Calibre er en lækker lille intens thriller, der er udkommet på Netflix. Den byder på en historie med en vigtig morale; Det kan altid blive værre!

Calibre er udkommet på Netflix i det meste af verdenen nu. Filmen er et rigtig godt eksempel på, at Netflix ikke kun producerer nye film selv. De slår også gerne til og køber rettighederne til små perler, de falder over.

Man må sige – eller det gør vi i hvert fald nu – at Calibre absolut falder i kategorien “Intens Thriller”. Selv Stephen King har for nyligt omtalt filmen på Twitter og sammenligner den med Hitchcock. Desuden foregår filmen i Skotland, hvilket omgående giver den en mere jordnær og rå følelse.

Her er ingen mærkværdige indavlede skurke, men bare en række landsbyer, der kæmper for at holde sig i live. Og det er netop en af disse landsbyer, vores to hovedpersoner ankommer til.

Calibre (2018) Netflix

Ægte venskab på godt og ondt

Den primære historie i Calibre handler om venskab. Eller rettere, venskab og de udfordringer man kan møde. Og også hvornår venner hjælper hinanden samt de gange, hvor man kommer til at trække hinanden ned.

Der er ingen grimme motiver eller ondskab mellem de to venner i filmen. Det alene er sgu en sand fornøjelse. De er møguheldige og agerer måske ikke super hensigtsmæssigt, men de holder sammen. Jack Lowden (Dunkirk) og Martin McCann (The ReZort) spiller barndomsvennerne Vaughn og Marcus.

Vaughn (Jack Lowden) har en gravid forlovet derhjemme og er på vej til næste kapitel i sit liv. Marcus (Martin McCann) er en mand, der stadig er i fuld gang med at finde sin plads i verdenen. De to er taget til Skotland for at tage på jagt. Via små velplacerede anekdoter finder vi ud af, at de to venner har oplevet meget sammen og stoler (ret blindt) på hinanden.

Det kan de absolut også gøre. Men hold nu kæft, hvor går det bare galt for de to gæve gutter!

Det kan altid blive værre

Det er lige før, Murphy’s Lov ikke engang er sigende nok her. Godt nok går alle de ting, der kan gå galt, grueligt galt. Det er bare som om Vaughn og Marcus lige får en ekstra én over snuden.

Ja ja, jeg ved godt, det hele lyder meget diffust og vagt, men jeg vil ikke spoile hele handlingen for dig. Du skal bare sætte dig godt til rette, lægge mobilen væk og så “nyde” Calibre. Mon ikke du lige lader tankerne falde på en god gammel ven, og overvejer hvordan du havde handlet i samme situation.

Og husk på, at dette er en UK produktion. Det vil sige, at der gælder samme regler som for danske film; Her er ingen regler! Der er derfor aldrig nogle personer eller gerninger, der helt er fredet, når vi skal presse hovedpersonerne ud på kanten.

Calibre (2018) Netflix

Imponerende debut af Matt Palmer

Endnu engang har Netflix brugt deres platform til at lade et nyt navn komme ud over stepperne. Ja, okay, bevares, de har naturligvis købt Calibre, fordi de forventer, at folk vil se den. Og dét bør du absolut også have lyst til.

Matt Palmer har skabt en fantastisk spillefilmsdebut. Palmer har både skrevet manuskriptet og instrueret filmen. Han har lavet en del kortfilm tidligere, men Calibre er altså Matt Palmers flotte spillefilmdebut. Det er altså ikke nogen ringe bedrift!

Der er i øvrigt en række blændende skuespillere i diverse biroller, som er endnu en grund til at se filmen. Uden at gå i detaljer, må jeg lige nævne Tony Curran (Underworld: Evolution), Ian Pirie (The Terror) og Kate Bracken (Being Human).

Calibre kan ses på Netflix nu!

FAKTA

Premiere: 29. juni 2018 (Netflix)
Instruktør: Matt Palmer
Medvirkende: Jack Lowden, Martin McCann, Tony Curran, Ian Pirie, Cameron Jack

 

PLOT

To mænd, der har været venner hele livet, tager på jagttur i Skotland, og omstændighederne tester både deres nerver og deres moral.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg