DEADLY ILLUSIONS er en ny Netflix thriller, der helt sikkert ikke er for alle. Til gengæld skal den nok skal gå rent ind hos dem, der er til denne kitsch-drama subgenre. Det er en ren “guilty pleasure”, der ikke tager sig selv for seriøst. Læs vores Deadly Illusions filmanmeldelse her!

DEADLY ILLUSIONS er en ny Netflix thriller, der måske på papiret kan lyde som en psykologisk thriller. For den garvede filmkender, vil det dog nok være mere tydeligt, at vi er ude i den kitschede “husmor”-thriller, hvor alt hurtigt er lidt (eller meget!) ude på et overdrev.

Det er helt sikkert ikke noget, alle kan lide, men hvis du er til disse thrillere, vil du også kunne lide denne. Den er desværre lidt for lang – og starter ret langsomt – men til gengæld kommer der fart på i sidste del af fortællingen.

Læs videre på vores Deadly Illusions filmanmeldelse herunder, og find den på Netflix nu.

Husmor-thriller uden omsvøb

Der er ingen tvivl om, at Deadly Illusions vinder en del på, at den aldrig tager sig selv for seriøst. Her er fuld knald på alle klichéerne. Den slags man ser i 117 “nye” julefilm hvert år eller filmserier som 50 Shades of Grey. Og fred være med det, for der er saftsuseme også et publikum til netop denne niche.

Det er nok også derfor, en række ret velkendte skuespillere er sprunget med ombord – og desuden lader til at have en fest med alle sæbeopera-elementerne. Hovedrollen som forfatter Mary Morrison spilles af Kristin Davis (Sex and the City), der fungerer rigtig godt, da hun bare kaster sig ud i vanviddet.

Hendes mand spilles af Dermot Mulroney, som mange nok kender fra Min bedste vens bryllup (1997). Vi så ham dog senest i bl.a. Netflix-serien Messiah, der desværre kun fik én sæson. Deadly Illusions er ikke hans film, da dette handler om kvinde-drama, men han leverer det, han skal.

I forbindelse med hele kvinde-drama nichen, så er der i øvrigt en ret genial detalje i et slagsmål, der rammer helt plet. Det handler altså i dén grad om at holde håret væk fra blenderen, når man skal slås. Jeg si’r det bare!

Deadly Illusions – Netflix anmeldelse

Se Deadly Illusions på Netflix nu!

Deadly Illusions er skrevet og instrueret af Anna Elizabeth James, og jeg vil våge den påstand, at man kan fornemme, det er en kvinde, der står bag. Hun har sikkert trawlet igennem en håndfuld krimier og yderligere en håndfuld bøger i den blødere “husmor porno”-niche, og så bare haft en fest med at skabe dette univers.

Tidligere har Anna Elizabeth James skrevet og instrueret både film, tv-serie afsnit og kortfilm, så hun har været i gang i over ti år allerede. Umiddelbart ville jeg gerne se hende prøve kræfter med noget mere dystert, men omvendt, så virker hendes talenter oplagt til en solid gyser-komedie. Næste film fra hende er thrilleren Sister Sorority.

Deadly Illusions er den type film, der nok skal finde et kæmpe publikum på Netflix, og jeg synes personligt, Anna Elizabeth James har ramt ret godt med denne. Nej, det er bestemt intet vidunder, men til gengæld prøver den heller ikke at være mere, end den er.

Og ja, du kan nok gætte eller forudse meget af plottet. Det er bare også en stor del af en “guilty pleasure”-film som denne. Se den for hvad, den er, eller bare spring den over. Den er i hvert fald meget ufarlig og skal ikke tages for alvorligt. Derfor får den respektable 3 ud af 6 her, men bestemt heller ikke mere.

Deadly Illusions kan ses på Netflix fra den 18. marts 2021.

FAKTA

Premiere: 18. marts 2021 på Netflix
Instruktør:
Anna Elizabeth James
Manuskriptforfatter: Anna Elizabeth James
Medvirkende: Kristin Davis, Greer Grammer, Dermot Mulroney, Shanola Hampton, Grayson Berry

Plot

Da en bestsellerforfatter med skriveblokering ansætter en ny barnepige til sine børn, begynder grænsen mellem fiktion og virkelighed at blive sløret.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg