CLOSE TO ME er en psykologisk thriller-miniserie på Viaplay. Danske Connie Nielsen spiller den altafgørende hovedrolle, og det gør hun ret fantastisk. Overordnet set er vi ude i et mysterie, og du får alle svar i løbet af seriens seks afsnit. Læs vores Close to Me anmeldelse her!

CLOSE TO ME er en ny Viaplay-miniserie, der fungerer rigtig godt som psykologisk thriller med et mysterie som omdrejningspunkt. Jo Harding har, efter et grimt fald ned af trappen, mistet et år af sine minder. Det har været et ret begivenhedsrigt år, så hun skal gerne få styr på detaljerne ret hurtigt for at komme godt videre.

Var det et mordforsøg, eller var det et uheld? Folk omkring hende lyver i hvert fald – så meget ved hun.

Selve plottet – og ikke mindst mysteriet – minder om det, vi har set i serier som Big Little Lies og for den sags skyld også Clickbait. Forstået på den måde, at der ikke er noget overnaturligt på spil, men derimod ganske “almindelige” menneskelige konflikter og udfordringer.

Og bare rolig, du skal nok få alle svar i løbet af seriens seks afsnit. Læs mere i vores Close to Me anmeldelse herunder. Vi har set alle seks afsnit af denne Viaplay-miniserie til vores anmeldelse.

Flere hovedroller til Connie Nielsen, tak!

Connie Nielsen bragede igennem på den internationale scene for over 20 år siden med sin rolle i Ridley Scotts Gladiator (2000). Senest er hun igen blevet højaktuel med sin rolle i Wonder Woman-filmene. Der er hun ikke kun Wonder Womans mor, men også dronning for alle amazonerne.

MERE CONNIE NIELSEN

Connie Nielsen var også med i thrilleren Inheritance med Simon Pegg på rollelisten >

I 2019 var hun også med i en miniserie, der blandt andet blev lavet af Wonder Woman-instruktøren, Patty Jenkins. Det var serien I Am the Night der udspillede sig i Black Dahlia-universet. Hun spillede dog “kun” en vigtig birolle i dén miniserie, og i Close to Me er hun nu den altafgørende hovedrolle.

Åbningsscenen viser Jo “Johanne” Harding (Connie Nielsen) liggende for foden af en trappe med en tydelig hovedskade. Vi hører hendes tanker, der fungerer både som instinkt og samvittighed. Det kan lyde lidt mærkeligt, men er faktisk ret effektivt.

Helt fra starten er hun forvirret omkring, hvad der foregår, og snart finder vi ud af, at hun ikke bare mangler minder om faldet, men om hele det seneste år. Herfra er vi bare glade for, at Connie Nielsen gør det så godt, for så betyder det måske, at vi får flere internationale tv-serier med hende i en hovedrolle.

Close to Me – Viaplay anmeldelse

Flere danske islæt i Viaplays miniserie

I øvrigt udspiller miniserien sig i Hastings i England, og Connie Nielsen klarer den britiske accent på imponerende vis. Hun skal dog spille en danskfødt kvinde, der senere har bosat sig i England, så eventuelle smuttere er forklaret dér.

Connie Nielsen taler i øvrigt dansk i flere scener, når hun taler med sin far (spillet af Henning Jensen), der kæmper med demens. Endnu en udvikling hun har glemt alt om, da hun mangler det seneste års minder. Hun er gift med en tidligere Doctor Who nemlig Christopher Eccleston (som vi især også kender fra 28 Days Later).

De to fungerer rigtig godt som ægtepar i Viaplay-miniserien. Hendes bedste veninde spilles også af en stærk skuespiller. Det er Susan Lynch, der har denne rolle, og de to kvinder er meget troværdige som (næsten) livslange venner.

En anden nøglerolle spilles af Leanne Best, der spillede titelrollen i The Woman in Black 2 (2014) samt et afsnit af Black Mirror. Vi skal dog ikke afsløre noget nærmere om hendes rolle her.

Se Close to Me miniserien på Viaplay

Close to Me er skabt af Angela Pell og baseret på en bog af Amanda Reynolds. Instruktøren Michael Samuels står bag alle seks afsnit, og han har ret meget erfaring med tv-serier. Senest har han instrueret på serierne Forsvundet og Man in an Orange Shirt.

Sidstnævnte har Oliver Jackson-Cohen (fra Mike Flanagans The Haunting of-serie på Netflix) i hovedrollen og også Vanessa Redgrave på rollelisten. Det er med andre ord en herre, der er vant til at arbejde med store navne og pæne budgetter. Også ved Close to Me er budgettet brugt til at skabe en miniserie af imponerende produktionskvalitet.

Og ja, som dansker bemærker man (eller jeg gør i hvert fald) da også, at der har sneget sig en hel del dansk design ind. Men det giver jo også god mening, når nu hovedpersonen er dansker.

Du kan i øvrigt se frem til afsnit 5 som et nøgleafsnit, hvor mange detaljer kommer på plads. Det sjette og sidste afsnit er en heftig omgang, der udspiller sig på intelligent vis og aldrig bliver overdramatisk. Det frygtede jeg faktisk, men serieskaberne holdt sig i skinnet.

Serien kommer desuden på Channel 4 i England senere, men først på Viaplay her i Norden.

Close to Me består af seks afsnit, der alle får eksklusiv premiere på Viaplay den 12. september 2021.

FAKTA

Instruktør: Michael Samuels
Medvirkende: Connie Nielsen, Christopher Eccleston, Leanne Best, Nick Blood, Henning Jensen

Plot

Jo Harding lever det perfekte liv med sin mand. Da hun en dag er ude for en faldulykke, der sletter et helt år fra hendes hukommelse, opdager Jo, at hendes liv var langt fra perfekt.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.