Kender du grunden til, at fredag den 13. forbindes med et særligt uheld?

Fredag den 13. oktober 1307 blev utallige tempelherrer fanget, tortureret, brændt på bålet og skatte beslaglagt efter ordre fra Kong Philip IV af Frankrig. Derfor blev dagen efterfølgende betraget som en uheldig dag.

Overtroen omkring 13-tallet har påvirket mange virksomheders brug af tallet. For eksempel vælger nogle hoteller at springe 13-tallet over mht. værelsesnumre og endda hele etager.

Derudover har mange gamle byer valgt ikke at bruge nummeret 13 på deres huse, og SAS fly har droppet sæderækken 13 helt.

Så på baggrund af al denne uhygge er fredag den 13. blevet en yndet dag for mange horrorfans, og den har som bekendt bl.a. udmundet i en populær filmserie af samme titel.

Men hvilke film foretrækker du at se en fredag den 13.?

Kom med dine bud nedenfor!

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.