Endelig blev Creep 2 frigivet på Netflix, og det er ikke ligefrem blevet mindre creepy i anden omgang!

Creep 2 har (heldigvis!) stadig Mark Duplass i hovedrollen, da det trods alt handler om ham. Det er ham, der er “the creep”, men alligevel i en ganske anden udgave end i den første Creep film.

Han lokker stadig folk til sig med sit venlige, charmerende og imødekommende væsen. Men desværre for dem, så er han altså også stadig seriemorder. Det hele vendes dog på hovedet i Creep 2, hvor han aktivt opsøger en, der reelt skal optage hans tilståelse.

Det er altså fascinerende at se Mark Duplass i hans konstante skift mellem charmetrold og psykopat. Det er som at se på en ulykke, men spillereglerne er alligevel mere fair i denne omgang. Han fortæller nemlig fotografen, at han er seriemorder lige fra starten. Derefter kan hun gå eller blive. Og ja, det er vist ikke nogen større spoiler at fortælle, hun bliver.

Creep 2

En kvinde med stålnerver

Selvom jeg stadig synes, Mark Duplass er helt uovertruffen, så får han solidt modspil fra Karan Soni. Hun spiller fotografen Sara, der skal optage hans tilståelse. Om hun så tror på, at han er den seriemorder, han påstår at være, er en anden sag. Til gengæld er hun ikke i tvivl om, at han ikke er helt normal.

Det er dog ret underholdende at være vidne til hans frustration, når hun ikke lader sig skræmme. Først prøver han at få ram på hende med sine vanvittige udtalelser og kommentarer. Senere er det med jumpscares, der måske nok virker på publikum (altså mig!), men ikke på Sara.

Hun er kold som is og har nerver af stål. Og hun er ovenikøbet ikke bange for at udfordre og nærmest fornærme ham. Dét er noget, der tydeligvis både fascinerer og frustrerer den “stakkels” seriemorder.

På sin vis behandler hun ham som et barn, og det får ham ofte til at blive endnu mere barnlig. Eller altså, som et dybt psykotisk og farligt barn!

Creep 2

Creep 2 er en solid efterfølger

Selvom Creep 2 ikke rammer mig lige så heftigt som den første film, så er det bestemt en værdig opfølger. Udfordringen vil altid være, at man efter første film kender plottets twist og hovedkarakterens små tricks.

Mark Duplass karakteren hedder i øvrigt Aaron i Creep 2, selvom han hed Josef i Creep. Om Aaron er hans rigtige navn må nok stå hen i det uvisse. Filmfotografen fra første film hed nemlig også Aaron, så det er meget nærliggende, at han bare har overtaget dennes navn.

Og præcis som i første film, så er det primært Mark Duplass og hans modspiller, der er eneste personer i filmen. I første film var det filmens instruktør og medforfatter, Patrick Brice, der spillede overfor Duplass. Dengang var det udelukkende de to personer, vi så i filmen.

Creep 2 ser vi indledningsvist yderligere et par karakterer. Vi skal jo lige genforenes med Josef/Aaron’s (Mark Duplass) vanvid samt lære Sara (Karan Soni) at kende. Og når man ser hendes tidligere dokumentar-medvirkende, så overrasker det ikke, at Aaron har svært ved at chokere hende.

Det er igen Patrick Brice, der har instrueret og skrevet manuskriptet i samarbejde med Mark Duplass. Det er et fantastisk makkerskab, der giver os nogle vanvittige film. Nu skal vi bare vente på Creep 3, da der fra starten har været planer om en trilogi. Og heldigvis for det… så er spørgsmålet bare, hvad Mark Duplass’ karakter hedder næste gang.

Du kan se Creep 2 på Netflix nu, og hvis du kunne lide den første film, bør du bestemt ikke blive skuffet.

FAKTA

VOD-premiere: 23-12-2017 (Netflix)
Genre: Horror
Instruktør: Patrick Brice
Medvirkende: Desiree Akhavan, Mark Duplass m.fl.

Resumé
Sara er en videokunstner, hvis primære fokus er at skabe intim kontakt med enlige mænd. Da hun finder en online annonce for “video arbejde”, er hun sikker på, at hun har fået sit drømmeprojekt. Hun kører til et afsidesliggende hus i skovene og møder en mand, der påstår at være seriemorder. Hun kan ikke modstå chancen for at skabe noget chokerende kunst, så hun beslutter at tilbringe en dag med ham. Men som dagen skrider frem finder hun ud af, at hun nok har gravet et hul, hun ikke kan komme ud af.

Forfatter

  • ScreamQueen

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg