OBSESSION på Netflix er en ny miniserie med kun fire afsnit. Det er en hed thriller om konsekvenser. Afsnittene er hver omkring 40 minutter, så den er ret hurtig at “binge”. Læs vores fulde anmeldelse af Obsession (2023) her!

OBSESSION er en ny Netflix-thrillerserie med kun fire afsnit. Det er en miniserie, men vi ved alle, at hvis den bliver populær, vil Netflix helt sikkert lave en sæson 2. Og jeg har en fornemmelse af, at denne serie kan vise sig at blive ret populær.

Det er en thrillerserie med masser af hede scener, hvor hovedpersonerne ikke har en trevl på. Kernehistorien handler om en affære og de frygtelige konsekvenser af ens handlinger. Den handler også om at have kontrol og lade andre have kontrol. Du tror måske, du har luret det meste på forhånd, men det er først langt inde i fjerde og sidste afsnit, at alle kort bliver lagt på bordet.

Læs vores anmeldelse af Obsession (2023) miniserien nedenfor. Find alle fire afsnit på Netflix fra den 13. april 2023.

Så hed, så dampende, så forudsigelig?

Meget tidligt i Obsession er hele det “forbudte begær”-element i højsædet. Det første afsnit varer kun lidt over 30 minutter, men indeholder stadig flere hede scener. Også flere meget afklædte scener.

Den mandlige hovedrolle viser hele “pakken”, om jeg så må sige. Noget der stadig er en sjældenhed, så i ligestillingens navn bifalder jeg dette.

Godt nok efterlader den åbenlyse flirten mig ret følelsesløs. Måske fordi den øjeblikkeligt forvandler William (Richard Armitage) til “Ulven Peter”. Jeg forstår dog godt, at hele kontrolelementet er spændende. Men han savler næsten i løbet af få sekunder efter at have mødt Anna (Charlie Murphy), hvilket jeg fandt temmelig vulgært.

Jeg ved, at det nok kun er mig, og jeg er bestemt ikke den vigtigste målgruppe for denne serie. Jeg tror til gengæld fans af 50 Shades of Grey vil elske den del af serien. De vil faktisk nok selv hurtigt savle. Gætter jeg på!

Obsession (2023) – Anmeldelse | Netflix miniserie

Hvem er værst?

Obsession er en nutidig adaption af Josephine Harts roman fra 1991. Officielt handler plottet om en “farlig kærlighedstrekant”, men jeg synes, det er at forenkle tingene lige lovlig meget.

Det beskrives også, at “den gådefulde Anna Barton indleder en lidenskabelig affære med sin forlovedes far, William”, men jeg ville beskrive det på en ganske anden måde.

Vi begynder nemlig med at følge William (Richard Armitage), som er i et stærkt, kærligt og lidenskabeligt forhold til sin hustru gennem årtier, Ingrid (Indira Varma). Efter at have mødt Anna Barton, indleder han dog en affære med hende. Velvidende, kan jeg tilføje, at dette er den samme kvinde, som hans søn Jay (Rish Shah) er i forhold med.

Faktisk er det tydeligt for alle, at Jay er forelsket i Anna, men William kan bare ikke dy sig.

Bevares, Anna går også benhårdt efter William. Det er et magtspil, og hun har fuld kontrol. Men helt ærlig, hvad er værst; At en far indleder en affære med sin søns kæreste – eller at en kvinde, der har datet en mand et par måneder indleder en affære med dennes far?

For mig er det åbenlyst, at farmand burde pakke banditten væk og trække sig ud (om jeg så må sige) af hele situationen.

Meget stærk casting!

Ligesom i Stay Close er jeg ikke vild med Richard Armitage (The Stranger) i denne “loverboy”-rolle. Det virker bare ikke helt for mig. Jeg kunne dog godt lide, at han ikke skulle være særlig sympatisk. Jeg håber i hvert fald, at dette i det mindste delvist var planen.

Indira Varma (Game of Thrones) er super som altid i rollen som hans hustru, men har (desværre) ikke så pokkers meget skærmtid. Det har Rish Shah (Do Revenge, Years and Years) heller ikke som sønnen Jay, men han har flere nøglescener.

Endelig er Charlie Murphy (The Foreigner, Halo) ganske fantastisk som Anna Barton. Generelt var jeg vild med Annas ærlighed. Hun fortæller dig måske ikke alt og bruger sætningen “Lær at elske spørgsmålene”, når hun ikke vil svare på noget. Men når hun svarer, så er det altid sandheden. Hun lyver bare ikke.

Og hun er helt ærlig omkring, hvad hun vil have, og hvad hun er villig til at give.

Men kan mændene i hendes liv mon acceptere dette?! Hvad tror du?

Se Obsession (2023)-serien på Netflix nu!

Dette nye Netflix-thriller-drama i fire dele er baseret på romanen “Damage” fra 1991 af Josephine Hart. Jeg synes ærlig talt, at den originale titel på romanen er mere passende. Selvfølgelig handler historien om besættelse, men den interessante del af det hele er den skade, disse besatte mennesker forårsager.

Adaptionen af romanen er lavet af manuskriptforfatter Morgan Lloyd Malcolm. Hun besluttede at se på historien fra flere vinkler, hvor romanen primært var skrevet fra Williams synspunkt. For mig er Anna en spændende karakter, der tydeligvis har både mange problemer og lag, så jeg er glad for, at vi ser, hvad der driver hende.

Næste manuskript fra Morgan Lloyd Malcolm er i øvrigt den kommende thriller The Wasp med Natalie Dormer og Naomie Harris i hovedrollerne. Den er instrueret af Guillem Morales, som også instruerede Julia’s Eyes (2010), så jeg glæder mig virkelig til den film.

Instruktørerne for de fire afsnit i denne Netflix-serie er Glenn Leyburn og Lisa Barros D’Sa. De to instruerede også filmen Cherrybomb fra 2009. Hvis du har en tendens til at kunne lide mørke thriller-dramaer med et mysterium – og masser af dampende hede scener – kan du roligt se Obsession på Netflix nu.

Obsession miniserien er på Netflix fra den 13. april 2023.

FAKTA

Instruktører: Glenn Leyburn, Lisa Barros D’Sa
Manuskript: Morgan Lloyd-Malcolm, Benji Walters
Medvirkende: Richard Armitage, Charlie Murphy, Indira Varma, Rish Shah, Pippa Bennett-Warner, Sonera Angel, Anil Goutam, Marion Bailey

Plot

En affære mellem en respekteret kirurg i London og hans søns forlovede bliver til en besættelse, der truer med at forandre deres liv for altid.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.