INGEN ENGEL på Viaplay er en ny svensk gyser-serie (org. titel: Ingen Ängel) med masser af kulsort humor. Det er en serie med blot fire korte afsnit á 17-20 minutter, og budgettet har vist været ret skrabet. Læs vores Ingen engel anmeldelse her!

INGEN ENGEL er en ny Viaplay miniserie fra Sverige (org. titel: Ingen Ängel). Vi er reelt ude i en gyserkomedie, og selvom der er ret mange gode elementer, så er det først fra afsnit tre, at den begynder at finde sit rette leje.

Der er kun fire afsnit i serien, og hvert har en spilletid på 17-20 minutter. Dog er det nærmere et kvarter for hvert afsnit, så du kan se serien på en lille time. Og ja, det bør du faktisk gøre, for der er gode takter. Selvom den så absolut også virker som en filmskole-produktion, der mangler den sidste finpudsning.

Du kan læse videre på vores Ingen engel anmeldelse herunder. Serien kom på Viaplay den 11. maj 2023.

En masse guf til gyserfans!

Selvom der er noget, der skurer ind i mellem, så er intentionerne helt sikkert gode med Ingen engel. Der er noget Jennifer’s Body over selve kernen i denne historie. Dog er der intet overnaturligt på spil her, så vores hovedperson, Angelina, er bare seriemorder.

Det første afsnit er desværre en lidt sløj omgang på mange måder, hvor man har svært ved at se, at der er noget egentlig gys eller gyserkomedie inde over. Men det bliver altså bedre. Og episode-titlerne teaser da også ret godt om dette.

De fire afsnit har således titlerne

  • “Here’s Angelina” er meget passende afsnit 1
  • “1, 2… Angelina’s comin’ for you” er afsnit 2
  • “Do you like scary movies?” er teaseren for afsnit 3
  • “The Final Girl” siger vist meget om afsnit 4

Og ja, disse titler giver en god indikation af, hvad de enkelte afsnit byder på. Netop afsnit 3 – hvor jeg begyndte at overgive mig lidt – leger direkte med flere ikoniske gyser-karakterer.

Ingen engel – Anmeldelse | Viaplay gyserkomedie-serie

En vild hovedrolle

Hovedpersonen som Angelina spilles af Yussra El Abdouni, og hun er altså ret cool. Jeg kan sagtens forestille mig, at hun kunne blive både superskurk eller final girl i andre gyser-produktioner. Hun gør det utrolig godt og skal spille en karakter, der netop veksler mellem at være helt og skurk – ligesom hendes egen helt, Dexter Morgan!

Hendes mor spilles af Bahar Pars, der reelt var den kvindelige hovedrolle i En mand der hedder Ove. En film der for nyligt fik en amerikansk remake med Tom Hanks i titelrollen (der dog er blevet til Otto i stedet for Ove). Hun var også med i den danske 2022 komedie Kagefabrikken.

Til gengæld er der også karakterer, der virker lidt fejlcastet. Som gymnasieeleven Jeppe ser vi Edvard Olsson. Godt nok er han født i 2000, men han ligner til tider, at han – i bedste Beverly Hills 90210-stil – er godt forbi gymnasietiden. Derudover klarer han rollen som dumt svin virkelig godt.

Og okay, i en gyserkomedie kan det give mening, at nogle ser ældre ud. Hvis altså man lige italesatte dette med en kvik bemærkning.

Du kan se Ingen engel på Viaplay nu!

EliSophie Andrée er skaber på Ingen engel-serien, der er skabt af Viaplay og nu ligger på streamingtjenesten. Alle afsnit er instrueret af Tuna Özer, der tidligere har lavet en hel del kortfilm som instruktør. På sin vis er denne miniserie jo også en række kortfilm med afsnit, der hver varer et kvarters tid.

Tidligere har EliSophie Andrée også lavet en lille håndfuld kortfilm og arbejdet som instruktør på musikvideoer. Det er også EliSophie Andrée, der har skrevet afsnit til serien sammen med Isabelle Moreno. Derudover er Mikael Newihl med som “senior advisor”, hvilket tyder på, at denne produktion er lidt en tester.

Det er faktisk lidt en skam, for med et større budget kunne Ingen engel have været en superfed lidt gyserkomedie. En af de ting, der altid meget tydeligt afslører, at budgettet har været skrabet, er lydkvaliteten.

Når baggrundsmusikken overdøver replikker, og dialogen generelt er lidt svær at høre, så er det fordi, god lyd er svært. Og det koster. Både på talent og tidskontoen!

Opdatering: Efterfølgende har vi fået at vide, at lyden på Viaplay var forkert til at starte med, og den er nu blevet justeret, så den er, som den skal være.

Hvis du er med på en let lille gyserkomedie-snack, så giv Ingen engel en chance og glæd dig til afsnit 3, hvor gyserfans i dén grad bør føle sig hjemme.

INGEN ENGEL fik premiere på Viaplay med alle fire afsnit den 11. maj 2023.

FAKTA

Instruktør: Tuna Özer
Medvirkende: Yussra El Abdouni, Felicia Sjöström Nilsson, Edvard Olsson, Bahar Pars, David Nzinga, Nicklas Hansson, Doreen Ndagire, Rachel Mohlin

Plot

Angelina er en helt almindelig gymnasieelev. Alt i hendes liv går tilsyneladende strålende… men under overfladen ulmer en forbudt eufori; en overvældende trang til at myrde.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.