THE BROTHERS SUN på Netflix er en ny action-krimiserie, der også byder på mørk komedie og en hel del vold og drab. Det hele fungerer overraskende godt takket være et stærkt manuskript og cast. Læs vores anmeldelse af The Brothers Sun sæson 1 her!

THE BROTHERS SUN er en ny Netflix-serie med et overvejende asiatisk cast, og jeg elsker det. Ikke kun fordi de mange asiatiske talenter får mere skærmtid – selvom det bestemt er fantastisk – men især på grund af tonen og stilen.

Det er en meget voldsom og blodig historie med mange drab, men den er ikke uden komedie og fokus på karakterer. Det er det, der får den til at fungere. Og, fordi jeg ved, at det betyder noget for mange seere, kan jeg afsløre, at den overvejende er på engelsk. Selvom flere asiatiske sprog også tales, så er den del mere sparsom.

Sæson 1 har 8 timelange afsnit og masser af historie at fortælle. Det hurtigt-eskalerende manuskript og den flotte rolleliste er mere end nok grund til at tjekke serien ud.

Læs videre på vores The Brothers Sun sæson 1 anmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 4. januar 2024.

Brødrene og Mama Sun

Ja, serien hedder The Brothers Sun, og det er helt fint, da de er omdrejningspunktet. En stor grund til at tjekke den ud er dog også Mama Sun. Hun er portrætteret af Michelle Yeoh, og jeg skal bare se alt, hvad hun laver.

The Brothers Sun er hendes første hovedrolle, siden hun vandt sin meget fortjente Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i Everything Everywhere All at Once. I denne nye Netflix-serie spiller Michelle Yeoh (Mordet i Venedig) den seje, kærlige Mama Sun.

I serien handler alt virkelig om familie. Eller altså, familie og kriminalitet. Og vold og død. Masser og masser af vold og død. Men sådan er livet for en kriminel familie i toppen af den taiwanske triade.

Historien begynder, da overhovedet af familien Sun bliver skudt af en ukendt snigmorder. Da dette sker, bliver den ældste søn sendt til San Gabriel Valley i Los Angeles for at beskytte den del af familien, der har levet i skjul.

Den ældre bror er den legendariske morder Charles “Chairleg” Sun (Justin Chien). I L.A. skal han beskytte sin mor, Eileen Sun (Yeoh), og lillebror, Bruce (Sam Song Li). Unge Bruce har levet et meget beskyttet liv og ved intet om, at hans familie er med i triaden.

Mama Sun kan klare sig selv fint, men Bruce studerer medicin, mens han drømmer om at lave improvisation. Hele passionen for improvisation er en løbende joke. Ligesom storebror Charles – den legendariske morder – er besat af bagning og at spise bagværk!

The Brothers Sun – Anmeldelse | Netflix-serie

Beskyt familien

I The Brothers Sun er fokus på at beskytte familien. Selvom dette lyder meget sødt og kærligt, handler det lige så meget om respekt og ære. Dette er jo en kriminel familie, så det handler om at beskytte deres omdømme og holde familiens nøglemedlemmer sikre.

Alt andet ville være et tegn på svaghed!

Efter at være ankommet til L.A., er Charles chokeret over at Bruce absolut ikke har nogen færdigheder med hensyn til at slås. Eller bare at beskytte sig selv. Bortset fra hans improvisation, der da trods alt også kan bruges i en knibe.

Dette er noget af en udfordring, da Taipeis mest dødbringende klan og en ny voksende fraktion går efter dominans. Der er nemlig en åbning netop fordi, Sun-familiens overhoved (Papa Sun) er blevet skudt. Charles, Bruce og Mama Sun må derfor slå sig sammen og kæmpe for at bevare deres magt.

Før de kan gøre det, skal de dog lige finde hinanden igen efter deres lange adskillelse – og få Bruce opdateret omkring, hvad familievirksomheden virkelig laver. Og de skal gøre det hurtigt, før en af deres mange fjender dræber dem alle.

En skøn genreblanding

Dette er en action-krimi-serie, men der er også masser af mørk komedie. Du får mere vold og mord at se end i de fleste gyserfilm eller seriemorderhistorier. Inklusiv bortskaffelse af lig, selvfølgelig, der nærmest er Dexter værdig!

Hvis du elskede den mørke Netflix-komedieserie Beef, som også havde asiatiske hovedkarakterer og blandede genrer på de bedste og skøreste måder, så tjek også The Brothers Sun ud.

Ligesom det var tilfældet med både førnævnte Dexter og Beef, fungerer denne serie takket være både et stærkt manuskript og et skønt cast. Michelle Yeoh er fantastisk, men det er de to skuespillere, der portrætterer brødrene, Justin Chien og Sam Song Li, bestemt også.

Se sæson 1 af The Brothers Sun på Netflix nu!

Den nye asiatisk-amerikanske Netflix-serie blev skabt af Brad Falchuk og Byron Wu. De fleste gyserfans vil kende tidligere Brad Falchuk-skabte serier. De inkluderer American Horror Story, American Horror Stories og Scream Queens.

Byron Wu er et nyt stjernefrø, der pludselig fik alletiders største chance for et gennembrud takket være Mikkel Bondesen. Og ja, han er præcis så dansk, som han lyder, men har altså arbejdet i Hollywood i årtier – faktisk med netop Brad Falchuk, hvor han er CEO for en virksomhed, der producerer serier til Netflix.

Byron Wu var tidligere assistent for Mikkel Bondesen, så da han fik idéen til denne serie, var hans tidligere chef klar med hjælp. Han satte simpelthen Byron Wu i kontakt med Brad Falchuk, der også synes idéen var god og gik ind som medskaber af selve serien. Og Mikkel Bondesen selv? Han er naturligvis executive producer på serien.

Der er to instruktører på de otte afsnit af sæson 1. Kevin Tancharoen instruerede fem af afsnittene. Han har tidligere instrueret serier som Helstrom, The Book of Boba Fett, Tell Me a Story og mange andre store produktioner. De resterende tre afsnit er instrueret af Viet Nguyen, som har instrueret afsnit af Panic og The Midnight Club.

Du kan godt forvente, at The Brothers Sun er den slags serie, du gerne vil “binge”. Det er den perfekte serie til at skyde et nyt år i gang for Netflix. Især hvis du har brug for noget lidt lettere efter at have set den sande historie om tragedien i Snefællesskabet. Bare et lille tip!

Alle 8 afsnit af The Brothers Sun sæson 1 er på Netflix fra den 4. januar 2024.

FAKTA

Skabere: Brad Falchuk and Byron Wu
Instruktører: Kevin Tancharoen, Viet Nguyen
Medvirkende: Michelle Yeoh, Justin Chien, Sam Song Li, Highdee Kuan, Madison Hu

Plot

Da en mystisk fjende angriber hans familie, tager et Taipei-medlem af triaden til Los Angeles for at beskytte sin viljestærke mor og uvidende lillebror.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg