THE 8 SHOW på Netflix er en ny thriller-mysterieserie fra Sydkorea. Det er en heftig og ret syg hybrid af Squid Game og The Platform. En klar “must-watch”, hvis du kunne lide de to titler. Læs vores anmeldelse af The 8 Show-serien her!

THE 8 SHOW er en ny Netflix-serie fra Sydkorea. Som altid er jeg fascineret, så snart en ny sydkoreansk produktion bliver udgivet på Netflix. Dog blev denne beskrevet som en komedie, så jeg var ikke sikker på, hvad jeg skulle forvente.

Men altså, The 8 Show er ikke en komedieserie.

Om noget har denne sydkoreanske thrillerserie noget meget mørk komedie i sin sociale kommentar om ulighed og fordeling af rigdom. Hvis du forestiller dig Squid Game møder The Platform og så lige skruer op for alliancer og tankespil, er du ikke langt fra denne serie. Serien har passende nok otte afsnit.

Læs videre på vores anmeldelse af The 8 Show-serien nedenfor. Find den på Netflix fra den 17. maj 2024.

Giv os din tid, så giver vi dig penge!

I The 8 Show møder vi otte fremmede, som alle ser ud til at være uheldige på den ene eller anden måde. Faktisk begynder det med, at en hovedperson er ved at hoppe ud fra en bro for at komme væk fra lånehajerne, der jagter ham.

Det er en fed – men også lidt mærkelig – måde at åbne denne serie på. I et godt stykke tid ligner det næsten en amatør-smartphone-optaget historie.

Splitsekundet før vores hovedperson hopper, dinger hans telefon med en besked om, at der er sat penge ind på hans konto. Sammen med dette kommer en besked om at give den tid, han alligevel var ved at opgive med sit spring, til en konkurrence. En lækker hvid limousine dukker op, døren åbner, og han tænker: Hvorfor ikke?!

Han ankommer derefter til en enorm bygning med den røde løber rullet ud for ham. Efter et sidste indledende spørgsmål går han ind i gameshow-arenaen.

Sammen med otte andre frivillige deltagere er han nu låst inde i en bygning. Reglerne er sparsomme, men konsekvenserne er dog skitseret. Der er intet i bygningen til dem, bortset fra en masse plastikting og otte tilfældigt fordelte værelser, der er uden møbler. Der er heller ikke noget toilet.

Der udleveres nu en uniform til hver, hvor deres værelsesnummer står på ryggen (som i Squid Game). På deres værelse er også en resultattavle, der viser, hvor mange penge hver deltager har akkumuleret. For hvert minut, der går, stiger beløbet.

Med andre ord: Jo længere de bliver, jo flere penge tjener de.

Squid Game + The Platform = Social satire galore

Twistet – og det, der gør dette til en hybrid af Squid Game og The Platform – er, at mængden hver deltager tjener er forskellig. Bygningen har otte etager, hver med et værelse. Og jo højere oppe du bor, jo større er dit værelse, og jo flere penge tjener du per minut i spillet.

Og dér kommer The Platform-aspektet på banen!

Hver deltager har valgt deres eget nummer, efterhånden som de ankom. Jo senere du kom ind i spillet, jo færre numre kunne du selvfølgelig vælge imellem. I den forstand spiller det tilfældige aspekt ind. Helt konkret, så er det præcis, som vi mennesker kan være født til rigdom og frihed eller fattigdom og undertrykkelse.

I det fælles område af spilshowbygningen (eller arenaen, om du vil), tikker et massivt nedtællingsur. Da tid bogstaveligt talt er penge i The 8 Show, er de nødt til at øge tiden på uret for at blive så længe som muligt.

The 8 Show – Anmeldelse | Netflix Satirisk Thriller-serie

Hvad er reglerne egentligt?

Reglerne for The 8 Show er ikke helt tydelige. Der gives som sagt kun nogle få hovedregler og retningslinjer. Resten er “learning by doing” eller at kunne finde ud af tingene på logisk vis. Ofte bliver elementer i spillet opdaget ved et tilfælde.

Men for at blive så længe som muligt, skal de gerne finde frem til alle de skjulte spilleregler.

Samtidig skal man betale for alt, hvad man kan få brug for. Og selvfølgelig kan prisen for varer være den samme, men deltagerne tjener vidt forskellige summer, så uligheden udstilles for fuld smadder på helt lavpraktisk vis.

Hovedformålet med showet er at skabe og udvide den sociale ulighed mellem dem. Med det ene formål at se, hvordan de håndterer dette. Alt imens trykket øges konstant. Og i sidste ende er det i underholdningens navn – præcis som med Squid Game.

Nå ja, og en af hovedreglerne: Hvis nogen dør (eller bliver myrdet) mister alle de store summer af penge. Det er et twisted tankespil, der kun bliver endnu mere skørt på grund af deltagerne. Især en meget bølle-lignende mand. Og dog, måske endnu mere på grund af en ung kvinde, der virker som en sociopat fra starten.

Se The 8 Show på Netflix nu!

Den nye sydkoreanske Netflix-serie The 8 Show er baseret på Naver webtoons “Money Game” og dens efterfølger “Pie Game”, som er skrevet af Bae Jin-soo. Den er instrueret og skrevet af Han Jae-rim.

Det er en genial måde at vise, hvor sårbare vi mennesker er, når de står over for de mørke og skumle aspekter af et hyper-kapitalistisk samfund. Folk ønsker at blive rige hurtigt. Når alt kommer til alt, er mange villige til at gøre mere, end de nogensinde ville forvente af sig selv.

Denne nye Netflix-serie er social satire og kommentar ligesom Squid Game. Det virker dog helt muligt, at Netflix også kunne overveje at lave et egentligt gameshow ud af det – ligesom de gjorde med Squid Game: The Challenge. Om det sker eller ej, må tiden vise, men det her er lige så godt.

Hvis du kunne lide begge tidligere nævnte Netflix titler (Squid Game og The Platform), bør du også se The 8 Show, der er et sygt og ofte ondt spil… alt sammen for vores underholdning!

The 8 Show-serien er på Netflix globalt fra den 17. maj 2024.

FAKTA

Skaber: Han Jae-rim
Medvirkende: Ryu Jun-yeol, Park Jeong-min, Lee Zoo-young, Chun Woo-hee, Park Hae-joon, Bae Seong-woo, Lee Yul-eum, Moon Jeong-hee

Plot

Otte personer deltager i et fristende, men farligt underholdningsprogram, hvor de er låst inde i en mystisk otte-etagers bygning og tjener penge, i takt med at tiden går.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg