WHAT WE DO IN THE SHADOWS sæson 2 er begyndt på HBO Nordic nu. Heldigvis er anden sæson mindst lige så god som sæson 1 og giver anledning til mange gode grin. En solid omgang gyser-komedie, hvor de første 2 afsnit er ude nu. Læs vores What We Do in the Shadows sæson 2 anmeldelse her!

What We Do in the Shadows sæson 2 er begyndt på HBO Nordic nu, og timingen er perfekt. Det er nemlig et rent slaraffenland for fans af diverse overnaturlige væsener. Primært er det naturligvis vampyrerne, der leder an, men vi får også både zombier og spøgelser i løbet af de første to afsnit af sæson 2.

Desuden er der et væld af gæsteoptrædener, så det er tydeligt, at denne serie har mange fans. Det er jo også skønne Taika Waititi og Jermaine Clement, der står bag serien. Præcis som de skabte filmen, der ligger til grund for denne vampyr-serie.

Læs også: Vores 6-stjernede anmeldelse af What We Do in the Shadows filmen her >

Vores What We Do in the Shadows sæson 2 anmeldelse fortsætter herunder, og de første to afsnit kan ses på HBO Nordic nu.

Sæson 2 er mindst lige så god

Man ved aldrig helt, hvad man skal forvente, når en tv-serie bliver skabt ud fra en film. Heldigvis gik det meget godt i første omgang af What We Do in the Shadows, hvor sæson 1 dog også havde mindre gode afsnit. Desuden er jeg ikke lige så vild med hovedpersonen i serien, som jeg var med hovedpersonen i filmen.

Men okay, nu var det også Taika Waititi selv, som spillede hovedrollen i spillefilmen. Man må jo også være realistisk!

Til gengæld er jeg vild med resten af castet, og her i sæson 2 fungerer hele sammensætningen meget bedre for mig. Og ja, det er helt sikkert både fordi, jeg nu er med på præmissen for serien, og fordi selve serien nu er blevet helt sin egen. Derudover er humoren virkelig skarp, og som gyser-komedie fungerer What We Do in the Shadows sæson 2 ofte bedre end sæson 1 gjorde.

Læs også: Vores What We Do in the Shadows sæson 1 anmeldelse her >

Anden sæson starter med, at vi får en lille opsummering fra karaktererne, der fortæller om deres oplevelser gennem de seneste måneder. Der er – ikke overraskende – en masse død og ødelæggelse forbundet med deres oplevelser. Altså, “business as usual” for den lille vampyr-familie.

What We Do in the Shadows: Sæson 2 – Anmeldelse

Haley Joel Osment i sæson 2 af What We Do in the Shadows

Afsnit 1 i sæson 2 indledes med flere solide gæsteoptrædener. Det er primært Haley Joel “I see dead people” Osment, der får lov til at have en fest med sin karakter, Topher. Jeg synes, det er skønt at se Haley Joel Osment i diverse småroller og indie-produktioner.

Det virker bare som den rette vej for ham, når nu han er ved at opbygge sig en voksen-karriere. Ikke mindst da han ofte holder sig meget til genreproduktioner. Men okay, får man et solidt gennembrud som barnet, der kan se spøgelser, i Den sjette sans, så ligger den også lige til højrebenet.

I de seneste år har Haley Joel Osment blandt andet været med i et par afsnit af den fantastiske og vanvittige serie The Boys (på Amazon Prime Video). Han er også med i mere alvorlige historier som Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019), der er Netflix-spillefilmen om Ted Bundy.

Derudover har vi (også i afsnit 1) den altid herlige Benedict Wong (Marvel’s Avengers film, Gemini Man). Lad os bare sige, at han spiller en nøgle-rolle, og at han virkelig er gået “all-in” i øjen-make-up afdelingen.

What We Do in the Shadows: Sæson 2 – Anmeldelse

Se sæson 2 af What We Do in the Shadows på HBO Nordic nu!

Det er Kyle Newacheck, der har instrueret de første to afsnit af sæson 2. Han lægger en rigtig god stil, der bare fungerer på alle niveauer. Der er fokus på netop gyser-komedie elementerne, præcis som der også var i den oprindelige film. Dette er jo ikke et vampyr-drama, som vi kender det fra mange andre serier. Det er grin og beskidt humor!

Kyle Newacheck har da også arbejdet rigtig meget med især sort humor tidligere. Han instruerede også Netflix action-komedien Murder Mystery (2019) med Adam Sandler og Jennifer Aniston i hovedrollerne. Den blev mildest talt en kæmpe succes!

Marika Sawyer har skrevet første afsnit i sæson 2 (der hedder “Ressurection”), og hun har blandt andet skrevet for Saturday Night Live. Afsnit 2 (med titlen “Ghosts”) er skrevet af Paul Simms, der tidligere har skrevet for serier inden for både komedie og drama. Begge to har desuden skrevet afsnit i sæson 1, så de kender allerede universet godt.

William Meny er ombord som “staff writer”, hvilket reelt betyder, han er godt inde over alle afsnit og holder styr på den røde tråd. Han var også “script coordinator” på sæson 1, så William Meny har været med fra starten. Han arbejdede blandt andet også på Mrs. Fletcher, der godt nok ikke er en genre-produktion, men varmt kan anbefales. Den ligger også på HBO Nordic.

Har du brug for et godt grin og en masse skønne ikoniske horror-væsener, så er det bare om at komme i gang med sæson 2 af What We Do in the Shadows. Har du endnu ikke set sæson 1, så start lige med den først og få hele fortællingen med. Ellers går du glip af mange referencer og løbende jokes. God fornøjelse!

What We Do in the Shadows sæson 2 er begyndt på HBO Nordic herhjemme den 16. april 2020.

FAKTA

Skabere: Jemaine Clement, Taika Waititi, Paul Simms
Medvirkende: Matt Berry, Natasia Demetriou, Harvey Guillen, Mark Proksch, Beanie Feldstein

Plot

What We Do in the Shadows følger fire vampyrer, der har ”levet” sammen i århundreder. I sæson 2 vil vampyrerne prøve at finde vej i en verden af Super Bowl-fester, internet-trolls, en energivampyr, der får en forfremmelse og bliver “fuld” af magt – og selvfølgelig alle de spøgelser, hekse, necromancere, zombier og snigmordere, der strejfer frit omkring i New York-området.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg