NO ONE GETS OUT ALIVE på Netflix er en ny gyserfilm, der desværre bliver lidt lang. Til gengæld er slutningen ret heftig på den dejligt vanvittige måde. Den er med andre ord værd at se – bare ikke lige god hele vejen igennem. Læs vores No One Gets Out Alive anmeldelse her!

NO ONE GETS OUT ALIVE er en ny Netflix gyserfilm, der ret tidligt viser, at det onde og farlige kommer fra flere sider. Vi er både ude i noget social kommentar og noget direkte overnaturligt. Der bør derfor være noget for de fleste. Desværre kommer vi ikke udenom, at den føles lidt for langsom undervejs.

Det er en skam, da det havde klædt filmen, at der blev skåret mere ind til benet. Der er nemlig en del scener, der ikke er ubetinget afgørende for den videre fortælling. Bevares, det kan undskyldes med, at der er vigtige emner, der skal vendes. Dog skal man også gerne holde publikum til ilden.

Læs videre på vores No One Gets Out Alive anmeldelse herunder, og find den på Netflix nu.

Blod, samfundskommentar og velkendte ansigter

Den altafgørende hovedrolle i Netflix-filmen No One Gets Out Alive er Cristina Rodlo som Ambar. Hun prøver på alle måder at skabe sig et nyt liv i USA, men det er ikke nemt, når man ikke har papirerne i orden. Faktisk er hun i fare for udnyttelse fra alle leder og kanter.

Cristina Rodlo (The Terror sæson 2) leverer en stærk præstation som Ambar i denne film. Både når det gælder samfundskommentarer og de mere blodige scener!

I en mindre rolle ser vi desuden Cosmina Stratan som immigrant fra Østeuropa. Cosmina Stratan vil helt sikkert virke bekendt, hvis du har set den danske gyserfilm Shelley (2016). Hun gjorde i hvert fald så stort indtryk på mig i dén film, at jeg straks genkendte hende i No One Gets Out Alive.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af det dansk-svenske gyser-drama Shelley her >

Desværre er hendes rolle ret lille i denne Netflix gyserfilm, og dét er ærgerligt, når nu man ved, hvad hun kan.

Et andet velkendt ansigt er måske David Figlioli (Penny Dreadful: City of Angels). Han er høj, grov og brovten på en måde, der bare er perfekt til roller i gyserfilm.

Og så er der Marc Menchaca, der – foruden Cristina Rodlo i hovedrollen – nok får mest skærmtid. Og velfortjent, da han altså er en ret fantastisk skuespiller, som er her, der og alle vegne lige pludselig. Han har været med i Netflix-serien OzarkStephen King HBO-serien The Outsider og sæson 2 af The Sinner.

No One Gets Out Alive – Netflix anmeldelse

Se No One Gets Out Alive på Netflix nu!

Santiago Manghini er instruktøren bag No One Gets Out Alive. Manuskriptet er skrevet af Jon Croker og Fernanda Coppel. Det er første spillefilm for Fernanda Coppel, der tidligere har arbejdet på How to Get Away with Murder. Jon Croker har tidligere skrevet både på bl.a. The Woman in Black 2: Angel of Death.

Manuskriptet er dog ikke en original idé, men derimod baseret på en roman af Adam Nevill. Plottet er bare flyttet fra Storbritannien til USA, og hovedpersonen kommer nu fra Mexico. Adam Nevill skrev desuden også bogen, der blev til den ret fantastiske Netflix gyserfilm The Ritual.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af det vilde Netflix gyser-mysterie The Ritual her >

Der er ingen tvivl om, at No One Gets Out Alive vinder meget på at have en slutning, der bør vække enhver seer. Uagtet at du måske er faldet lidt hen halvvejs gennem filmen. Selve slutningen af denne Netflix gyserfilm lukker nemlig helt op for den overnaturlige godtepose.

Det er altså en film, der er værd at bruge tid på. Den er bare ikke lige underholdende hele vejen igennem.

No One Gets Out Alive kan ses på Netflix fra den 29. september 2021.

FAKTA

Instruktør: Santiago Menghini
Manuskript: Jon Croker, Fernanda Coppel (Baseret på bogen No One Gets Out Alive af Adam Nevill)
Medvirkende: Cristina Rodlo, Marc Menchaca, David Figlioli, Cosmina Stratan, Ilinca Neacşu, Victoria Alcock, Phil Robertson, Moronke Akinola, Vala Noren

Plot

En desperat kvinde fra Mexico uden papirer flytter ind på et forfaldent pensionat i Cleveland. Så begynder de foruroligende skrig og uhyggelige syner.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.