HALLOWEEN ENDS er sidste film med Jamie Lee Curtis på rollelisten. Naturligvis ikke sidste film for skuespilleren, men sidste gang som Laurie Strode i Halloween-franchisen. Læs mere om Jamie Lee Curtis, trilogi-instruktøren David Gordon Green og Halloween Ends herunder!  (Advertorial)

Jamie Lee Curtis i HALLOWEEN ENDS

Jamie Lee Curtis siger farvel til Laurie Strode med Halloween Ends, der er sidste film i den nye Halloween-trilogi. Den nye trilogi har reelt fået status af en “requel”. Den har nemlig både “rebootet” hele Halloween-franchisen og er en fortsættelse – altså en “sequel” – til den oprindelige historie.

Præcis som vi så det med Scream 5 (2022). Både Scream og Halloween har desuden det til fælles, at de har sikret sig de originale stjerner til de nye film. I den forrige film Halloween Kills, nummer to i den aktuelle trilogi, var der endda gået sport i at samle så mange som overhovedet muligt fra den allerførste film. Det skrev vi meget mere om lige her >

Med Halloween Ends sættes nu et punktum for den nye trilogi, der skulle samle op og lave en ordentlig og reel afslutning på et ikonisk stykke gyserhistorie. Her tænker vi ikke mindst på karakteren, Laurie Strode, der altid har været spillet af Jamie Lee Curtis, og er en af de originale (og mest populære) final girls.

Jamie Lee Curtis og instruktøren David Gordon Green

David Gordon Green kaster sig over Halloween

Heldigvis skulle der “kun” gå yderligere 20 år, før en rigtig Halloween-genoplivning kunne se dagens lys. Det skete da instruktør David Gordon Green kom på banen med en Halloween trilogi, der tog fat, hvor netop John Carpenter og Debra Hill havde sluppet.

Derfor vendte Jamie Lee Curtis tilbage endnu engang, og nu var der både budget til produktionen og en filmskaber, der kunne føre Laurie Strode tilbage på rette spor.

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at Jamie Lee Curtis var meget glad for samarbejdet med John Carpenter. De to lavede også en række film sammen, hvilket jeg nok skal vende tilbage til. Netop derfor var det også nogle meget seriøse fodspor, David Gordon Green skulle følge.

Heldigvis har Jamie Lee Curtis også været utrolig glad for dette nye samarbejde.

Det var tydeligt allerede fra promoveringen af første film i franchisen, Halloween (2018), hvor hun i et interview under Comic-Con 2018 slår fast, at den fortsætter direkte efter første film. Ingen andre film eksisterer i det univers, hvilket tiltalte hende.

Pssst… det er i øvrigt samme interview, hvor journalisten spørger, om folk i hockeymasker (altså, som Jason Voorhees fra Fredag den 13. fremfor Michael Myers i Halloween) stadig prøver at skræmme hende.

Jamie Lee Curtis er Hollywood royalty

Du ved det sikkert allerede, men vores allesammens elskede Final Girl er jo faktisk vaskeægte “Hollywood Royalty”. Hendes far er Tony Curtis, og hendes mor (der i øvrigt er af dansk afstamning) er Janet Leigh, der blev udødeliggjort i Alfred Hitchcocks Psycho (1960).

Selvom Jamie Lee Curtis er født i Hollywood, så er hun (eller hendes karriere) i dén grad skabt af gyserfilm. Et hurtigt kig på Jamie Lee Curtis’ CV på IMDb afslører et fantastisk bagkatalog af velkendte gyserfilm lige i rumpetten af sin spillefilmsdebut i netop Maskernes nat som Laurie Strode.

Jamie Lee Curtis været med i film som:

  • Tågen (The Fog, 1980) også af John Carpenter
  • Blodig midnat (Prom Night, 1980)
  • Massakren i nattoget (Terror Train, 1980)

Derefter har hun været med i et væld af klassiske film, der har meget bred appeal også:

  • Bossen og bumsen (1983)
  • Fisken de kaldte Wanda (1988)
  • Livsfarlig løgn (1994)
  • Freaky Friday (2003)

Ja, men kan jo kun gnække over de danske titler, men gyserfilm var starten, og det har sikret hende en plads i gyserfan-hjerter for evigt.

Michael Myers i HALLOWEEN ENDS

Det bliver ikke større end Laurie Strode

På trods af de mange fantastiske filmkarakterer, Jamie Lee Curtis har spillet gennem sin lange karriere, så er der ingen større end Laurie Strode. Ikke mindst når vi taler om, hvor længe denne karakter har været holdt i live. Og i øvrigt altid spillet af Jamie Lee Curtis.

Fra første film i 1978 til sidste film med Laurie Strode her i 2022, har hun præsteret en levetid på hele 44 år. Dét er intet mindre end fantastisk og vanvittigt imponerende. Og så er det i øvrigt lige præcis sådan noget, der typisk kun er muligt i genrefilm.

Andre eksempler på karakterer med lang levetid er Ellen Ripley (Sigourney Weaver) og Sarah Connor (Linda Hamilton).

Første film med deres karakterer var henholdsvis Alien – Den 8. passager af Ridley Scott fra 1979 og Terminator af James Cameron fra 1984. Mens Alien stadig er i gang uden Ripley, så var Sarah Connor (stadig spillet af Linda Hamilton) sidst aktiv i 2019 med Terminator: Dark Fate. I øvrigt også en film, der ignorer alt i franchisen undtagen de to første film.

Det er stadig ikke nok til at slå Jamie Lee Curtis’ sejrsgang som Laurie Strode.

Det endelige slag skal slås

Det mest fantastiske ved Laurie Strode i denne nye trilogi er desuden, at man tager direkte fat i en realistisk nerve; Ja, Laurie Strode overlevede den frygtelige Halloween aften i 1978, men hun er aldrig kommet sig over det.

Hendes liv blev faktisk ødelagt, selvom hun overlevede, og hun har bare ventet på, at Michael Myers kom tilbage. Det skete så i 2018, og her i 2022 kommer sidste film, Halloween Ends, med Laurie Strode. Og nej, det er ikke en spoiler omkring hvem, der dør. Det ved vi slet ikke noget om. Jamie Lee Curtis har dog selv sagt, at hun stopper her.

Ikke med film i al almindelighed – hun har jo lige været med i den fantastiske Everything Everywhere All at Once med Michelle Yeoh og har to film i post-production. Herunder Eli Roths Borderlands og familie-gyseren Haunted Mansion fra Disney.

Men det bliver sidste gang som Laurie Strode.

Er du klar til at sige farvel til Laurie Strode, Michael Myers og Halloween?

Godt nok findes der meget filmmagi, så man ved aldrig, hvad der kan ske. Om der kommer flere film i Halloween-franchisen generelt, dét må tiden vise. Er der en efterspørgsel, så er der jo nok en chance.

I stedet for at spekulere for meget over det, vil vi dog glæde os til at se afslutningen på denne trilogi.

Halloween Ends får dansk biografpremiere den 13. oktober 2022. Du kan se biograf-oversigten og bestille billetter her >

Advertisement

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.