BLACK WATER: ABYSS er en ny krokodille-gyserfilm fra Australien. Det er en såkaldt “åndelig” fortsættelse til Black Water fra 2007 af samme instruktør. Heldigvis fungerer denne niche-gyser rimelig godt. Læs vores Black Water: Abyss filmanmeldelse her!

BLACK WATER: ABYSS er en australsk krokodille-gyserfilm i familie med Black Water fra 2007. Det er en åndelig opfølger, der er lavet af samme instruktør, og hvad betyder det så? Jamen, det betyder sådan set “bare”, at vi stadig er ude i en gyserfilm med krokodiller og befinder os i samme univers, men med nye karakterer.

Det er faktisk på mange måder helt ligegyldigt, om denne film er en opfølger (åndeligt eller direkte), da den fungerer fint som enkeltstående film. Det er vist mere et promoveringsgreb, der sikrer, at dem, der så første film, også vælger at se denne.

Læs videre på vores Black Water: Abyss filmanmeldelse herunder. Filmen udkommer både på DVD og som digital købe- og lejefilm herhjemme.

En slags The Descent men med krokodiller

Ja, okay, det er lidt vildt at sammenligne en krokodille-gyser med Neil Marshalls fantastiske gyserfilm The Descent. Vi taler dog heller ikke om overordnet kvalitet eller niveau, men sammenligningen holder i forhold til rammerne; En gruppe venner tager på eventyr i en grotte og bliver fanget derinde.

Som en lille bitter bemærkning vil jeg da også gerne tilføje, at Black Water: Abyss så sandelig tåler sammenligning med Neil Marshalls nyeste film The Reckoning, som er årets absolut største skuffelse. Så er denne krodille-gyser bedre på samtlige parametre. Samtlige!

Læs eventuelt, hvis du har lyst til mere bitterhed: Vores The Reckoning filmanmeldelse her >

Tilbage til Black Water: Abyss hvor grotten ikke bare får spærret udgangen men også oversvømmes. Gruppen af venner er heldigvis ret fornuftige, hvilket er en kærkommen overraskelse. Folk gør normalt alt forkert i denne type film.

Og ja, okay, der er også dumme beslutninger undervejs i denne, men vi skal jo også videre i plottet.

Black Water: Abyss – anmeldelse

Jeg kunne godt undvære alt det drama!

Der er dog et kæmpe irritationsmoment i denne film også, og dét er forholdsdramaer. Jeg gider simpelthen ikke sådan noget reality-drama i min krokodille-gyser. Det gælder i øvrigt både romantiske forhold og venskaber… stop det drama-lir! Du skal også nok kunne gætte diverse forholds-forviklinger på forhånd, da det er meget stereotypt.

Så bliv dog ædt, og lad mig komme videre med det spændende. Ja, så holder jeg simpelthen med krokodillen – men nu er jeg jo også stor dyreven, så det siger måske alligevel ikke så meget.

Selve slutningen bliver også lige vanvittig nok, men det hører måske til dels til denne subgenre. Vi er henne ad 47 Meters Down: Uncaged, selvom de to film ikke ellers minder meget om hinanden. Bevares, de er begge fanget i en grotte under vandet, men derudover er der mange flere forskelle end bare om, det er en haj eller krokodille, der vil æde dem.

Se Black Water: Abyss via digital køb eller leje

Instruktøren bag Black Water: Abyss er en af de to instruktører, der også stod bag den første Black Water-film fra 2007. Han hedder Andrew Traucki og både skrev og instruerede den første film sammen med David Nerlich. Eftersom de to film har meget forskellige plots, behøver du ikke have set den første film.

Manuskriptet til denne “åndelige” opfølger er skrevet af John Ridley og Sarah Smith. De har begge arbejdet på en del tv-serier, og umiddelbart før denne film blev skrevet, arbejdede de på Bite Club. Den handler om en gruppe mennesker, der har overlevet hajangreb, så de er altså ret godt inde i diverse rovdyr fra det våde element.

Overordnet var jeg ret godt underholdt af denne film. Skuespillerne gør det godt, og karaktererne er (i store træk) meget sympatiske. Desuden er der begrænset brug af CGI og i stedet et fokus på den fare, du ikke kan se. Bevares, vi ser da krokodillen (som man siger), men ikke vildt meget. Dét fungerer, da det mest uhyggelige er uvidenheden…. altså, indtil en krokodille får fat i én. Så er dét naturligvis en del mere uhyggeligt!

Er du til krokodille-gyserfilm kan du roligt se denne, da den overordnet fungerer godt. Okay, lige slutningen er ret irriterende, men inden vi kommer så langt, er den ret underholdende. Slutningen rammer bare en del af de dumme fælder, der ikke løfter den samlede oplevelse.

Black Water: Abyss udkommer som købe- og lejefilm herhjemme fra 22. februar 2021. Se alle datoer nedenfor.

FAKTA

DVD/BD-premiere: 8. marts 2021
VOD-premiere: 22. februar 2021 (køb) | 8. marts 2021 (leje)
Genre: Horror, Action, Drama
Instruktør: Andrew Traucki
Medvirkende: Jessica McNamee, Luke Mitchell, Amali Golden, Anthony J. Sharpe, Rumi Kikuchi

Plot

Dybt inde i Australiens skove udforsker en gruppe venner et fjernt hulesystem, da en tropisk storm rammer dem. De bliver fanget i en grotte langt under overfladen, og her dukker der noget op fra mørket – dræberkrokodiller.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.