DEMONS AND SAVIORSDisney+ er en ny true crime dokumentarserie, der byder på flere utrolige twists over tre afsnit. Fra en poltergeist-historie til en mordsag uden mange beviser, men dog en hård dom. Læs vores fulde Demons & Saviors anmeldelse her!

DEMONS AND SAVIORS er en ny Disney+ true crime tilføjelse. Vi er ude i true crime, da det i sidste ende er en form for Making a Murderer-fortælling. Dog starter fortællingen meget tidligere, og vi begynder derfor med noget, der mest af alt minder om Enfield-sagen. Altså, den sag der inspirerede The Conjuring 2.

I alle tilfælde er der tre afsnit i denne dokumentarserie. Hvert afsnit varer 45 minutter, og vi kunne slet ikke slippe denne sag, så vi endte med at se hele serien i én og samme omgang.

Læs videre på vores Demons & Saviors doku-serie anmeldelse nedenfor. Find den på Disney+ fra 10. januar 2024.

Et voldsomt liv og en tragisk død

Demons and Saviors er historien om Christina Boyer, den såkaldte “poltergeist-pige”. Den historie alene er nok til en dokumentar, men det er faktisk ikke hoved-præmissen. Det er derimod det faktum, at hun senere blev dømt for mordet på sin tre år gamle datter, Amber Bennett.

Omstændigheder ved hendes dom har dog resulteret i, at mange mener hun har været offer for et justitsmord. Christina Boyer var nemlig slet ikke til stede, da hendes datter døde. Det var derimod hendes kæreste. Dog er der hele vejen igennem tvivl om hvorvidt, der overhovedet er sket et mord eller en tragisk ulykke.

Ikke at det betyder noget for retsvæsnet i den lille by i Georgia. Her er man bare tilfreds med at få lukket sagen.

Demons and Saviors – Anmeldelse | Dokumentarserie på Disney+

Christina har fastholdt sin uskyld

Der er rigtig meget ved Christina Boyers sag, der virker helt forkert. Det er faktisk en rigtig stinker af en sag. Derfor er der en række amatørdetektiver, der er blevet besatte af hendes sag. De er ganske enkelt fast besluttede på at få hende løsladt.

De fleste er overbeviste om hendes uskyld, mens andre tager en mere pragmatisk vinkel for at kæmpe mod det amerikanske retssystem; Hvor er beviserne på, at hun gjorde det?

Dermed ikke sagt, at de tror, hun er skyldig, men – som de siger – pointen i hendes sag er især, at der ingen beviser findes, der peger på hende som morder. At vi ser, hvordan hendes liv er startet, giver helt sikkert også en ekstra dimension, hvor man får sympati for hende.

Dokumentarserien Demons and Saviors starter nemlig med at udforske hendes traumatiske barndom. Poltergeist-lignende hændelser blev til påståede telekinetiske kræfter. Begge dele gjorde Christina til en mediesensation, som flere havde interesse i at holde i live.

Ikke mindst da hun blev omdrejningspunkt for en bitter strid mellem en kendt efterforsker af det paranormale (han lyder dansk, men er født i Tyskland) og verdens måske mest kendte afliver af paranormale myter. Det er en beskidt kamp mellem voksne mænd, der i sidste ende er fuldstændig ligeglad med teenagepigen.

Se Demons & Saviors på Disney+ nu!

Demons and Saviors true crime-dokumentarserien er opdelt i tre afsnit, der ret tydeligt viser, hvordan Christina Boyers liv har udviklet sig. Eftersom hun blev en mediesensation allerede som 14-årig, er der rigeligt materiale at arbejde med.

  • “The Poltergeist Girl” er afsnit 1
  • “Who Killed Amber Bennett?” er afsnit 2
  • “Team Tina vs. The Prosecution” er afsnit 3

Jeg kan allerede nu afsløre, at dokumentarserien ikke slutter fint og lykkeligt. Altså, ikke at den slutter ulykkeligt, men derimod at Christina Boyer fortsat sidder fængslet, mens man kæmper for, at hun kan få en retssag. Det fik hun nemlig aldrig, da hun blev dømt for mordet for mere end 30 år siden.

Det er derfor en dokumentar, der sagtens kan få en fortsættelse. Lidt ligesom Making a Murderer. Hvis der er noget, man lærer af disse dokumentarserier, så er det to ting: Først at det vigtigste er, at nogen bliver dømt, men ikke at det er den rigtige. Derefter, at når først man er dømt i USA, så kan alverdens beviser ikke hjælpe en. Det er ret grotesk!

Alle tre afsnit af Demons & Saviors kan ses på Disney+ fra den 10. januar 2024.

Plot

Demons and Saviors fortæller den ekstraordinære historie om Christina Boyer, den såkaldte “poltergeist-pige,” som blev dømt for mordet på sin tre år gamle datter, og de amatørdetektiver, der er besatte af hendes sag og fast besluttede på at få hende løsladt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg