Så har vi fået set Pride and Prejudice and Zombies, og helt ærligt, dét er en film, der leverer 110% på underholdningsværdien.

Der er saftsuseme skruet helt op for underholdningen i Pride and Prejudice and Zombies, så du skal bare læne dig tilbage og nyde historien.

Du får både zombier, kampsport, romantik, humor og eksplosioner. Og ja, der er virkelig tale om den klassiske Stolthed og Fordom (på engelsk Pride and Prejudice) fortælling af Jane Austen. Den selvsamme film, der har været filmatiseret et utal af gange.

Nu har man dog tilføjet zombier til fortællingen, og derfor også ændret titlen til at have det lille “and Zombies” inkluderet.

Selve filmen og karaktererne er dog nærmest identisk, og historien er kun omskrevet til at have fokus på zombier.

Inklusiv hvordan ens ophav og kvaliteter vurderes udfra, om familiens døtre er trænet i det fine Japan eller det mere krigerskabende Kina.Det smager lidt af Baz Luhrman’s filmatisering af Shakespeare’s Romeo & Julie fra 1996 med Leonardo DiCaprio og Claire Danes i hovedrollerne.

Forskellen er bare, at mens Luhrman flyttede begivenhederne til nutiden, så har man med Pride and Prejudice and Zombies flyttet nutidens favoritmonster [zombien] tilbage til fortiden, og ellers beholdt fortællingen i rette tidsånd.

Pride and Prejudice and Zombies

Det er måske en smule mystisk lige i starten, men hold da op, hvor det er effektivt! Alt er så pænt og ordentligt, men pludselig kommer der en zombie ind i billedet.

Det overrasker naturligvis ikke karakterne, da de ved, zombier findes. Derfor kan personen enten de vildeste kampsport tricks eller være ualmindelig ferm med diverse håndvåben.

Pride and Prejudice and Zombies har en perlerække af småroller spillet af store navne

Den bedste zombie-nedkæmper af dem alle, er Lady Catherine de Bourgh, der spilles af Lena Headey, som lader til at stortrives. Hun har da også haft et hav af ikoniske kvinderoller allerede, såsom Queen Gorgo i 300, Cersei Lannister i Game of Thrones og selveste Sarah Connor i Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Hun var også med i den første The Purge, men der var hendes talenter desværre ret spildte.

Her i Pride and Prejudice and Zombies har hun piratklap for øjet og finder sig ikke i noget som helst. Til gengæld har hun stor respekt for andre kvinder, der også gerne kæmper- og dét kan Jane Austen’s kvinder.

Pride and Prejudice and Zombies

Overordnet er der en perlerække af småroller, der spilles af større navne. Det bidrager på alle måder til oplevelsen, og sikrer at publikum aldrig er i tvivl om- at vi er ude i en lækker kitsch film med et glimt i øjet. Mens Headey har én af disse småroller, så spiller Matt Smith en anden af de helst fantastiske karakterer som Parson Collins.

Han spillede Doctor Who i serien af samme navn fra 2010-2014 og var også med i den nyeste Terminator film, Terminator Genisys, sidste år. Derudover er han med i den kommende gyserfilm Patient Zero.

Og så spiller Charles Dance en fantastisk varm og hjertelig mand, hvilket er noget anderledes end hans rolle som Tywin Lannister i Game of Thrones, hvor han faktisk spiller Lena Headey’s far. I denne film spiller hans hovedrollens far og er simpelthen herlig.

Pride and Prejudice and Zombies

Solid underholdning

Selvom man bliver fantastisk godt underholdt af diverse småroller, så skal det dog ikke tage noget fra hovedrollerne, der også leverer varen på alle måder. Det er primært Lily James (titelrollen i Kenneth Branagh’s Cinderella fra 2015), der har den altoverskyggende hovedrolle som Elizabeth Bennet, der bare skal fungere, og det gør hun heldigvis også. Det samme gælder en anden ikonisk rolle som Mr. Darcy, der spilles af en veloplagt Sam Riley (Byzantium).

Filmens bankende hjerte kommer dog naturligvis fra instruktør og manuskriptforfatter, Burr Steers, og han kan med rette være stolt af denne film. Steers fik sin debut som både instruktør og manuskriptforfatter tilbage i 2002 med Igby Goes Down, der samtidig var den første egentlige hovedrolle for Kieran Culkin.

Generelt laver han gerne komedier – TV serier og film – der har fokus på underholdningsværdien, men også har noget mere på hjerte. Det har selve historien i Stolthed og Fordom naturligvis også, men bare rolig, du kan sagtens se Pride and Prejudice and Zombies og bare lade dig underholde.

Pride and Prejudice and Zombies

Fakta

DVD-premiere: 25-08-2016
Genre: Horror, Komedie, Romantik
Instruktør: Burr Steers
Medvirkende: Lily James, Sam Riley, Jack Huston, Charles Dance, Lena Headey, Bella Heathcote, Matt Smith, Douglas Booth, Suki Waterhouse m.fl.

Resumé
Elizabeth Bennet, der er mester i kampsport, og Mr. Darcy, der er en uforfærdet zombie-dræber, må sluge deres stolthed for at bekæmpe de levende døde i denne omskrivning af Jane Austens klassiske fortælling.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.