Der har været meget stille omkring den kommende Friday the 13th film, selvom den har premiere om 5 måneder. Men nu er en ny horror-kending tilknyttet som instruktør.

Først var David Bruckner (V/H/S, Southbound) hyret som instruktør, men han hoppede fra.

Nu er Breck Eisner (The Crazies, The Last Witch Hunter) i endelige forhandlinger med Paramount Pictures om at overtage tjansen. Det sjove er, at Eisners far, Michael Eisner, drev Paramount Pictures i de tidlige 80’er, hvor Jason var på toppen. Så det er lidt af en arv, han overtager.

Der har tidligere været snak om, at det skulle være en found footage-film, men det er heldigvis blevet droppet. Nu har Aaron Guzikowski (Prisoners) skrevet manuskriptet til Friday the 13th, som producent Brad Fuller har udtalt følgende om:

““Aaron’s story has great characters…. You kind of have to understand Jason Voorhees, so we go back and we kind of started over and work our way forward.”

Plottet er endnu ukendt, men det er blevet afsløret, at historien bliver en slags origins-historie om, hvordan Jason blev til, samt hans mor.Fuller har sagt følgende om dette:

“”Origin-ish, but it’s an origin that no one has seen before. Obviously Pamela’s there, but it’s a little bit different from what you’’ve seen before.””

Det siges også, at vi får lov at møde Jasons far, Elias Voorhees, i denne 13. film i rækken af Jason Voorhees-film. Sidste gang vi så Jason i en film, var i 2009 med Marcus Nispel (The Texas Chainsaw Massacre [2003]) i instruktørstolen. Det var ikke den store succes hos hverken kritikere eller fans, så måske det er derfor, vi har skulle vente så længe på en ny film.

Friday the 13th (2017) er pt. sat til at få dansk biografpremiere den 12. januar 2017. Det er dagen før USA, der får den mere passende biografdato fredag den 13. januar 2017. Og hvis de ikke når den dato, kan vi nok forvente, at det bliver fredag den 13. oktober 2017. Lige op til Halloween. 😉

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.