MONSTER (2024) på Netflix er en indonesisk genindspilning af den amerikanske thriller The Boy Behind the Door. Den er uden dialog, så du behøver ikke undertekster. Den er dog stadig meget brutal. Læs vores anmeldelse af Monster fra 2024 her!

Monster (2024) er en ny Netflix-thriller. Det er en indonesisk genindspilning af The Boy Behind the Door (2020), som var en amerikansk film. Denne genindspilning er uden reel dialog, hvilket Netflix også påpeger meget tydeligt. Vi hører nogle få karakterer sige navne, når de råber efter nogen, men det er dét.

Med andre ord behøver du ikke undertekster, selvom dette er en film fra Indonesien. Historien i denne genindspilning er lige så universel som i den originale film. Og ja, det hele er også stadig meget brutalt og hjerteskærende, da to børn er underlagt voksnes lyst og handlinger. Spilletiden er kun 86 minutter.

Læs videre på vores Monster filmanmeldelse nedenfor. Find den på Netflix fra den 16. maj 2024.

En genindspilning næsten lige så god som originalen

Hvis du har set den originale amerikanske film The Boy Behind the Door, så kender du essensen af historien. I originalen er de to børn begge drenge og bedste venner, som ender med at blive kidnappet af en mand, som har nogle meget dystre planer med dem.

I denne indonesiske genindspilning på Netflix er børnene en dreng og en pige, som også er bedste venner. Ligesom i originalen kæmper disse børn for hinanden, og det er lige så modigt og hårdt, som det er hjerteskærende.

Du behøver ikke nogen dialog for at forstå, hvad der foregår. At se et værelse med en seng og et kamera for enden, fortæller dig alt, hvad du behøver at vide. Og meget mere, end du nogensinde har ønsket at forestille dig.

Monster (2024) – Anmeldelse | Netflix thriller genindspilning

Fungerer godt uden dialog

Valget om at udelade dialog i Monster (2024) giver en stærkere film på mange måder, da du bare er til stede med børnene. Du ser og observerer, hvordan de søger sikkerhed og bare ønsker at hjælpe hinanden. Det er, hvad mange børn ville gøre, fordi det helt grundlæggende er det rigtige at gøre.

Som voksne tænker vi mere på konsekvenser og muligheder, men i et barns sind handler det om her og nu. Det er ofte det, der redder dem i en given situation her, fordi de reagerer på instinkt og stoler på deres mavefornemmelse.

Vi har set film, hvor hovedpersonen ikke har nogen dialog (fx Willy’s Wonderland), eller hvor dialogen er meget sparsom (A Quiet Place), og det har en tendens til at give en mere intens visuel seeroplevelse.

Med vægt på det visuelle, da du skal være opmærksom på omgivelserne ligesom karaktererne i historien. I den forstand er det en mere fordybende oplevelse, og for netop denne historie betyder det ren rædsel!

Se The Boy Behind the Door-genindspilningen Monster (2024) på Netflix nu!

Instruktøren af Monster på Netflix er Rako Prijanto. Vi har anmeldt andre film af denne instruktør, men var mindre begejstrede. Han instruerede bl.a. Netflix-gyserfilmene Bayi Ajaib and Para Betina Pengikut Iblis. Hans stil i Monster er meget mere efter min smag – den er også uden overnaturlige elementer, hvilket hjælper!

Manuskriptet kommer fra Alim Sudio. Den er som sagt baseret på filmen skrevet og instrueret af David Charbonier & Justin Powell, så de får også kredit. Som allerede nævnt er denne indonesiske thriller en genindspilning af The Boy Behind the Door. Den er lidt anderledes, men ikke ret meget.

Ligesom i den amerikanske original er de to børn de vigtigste karakterer og leverer fantastiske præstationer. De to børn, Alana og Rabin, er portrætteret af henholdsvis Anantya Kirana (Bayi Ajaib) og Sultan Hamonangan (Possession: Kerasukan).

Jeg havde ingen store forventninger til Monster (2024), men den overraskede mig på mange måder. Det er ikke en nem film at se, men den er vigtig. Jeg foretrækker dog slutningen af den originale film, som var mere elegant. Derfor ender vi på 3 splatter.

Monster (2024) er på Netflix fra den 16. maj 2024.

FAKTA

Instruktør: Rako Prijanto
Manuskript: Alim Sudio
Medvirkende: Anantya Kirana, Sultan Hamonangan, Marsha Timothy, Alex Abbad

Plot

En dreng og en pige bliver kidnappet og ført til et øde hus, men pigen sætter sig for at redde sin ven og flygte fra deres ondsindede kidnapper.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg