THE TOURIST på HBO Max er en ny miniserie med Jamie Dornan. Denne mysterie-thriller byder på en vild historie fuld af drejninger og skæve karakterer. Læs vores fulde The Tourist anmeldelse her!

THE TOURIST er ny HBO Max miniserie, der er lavet i samarbejde med BBC. Serien havde faktisk allerede premiere på britisk tv den 1. januar 2022. Jamie Dornan har den store hovedrolle som titelkarakteren. I rollelisten hedder han bare “The Man”, da hans ukendte identitet er omdrejningspunktet.

Selve historien udspiller sig i Australien, hvor du kommer til at møde de mest skæve og fantastiske karakterer. Fra første afsnit af serien kommer du både til at grine og føle den ubehag, hovedpersonen føler. Det er en vild rutsjebanetur, du kommer igennem med denne mysterie-thriller.

Læs videre på vores spoilerfri The Tourist anmeldelse nedenfor, og find alle seks afsnit på HBO Max nu.

Jamie Dornan er The Tourist

Når du ser på rollelisten, står Jamie Dornan (The FallSynchronic) som sagt angivet som “The Man”. Det er selvfølgelig fordi, det hele handler om, at han mister sin hukommelse i en bilulykke. Eller han bliver nærmere kørt af vejen midt i den australske outback. På meget brutal og bevidst vis, i øvrigt.

Da han vågner på hospitalet, har han hverken ID eller en mobiltelefon, der kan hjælpe ham med at huske, hvem han er. Nu taler Jamie Dornan dog med sin egen dialekt, og eftersom han er fra Belfast, lyder han ikke ligefrem australsk. Så den smule har de da at gå efter.

Foruden Jamie Dornan som “The Man” (eller bare “The Tourist”), har vi en anden bærende rolle, der spilles af den fantastiske Danielle Macdonald. Hun spiller politibetjenten Helen Chambers, der har arbejdet som trafikbetjent, men drømmer om at blive kriminalbetjent.

Hun er derfor under oplæring, men får ikke meget hjælp og kaster sig selv ud i at hjælpe den stakkels forvirrede mand. Danielle Macdonald er, for mig, fuldstændig magisk med sin hjertevarme stil i The Tourist miniserien. Hver eneste scene med hende resulterede enten i, at jeg grinte eller, at jeg blev helt blød om hjertet, fordi hun virkelig ikke behandles pænt.

Du vil måske genkende Danielle Macdonald fra Netflix-produktioner som Dumplin’ (2018), hvor hun spillede titelrollen, Susanne Biers mega-hit Bird Box (2018) eller serien Unbelievable.

The Tourist – Anmeldelse | HBO Thriller miniserie

De skønneste karakterer!

HBO Max-serien The Tourist er helt overordnet fyldt med de skønneste karakterer. Det er klassisk australsk på den bedste måde. En masse “Outback”-typer, der ofte har hjertet på rette sted, men tager alt meget afslappet. Mange af dem spilles da også af skuespillere, du måske vil genkende.

Det gælder eksempelvis Damon Herriman. Han spillede Charles Manson i både Mindhunter og Once Upon a Time in Hollywood. I The Tourist spiller han en garvet kriminalbetjent, der tager fra storbyen ud på landet for at hjælpe med den aktuelle sag. Der sker nemlig ret mange (og voldsomme) ting allerede i første afsnit.

Derudover har vi den islandske skuespiller Ólafur Darri Ólafsson (Cursed), der er stor som et hus. Han er helt perfekt som en amerikansk cowboy-type. Ja, i den australske outback. I øvrigt, så er Ólafur Darri Ólafsson faktisk født i Connecticut, USA, men flyttede dog med sine islandske forældre tilbage til Island som kun 4-årig.

Til sidst bør også Shalom Brune-Franklin (Roadkill-serien) nævnes, da hun hjælper “The Man” med at finde ud af, hvem han egentlig er. Eller gør hun? Det finder du ud af. Du kommer nemlig hurtigt til at indse (præcis som Jamie Dornans karakter), at man ikke rigtig kan stole på nogen, når man ikke har sine egne minder.

Se The Tourist på HBO Max nu!

The Tourist er skrevet af Harry Williams og Jack Williams. De to har tidligere arbejdet på et væld af tv-serier som både forfattere og producere. De skabte eksempelvis BBC krimi-thriller serien Liar (2017-2020) og var producere på serien Fleabag. En serie, der i dén grad også byder på en masse skønne og mærkværdige karakterer.

De seks afsnit af denne miniserie er instrueret af to forskellige instruktører. Instruktørerne er Chris Sweeney (Back to Life) og Daniel Nettheim (Broadchurch, Ash vs Evil Dead). De har hver instrueret tre afsnit af denne BBC / HBO Max serie.

Er du glad for et godt mysterie, hvor du virkelig skal være skarp, mens de mest underholdende karakterer dukker op alle steder, så er The Tourist på HBO Max noget for dig. Det er en ægte lækkerbisken af en genre-hybrid på alle de rigtige måder.

The Tourist kan ses på HBO Max fra den 3. marts 2022.

FAKTA

Manuskript: Harry Williams & Jack Williams
Instruktører: Chris Sweeney, Daniel Nettheim
Medvirkende: Jamie Dornan, Danielle Macdonald, Shalom Brune-Franklin, Damon Herriman, Alex Dimitriades, Ólafur Darri Ólafsson, Kamil Ellis

Plot

Da en mand vågner i den australske vildmark uden at kunne huske noget, må han følge de få spor, han har til rådighed og genfinde sin identitet, inden fortiden indhenter ham.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.