HOLD TIGHT på Netflix er en ny miniserie baseret på en Harlan Coben roman. Denne har seks afsnit, og nogle karakterer fra en anden Netflix-serie vender tilbage. Det er en polsk produktion, og den fungerer rigtig godt – ligesom sidste serie. Læs vores Hold Tight anmeldelse her!

HOLD TIGHT er en ny polsk Netflix miniserie, der er baseret på en bog af Harlan Coben. Med andre ord er vi tilbage i krimi, thriller, drama, og mysterie genrerne. Ligesom det er tilfældet med alle romaner af den bedst-sælgende amerikanske forfatter. Denne gang kommer vi ind på emner som forældrekontrol, pillemisbrug, mobning og vold (i flere former).

Der er også nogle bekendte karakterer fra en anden Netflix-serie, så hvis du har set Harlan Coben-serien I skoven (The Woods) på Netflix, vil du uden tvivl genkende dem.

Læs videre på vores Hold Tight miniserie anmeldelse nedenfor. Alle seks afsnit er ude på Netflix nu.

Mere fokus på hverdagsproblemer

Selvom Hold Tight er et krimi-mysterie og folk dør, så er hoved-fokus mere på kendte hverdagsproblemer, end det er på mord. Selve plottet i denne nye Harlan Coben Netflix-serie dækker emner som forældrekontrol (via spyware på teenageres mobiltelefoner) overfor børns selvstændighed. To ting, der selvfølgelig er i stærk kontrast, men ikke på en sæbeoperaagtig måde.

Derudover er der også tungere emner som teen-selvmord og misbrug af receptpligtig medicin. Samt børn, der føler sig meget forladt af de folk, der burde passe på dem.

Alle disse emner bliver spredt ud over en del karakterer, så bare rolig, det fungerer. Det er jo en historie, baseret på en Harlan Coben roman, og han forstår virkelig at kontrollere alle disse forviklinger og sammenfletninger. Og det skinner godt igennem i denne Netflix-serie.

Hold Tight – Anmeldelse | Neflix-serie | Harlan Coben

Hold Tight bindes sammen med I skoven

Denne nye serie er en polsk produktion (org. titel Zachowaj spokój), og den har et par karakterer fra den forrige polske Harlan Coben-serie. Den hed I skoven (The Woods) og fungerede rigtig godt. Den udkom på Netflix i 2020, og de to tilbagevendende karakterer derfra er Laura Goldsztajn (Agnieszka Grochowska) og Pawel Kopinski (Grzegorz Damiecki).

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af I skoven / The Woods >

Laura kommer på skærmen relativt tidligt i afsnit 1, mens afsnit 2 åbner med Pawel. De to serier hænger ikke direkte sammen som sådan, så du behøver ikke at have set I skoven for at se denne nye serie. Men hvis du ikke har set den, bør du faktisk gøre det, da den var rigtig godt.

Hold Tight starter også rigtig godt, men det mere basale plot er ikke helt lige så spændende for mig, som den forrige serie var. Den er dog stadig helt klart værd at se.

Som i alle Harlan Coben historier er der mange forskellige karakterer, der spiller en vigtig rolle på kryds og tværs af hinanden. Og alle brikker i puslespillet samles til sidst.

Hold Tight – Anmeldelse | Neflix-serie | Harlan Coben

Se Hold Tight på Netflix nu!

Denne miniserie har seks afsnit, og produktionskvalitet er lige så imponerende, som vi er vant til at se fra andre polske produktioner. Hvis du kan lide denne serie, bør du også tjekke nogle af de mange andre Netflix-produktioner fra Polen ud – Fx The Mire.

ANDRE POLSKE SERIER, DER ER VÆRD AT SE…

Hvis du har HBO Max, bør du se miniserien The Thaw. Den er lidt mørkere end Harlan Coben historierne >

De polske produktioner har ofte historier der er meget karakter-drevne og har hjerte samt intelligens som drivkraft. Alt det jeg elsker ved gode krimi, mysterie og/eller thriller-produktioner.

Og så er Hold Tight også lavet af folkene bag I skoven. Så hvis du har set den, bliver du også nødt til at se denne nye serie. Hvis du ikke har set den forrige, kan du stadig nyde Hold Tight som en separat historie.

Hold Tight har premiere på Netflix den 22. april 2022.

FAKTA

Premieredato: 22. april 2022 på Netflix
Medvirkende: Magdalena Boczarska, Leszek Lichota, Krzysztof Oleksyn, Agata Łabno, Mirosław Zbrojewicz, Grzegorz Damięcki, Agnieszka Grochowska

Plot

Da en ung mand forsvinder kort efter sin vens død, begynder livet i en rig, sammentømret forstad til Warszawa at falde fra hinanden, mens hemmeligheder og løgne afsløres. 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.