THE BABY på HBO Max er en ny gyser-komedieserie med 8 afsnit. En surrealistisk gyserhistorie, der til tider bliver lidt langsom. Men selve babyen er ret fantastisk og fungerer bare. Læs vores fulde The Baby serieanmeldelse her!

THE BABY er en ny HBO Max gyser-komedieserie med 8 halvtimes afsnit. De korte afsnit gør den meget binge-værdig, men serien frigives med ét afsnit af gangen, så du skal enten være tålmodig uge efter uge, eller vente til alle afsnit er sendt. Sidstnævnte øger selvfølgelig chancen for spoilers, og det er aldrig sjovt at blive spoilet.

I hjertet af denne historie finder vi en baby, der på en eller anden måde virker til at være ansvarlig for en række mord. Babyen bliver ved med at knytte sig til en ny kvinde, der ender med at blive hans mor. Om hun vil det eller ej! Og det har ofte en dødelig udgang for disse “mødre”.

Vi fik screenere til de første seks afsnit, som denne anmeldelse derfor er baseret på. Og ja, jeg skal helt sikkert se de sidste to afsnit af denne serie, når de udkommer i juni.

Læs videre på vores The Baby serieanmeldelse nedenfor. Den nye britiske serie har premiere på HBO Max i Danmark den 25. april 2022.

Perfekt baby!

Der er nogle overnaturlige elementer i The Baby, men det bliver aldrig sådan noget pjattet slapstick komedie. Du ser heller aldrig babyen fysisk slå nogen ihjel. Dette er ikke Chucky i baby-form eller noget i den dur. Ikke for at sige noget ondt om dén gyserskurk.

The Baby er bare mere en slags mindf*ck, når det kommer til mordene – og de er bestemt brutale og blodige! Tænk lidt hen af ulykkerne i Final Destination-filmene.

Og når vi taler om babyen, der er ansvarlig for de mange dødsfald, så er den perfekt castet, hvilket får alt andet til at fungere godt. Uanset hvor skør historien lyder! Albie Hills og Arthur Hills spiller den ene rolle som denne lille dreng, og de har bare de bedste ansigtsudtryk. Du både føler for den lille dreng, og du frygter ham. Nogle gange begge dele på samme tid.

Hovedrollen som den nye “mor” er den 38-årige kvinde Natasha (eller bare Tasha). Hun er irriteret over, at alle omkring hende får børn og ikke længere har tid til at hænge ud som i gamle dage. Så selvfølgelig bliver hun den nye udvalgte mor til babyen. Det sker i en skør scene, der sætter rammerne for denne gyserkomedie.

Det er her, hendes liv reelt bliver en surrealistisk gyserhistorie.

The Baby: Sæson 1 – Anmeldelse | Gyserkomedie på HBO Max

En surrealistisk gyserhistorie

Da Natasha pludseligt – og meget uventet – bliver forælder til en baby, forvandles hendes liv til en surrealistisk gyserhistorie. Natasha spilles skønt af Michelle de Swarte (The Duchess). Hun er ikke særlig tiltalende, da hun er fuld af raseri. Det rettes mod mange mennesker og omgivelser – dog mest mod sin mor og derefter hendes lillesøster.

Hendes lillesøster, Bobbi, spilles af det unge talent Amber Grappy, der gør det rigtig godt. Bobbi har sine egne dæmoner og skubber konstant dårlige følelser væk med et smil. Det kan selvfølgelig ikke holde for evigt, men hun er en god og varm ung kvinde, der vil skade sig selv før alle andre.

Deres mor, Barbara, spilles af Sinéad Cusack, som mange måske vil genkende fra V for Vendetta eller sæson 1 af Marcella. En anden skæv nøglerolle spilles af Amira Ghazalla (Sense8), der bliver en slags hjælper til Natasha, mens hun prøver at finde hoved og hale i tingene.

Jeg vil lige nævne, at der er en masse diversitet (både i forhold til race og seksualitet), så vi dækker ret bredt i denne serie. Det gælder også i nogle flashback, hvor vi får endnu en uønsket omgang af “bury your gays” i en ekstremt stereotypisk sidehistorie. Det gør ondt hver gang. Og så vil jeg ikke sige mere om det!

Se The Baby på HBO Max nu!

The Baby er en samproduktion mellem HBO og britiske SKY. Den er produceret af SISTER (Jane Featherstone, Carolyn Strauss og Naomi de Pear), som også gav os HBO-serierne ChernobylLandscapers og This is Going to Hurt.

Selvom jeg til tider følte, at denne gyser-komedieserie havde for lidt af både gys og komedie, så nød jeg at se den som helhed. På trods af at historien føles en smule langsom her og der, så bliver den aldrig i den langsomme bane for længe af gangen.

Og så byder den altså på nogle grusomme mord og ret vilde forviklinger undervejs!

The Baby har premiere på HBO Max med afsnit 1 den 25. april 2022. Derefter kommer der ét ugentligt afsnit indtil sidste afsnit vises den 13. juni 2022.

FAKTA

Skabere: Lucy Gaymer, Sian Robins-Grace
Medvirkende: Michelle De Swarte, Amira Ghazalla, Amber Grappy, Patrice Naiambana, Sinéad Cusack, Shvorne Marks, Isy Suttie, Tanya Reynolds, Seyan Sarvan, Karl Davies, Divian Ladwa

Plot

I gyserkomedien The Baby imploderer den 38-årige Natashas liv (Michelle De Swarte) fuldstændigt, da en baby uventet lander i hendes varetægt. Kontrollerende, manipulerende og med meget voldelige tendenser forvandler babyen Natashas liv til et regulært gysershow. Men hvor kommer babyen fra? Hvad vil den? Og hvor langt skal Natasha gå for at få sit liv tilbage? Hun vil ikke have en baby. Babyen vil have hende.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.