HEDEBØLGE / HEATWAVE på Netflix er en thriller med LGBTQ+ karakterer og et mordmysterie, der leverer twist på twist – og så lige med et par ekstra twists. Læs hele vores anmeldelse af Hedebølge (Heatwave) her!

HEDEBØLGE er en thriller med LGBTQ+ karakterer, en ildspåsættelseshistorie og mord. Den får en ret stor verdensomspændende udgivelse på Netflix i juni 2023. Meget passende for Pride-måneden.

Tag dog ikke fejl – på trods af at den byder på en kærlighedshistorie mellem to kvinder, er den tydeligvis lavet med det mandlige publikum for øje. Eller måske med et husmor-fokus i stil med noget 50 Shades of Grey. Jeg er faktisk ikke helt sikker.

Til gengæld er jeg ret sikker på, at omdrejningspunktet reelt er et mordmysterie, der byder på en masse twists. Faktisk i helt unødvendig grad, så den spænder ben for sig selv. Med en spilletid på 100 minutter kunne den helt sikkert godt have været strammere fortalt.

Læs videre på vores Hedebølge filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 21. juni 2023 – hvis du har engelske kontoindstillinger, finder du den under titlen Heatwave.

Slet skjulte spoilere i det officielle plot

Selve plottet for Heatwave er noget i retning af: “Claire har både et nyt job og en spirende romance, men hendes liv tager en drejning, da hun møder sin chefs hustru – og bliver fanget i en storm af bedrag.”

Det betyder naturligvis, at det næppe er noget chok, når der er sammenfald mellem forretningsmandens kone og Claires spirende romance. 

Under alle omstændigheder er det jo faktisk et mordmysterie, der gør denne film til en thriller. Det officielle plot er bare for at sælge historien på ideen om en hed lesbisk affære.

Men det kan den ikke engang leve op til!

Fantastisk kemi, forfærdelig udførelse

Hovedpersonen, Claire, er portrætteret af Kat Graham (The Vampire Diaries) med Merritt Patterson (The Royals), i rollen som Eve. Mens de “hede scener” mellem de to kvinder er skudt som en lummer sengekantsfilm (super “male gaze”-fokuseret), så har de to skuespillere faktisk en fantastisk kemi.

VIL DU HAVE MERE MED KAT GRAHAM?

Læs også om den apokalyptiske Netflix-film How It Ends >

Men tro mig, de såkaldte hede scener mellem Claire og Eve fungerer virkelig ikke. Lige indtil det øjeblik, de er over hinanden (eller kysser på et hvilket som helst tidspunkt), køber jeg helt ind på deres tiltrækning. Al kemi ryger dog ud af vinduet, hver gang det bliver til et egentligt fysisk forhold.

Det er virkelig det mærkeligste, og det kan jeg kun bebrejde instruktøren for. For pokker mand, du havde guld  mellem hænderne og forvandlede det til en lunken omgang havregrød. Lavet på vand!

Skam dig!

Hedebølge / Heatwave (2022) – Anmeldelse | Netflix Thriller

10 minutters flashbacks

Da selve mysteriet i Heatwave begynder at blive opklaret, og de mange twists skal afsløres, får vi som seere en masse hjælp. Hver gang et twist afsløres, ser vi et flashback, hvor det lige afsløres igen rent visuelt. Bare hvis du ikke fangede afsløringen i dialogen.

Den er meget klodset og alt andet end elegant.

Det er jo ikke sådan, at der er nogle helt vildt store overraskelser. Vi har nemlig allerede fået forskellige hints om langt de fleste ting undervejs. Et billede, der lige skal vises et par gange for meget eller noget, der zoomes ind på. Tilsyneladende helt umotiveret.

Og så er der som sagt så mange twists og plotudviklinger, at man til sidst bare venter på det næste. Ved de sidste 15 minutters tid, står afsløringerne nærmest i kø.

Som en anden infomercial, der bare ikke vil stoppe; “Men vent, der er mere!”

Som seer undrer du dig måske lidt over hvorfor. Til den tid har har vi nemlig allerede fået de svar, vi havde brug for. Der er altså ingen grund til at tilføje endnu flere detaljer, der bliver mere og mere underlige. Men hey, det er en tv-film, og den leverer bestemt på at være netop det.

Se Hedebølge / Heatwave på Netflix nu

Ernie Barbarash er instruktøren af Hedebølge og også, må jeg formode, den ansvarlige for ikke at få mere ud af den fantastiske kemi mellem de to kvinder i hovedrollerne. Inden for de seneste år har Ernie Barbarash især lavet en masse julefilm. Det virker som om, det har sat sig lidt for meget i hans instruktionsstil.

Før dette skrev og instruerede han dog også et par gyserfilm-efterfølgere. Herunder Cube Zero (2004) og Stir of Echoes: The Homecoming (2007).

Ernie Barbarash skrev dog ikke Hedebølge. Manuskriptet kommer nemlig fra Chris Sivertson, der har skrevet gyserfilm før. Faktisk har han skrevet og været med til at instruere All Cheerleaders Die (2013) med Lucky McKee.

En film, der er blevet lidt af en gyserkomedie-slasher-zombie-kultfilm. De to lavede endda også den originale film fra 2001 sammen.

Hedebølge kan måske være kultagtig som et drikkespil, men det er også dét. Havde den da bare gået planken ud og kørt den kitschede stil, så havde vi måske haft en lille kultperle. Men nej!

Hedebølge / Heatwave kan ses på Netflix fra 21. juni 2023.

FAKTA

Instruktør: Ernie Barbarash
Manuskript: Chris Sivertson
Medvirkende: Kat Graham, Merritt Patterson, Sebastian Roché, Cardi Wong, Roger Cross, Aren Buchholz, Kayla Wallace, David James Lewis, Andres Collantes, Chris Cope

Plot

Claire har både et nyt job og en spirende romance, men hendes liv tager en drejning, da hun møder sin chefs hustru – og bliver fanget i en storm af bedrag.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg