TRUNK – LOCKED IN på Prime Video er en ny klaustrofobisk thriller, der formår at holde intensiteten hele vejen igennem. Den er fra Tyskland, men historien er meget universel. Læs vores fulde Trunk – Locked In-filmanmeldelse her!

TRUNK – LOCKED IN (2023) er en ny Prime Video-thriller fra Tyskland. Den er ret klaustrofobisk, da vi følger en kvinde, der er spærret inde i bagagerummet på en bil, som er på farten. Heldigvis har hun sin smartphone med sig.

Med en spilletid på 1 time og 36 minutter er det en ret vild tur. En film hvor intensiteten er stort set konstant. Selvom du kan blive irriteret over nogle af hendes handlinger, er hun også under et ekstremt pres. Alt sammen mens hun kæmper for overlevelse, da hendes bortfører hurtigt afslører planen for hende.

Læs videre på vores TRUNK – Locked In filmanmeldelse nedenfor. Den fik premiere på Prime Video den 26. januar 2024.

Desorienteret og blødende uden hukommelse

Plottet i TRUNK – Locked In er vitterligt som et vågent mareridt. Og desværre er det også den slags historie, man kunne opleve i en true crime-dokumentar. Eller i hvert fald en variation af det.

Vi møder den 28-årige medicinstuderende Malina (Sina Martens), da hun vågner op til et ægte mareridt. Hun er desorienteret og låst inde i bagagerummet på en fremmed bil. Udover at mangle sin hukommelse om, hvad der skete, bløder hun også fra maven.

Takket være en kombination af held og ren viljestyrke har hun sin telefon med sig. Dette er hendes forbindelse til omverdenen, men hun aner ikke, hvor hun er, eller hvem der kører bilen.

Det bliver en desperat kamp for overlevelse, og der afsløres en del hemmeligheder, jo længere bilen kommer på vej mod sin endelige destination. Hun kommer til at erkende, at selv hvis hun kommer ud i live – vil hun aldrig blive den samme.

Trunk: Locked In – Anmeldelse | Thriller på Prime Video

Adrenalin-fyldt og klaustrofobisk

Denne nye tyske thriller på Prime Video er godt nok ikke på engelsk, men historien er meget universel: Det handler om at gøre alt, hvad du kan for at overleve. Og på trods af at den er meget klaustrofobisk, er den ekstremt adrenalinfyldt med action hele vejen igennem.

Det imponerende og konstant bevægelige kameraarbejde sikrer, at det aldrig bliver for stillesiddende. I stedet bevæger vi os rundt inde i bagagerummet sammen med kvinden, der er fanget i det.

Malina tager dumme beslutninger undervejs, hvilket irriterede mig. Men efterhånden som vi lærer hende at kende, må vi erkende, at hun har et mønster med at træffe forfærdelige beslutninger. I den forstand ville enhver anden reaktion have været mindre troværdig.

Se TRUNK på Prime Video!

Trunk – Locked In er skrevet og instrueret af Marc Schießer. Dette er hans spillefilmdebut som instruktør efter at have lavet et par genre-kortfilm og instrueret den tyske mysterieserie Wishlist.

Marc Schießer producerede også denne nye thriller sammen med sin partner Tobias Lohf under deres Outside the Club-selskab. Som thriller på en enkelt lokation fungerer denne film utrolig godt. Det er på niveau med Oxygen og #Manhole.

Denne tyske thriller havde meget passende verdenspremiere på Filmfestival Cologne, hvilket vil sige i Köln. Derefter vandt den “Best Thriller Feature” på Nightmares Film Festival, så den kom godt fra start. Og ja, det er indlysende at se, hvorfor denne film ville vinde priser ved genrefilmfestivaler.

Nu kan den ses på Prime Video i over 240 lande rundt om i verden.

TRUNK – Locked In fik eksklusiv premiere den 26. januar 2024 på Prime Video.

FAKTA

Manuskriptforfatter & instruktør: Marc Schießer
Medvirkende: Sina Martens, Artjom Gilz, Luise Helm, Poal Cairo

Plot

Den 28-årige medicinstuderende Malina vågner desorienteret i et låst bagagerum og indser til sin rædsel, at hun mangler mere end blot sin hukommelse om, hvad der skete. Med sin telefon som det eneste link til omverdenen, kæmper den intelligente unge kvinde en desperat kamp for overlevelse, mens køretøjet ubønhørligt ræser mod en frygtelig hemmelighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg