Den danske gyserfilm Finale er blevet udtaget til at deltage i UK’s største genrefilm festival FRIGHTFEST 2019.

Den danske gyserfilm Finale fik efter længere ventetid endelig premiere i hele norden på Blockbuster.dk den 25. november 2018.

Nu kommer den også ud til et bredere publikum, da den bliver vist på UK’s største genrefilm festival FRIGHTFEST i Glascow den 2. marts 2019.

Instruktør Søren Juul Petersen kommer også til at deltage som gæst på festivalen, der åbner med Jonas Åkerlunds Lords of Chaos den 28. februar 2019.

Se hele programmet til Frightfest 2019 her >

Den danske gyserfilm Finale

Vi besøgte Finale settet under optagelserne, der fandt sted for en del år siden. Det kan du læse mere om her.

Desværre kom det til at tage ualmindeligt lang tid at få filmen færdig, da pengekassen løb tør, og folk skulle videre til andre projekter. Præcis det samme skete for Lad De Døde Hvile, så det er (mildest talt) symptomatisk for danske gyserfilm.

Til gengæld var vi godt tilfredse med resultatet af begge film, da de endelig så dagens lys. Lad De Døde Hvile fik premiere til CPH PIX og har været til at par særvisninger, mens Blockbuster trådte til og fik Finale udgivet i hele norden.

Selvom Finale aldrig kom op på det store lærred herhjemme (undtaget til et par særvisninger), som det ellers var planen, så har de udenlandske genrefestivaler altså fået øjnene op for filmen.

Plottet til Finale er følgende:

Hele nationen ligger øde hen. Alle ser finalen på TV. Der er ikke et øje på vejene. På en gammel landevej tæt ved grænsen til Tyskland ligger en lille tankstation, der selv på denne aften skal være bemandet, og i aften er det Agnes og Belinda, der har vagten. De to piger har intet til fælles og ønsker i realiteten bare, at aftenen skal gå hurtigt.

Den småsnobbede psykologi-studerende Agnes regner med at kunne arbejde lidt på sit speciale under den stille aftenvagt, mens Belinda keder sig bravt og prøver at få kæresten Kennys opmærksomhed over mobilen. Men aftenen bliver langt fra så begivenhedsløs, som de to piger havde regnet med. For ingen kunder betyder ingen vidner.

I filmen medvirker blandt andre Anne Bergfelt, Karin Michelsen, Damon Younger, Kristoffer Fabricius, Mads Koudal, Kim Sønderholm og Gustav Scavenius.

Se traileren nedenfor og læs vores anmeldelse af Finale her >

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.