KASTANJEMANDEN på Netflix er en ny dansk thriller-serie om en seriemorder. Det er klart den bedste danske Netflix-serie til dato. Faktisk er den på niveau med de bedste thriller-serier, uanset land. Læs vores Kastanjemanden serieanmeldelse her!

KASTANJEMANDEN er en ny Netflix thriller-serie, og denne gang er der tale om en dansker. Ja, det er simpelthen tredje danske Netflix-serie, og denne rammer helt plet. Det er en vanvittigt spændende, flot, og gennemført thriller-fortælling, der er helt på niveau med de bedste internationale serieproduktioner.

Første Netflix-serie fra Danmark var The Rain, der nok altid var et større hit i udlandet end herhjemme. Folk elskede den internationalt, men vi danskere var noget mere lunkne i vores vurdering. Så kom Equinox, der var baseret på en podcast. Den delte også vandene, men var dog overvejende velmodtaget.

Nu kommer så Katanjemanden, og den er så velgennemført, at man bliver helt stolt som dansk Netflix-seer. Læs videre på vores Kastanjemanden serieanmeldelse herunder. Vi har set samtlige 6 afsnit af serien.

Aldrig har Nordic Noir været så smukt

Nordic Noir er blevet den gængse betegnelse for nordiske thriller-produktioner. De genkendes ofte ved at være skudt i sorte, blå og grå toner. Altså en meget farvefattig verden, hvor det altid regner – eller i hvert fald er overskyet.

Dét bliver der taget et skønt opgør med her; Kastanjemanden er Nordic Noir på en ny måde. Historien er stadig dyster og brutal, men billedsiden er samtidig smuk. Altså, foruden den detalje, at serien handler om en seriemorder, der skærer lemmer af sine ofre, så er det en regulær reklame for Danmark.

Der er så sandelig et yndigt land i Kastanjemanden, og det fremstår i efterårets farvepragt på smukkeste vis. Faktisk gør det kontrasten til det brutale endnu mere voldsom, så det gør ikke ligefrem serien mindre dyster som helhed.

Kastanjemanden – Netflix anmeldelse

Skøn og velkendt Netflix casting

De to hovedroller spilles af henholdsvis Danica Curcic (Undtagelsen) og Mikkel Boe Følsgaard (Kvinden i buret), der sjovt nok har været med i netop de to forrige danske Netflix-produktioner. Danica Curcic var med i Equinox og Mikkel Boe Følsgaard var med i The Rain. Her i Kastanjemanden fungerer de ret fantastisk sammen.

MERE DANICA CURCIC

Læs vores sæson 2 anmeldelse af Forhøret her >

Det er bestemt ikke kærlighed ved første blik, når Naia Thulin (Danica Curcic) og Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) bliver tvunget sammen som nyt makkerpar. Til gengæld er dialogen skarp og realistisk. Alene på den front vinder Kastanjemanden rigtig mange point over især The Rain, hvor dialogen virkelig haltede.

Der er dog ingen grund til at sammenligne den nye danske Netflix-serie med andre danske produktioner. Den tåler nemlig klart at blive sammenlignet på tværs af landegrænser og står så stadig som noget af det bedste på Netflix.

Af andre velkendte ansigter medvirker også David Dencik (Chernobyl), Lars Ranthe (Forhøret), Esben Dalgaard Andersen (Når dyrene drømmer) og Anders Hove (Journal 64). Der er naturligvis mange flere med i denne serie, og de leverer solide præstationer alle sammen. Nogle bliver man – med rette – irriteret på, og andre stoler man straks på.

Se Kastanjemanden på Netflix!

Netflix-serien er baseret på bestselleren af Søren Sveistrup, der også har været med til at skrive selve serie-adaptionen. Nu er Søren Sveistrup også bedre kendt som netop forfatter til en række populære tv-serier, så det giver perfekt mening.

Søren Sveistrup har nemlig tidligere skabt tv-serien Forbrydelsen. Han var også med til at skrive manuskriptet til Snemanden (2017), men det må vi tilgive ham, da han tydeligvis er meget bedre, end den var. Til at holde sig skarp har han Dorte W. Høgh (Dicte, Når støvet har lagt sig) med som hovedforfatter.

De seks afsnit af Kastanjemanden er instrueret af Kasper Barfoed (Sommeren ’92) og Mikkel Serup (Forbrydelsen).

Undervejs vil du måske tænke, at noget er mærkeligt eller lidt plat, men det giver altid mening senere hen. Både fordi den foregår i Danmark, og vi ikke er helt så velbevandrede i hverken skydevåben eller seriemordere (heldigvis, på begge fronter), og fordi der samles op på det, du måske vil vurdere som værende “plothuller” undervejs.

Ja, den holder simpelthen bare hele vejen. Og synes du, at Mike Flanagans nye Netflix-serie Midnight Mass gik alt for langsomt, så du kan godt glæde dig til 6 hæsblæsende afsnit af denne nye danske Netflix-serie!

Kastanjemanden udkommer på Netflix den 29. september 2021.

FAKTA

Instruktører: Mikkel Serup, Kasper Barfoed
Skabere: Søren Sveistrup, Dorte W. Høgh, David Sandreuter & Mikkel Serup
Manuskript: Søren Sveistrup, Dorte W. Høgh & David Sandreuter
Medvirkende: Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, Iben Dorner, Lars Ranthe, David Dencik, Esben Dalgaard, Morten Brovn, Jens Jørgen Spottag, Camilla Lau, Peder Thomas Pedersen, Marie-Lydie Melono Nokouda, Anders Hove

Plot

På et grusomt gerningssted finder man en kastanjemand. Ud fra dette uhyggelige spor jagter to efterforskere en morder med forbindelse til en politikers forsvundne barn.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg