række film, som vi varmt kan anbefale til dig, der elsker horror, thriller, seriemorderfilm, zombiefilm og ultravoldelige film.

Du finder listen nedenfor.

The Host (2006)

Bong Joon-Ho tema

Bong Joon-Ho er lige nu særdeles populær med sin prisvindende genremix af en film; Parasite. Men han har lavet masser af genrefilm før denne, og der vises en række af dem ved Copenhagen Asian Film Festival:

Memories of Murder er baseret på en sand historie om en seriemorder, der hærgede Sydkorea i 80’erne.

The Host fra 2006 er en fantastisk film med monstre, humor og spænding.

Mother er en thriller om en mor, der vil gøre ALT for sin søn. Læs vores anmeldelse af Mother her >

>>> Alle tre film er i øvrigt med på vores “Sydkoreanske horrorfilm og thrillere, du bør se!”-liste, som du finder her >

Bemærk i øvrigt, at der både findes en Memoir of a Murderer og en Memories of Murder. Kun sidstnævnte er lavet af Bong Joon-ho selvom begge to altså er med på vores top liste.

The Odd Family: Zombie on sale

Ultravoldelige film med kvindelige helte:

The Villainess handler om en kvindelig lejemorder, der bare sparker røv! (Læs vores engelske anmeldelse af The Villainess)

Furie viser, at man ikke skal kidnappe datteren af en tidligere bandeleder – for mor har en særdeles voldelig fortid, og hun er ikke bange for at bruge sin råstyrke til at få sin datter tilbage.

Komiske zombiefilm:

One Cut of the Dead var ærligt talt én af de største filmiske overraskelser for os i 2019! Når man starter zombiefilmen, tænker man “hvad fanden er det for noget lort!”. Men frygt ej, der er en mening med galskaben, og det hele forklares længere inde i filmen. Den har da også vundet adskillige publikumspriser.

The Odd Family: Zombie On Sale er endnu en asiatisk zombiefilm – dog en lettere én af slagsen. Den formår alligevel også at vise klip fra den mere kendte zombiefilm “Train to Busan” inde i filmen, så der er meget meta. Du kan også læse vores engelske anmeldelse her >

Hvis du skal holdes helt opdateret på visninger, så følg endelig også med på Copenhagen Asian Film Festivals egen Facebook side her >

Du kan købe billetter her >

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg