ENGLEMAGEREN er en ny dansk thriller, der handler om en seriemorder. Den byder på et yderst brutalt og effektivt krimiplot. Julie R. Ølgaard spiller den altafgørende hovedrolle og er medskaber af filmen. Læs vores Englemageren filmanmeldelse her!

ENGLEMAGEREN er en ny dansk thriller, der udkommer i biografen herhjemme. Vi er ude i et krimiplot, og omdrejningspunktet er en seriemorder. Selve mordscenerne er altså virkelig brutale, så den er ikke for sarte sjæle.

Spilletiden er kun 94 minutter, så den er også skarpt skåret. For os her hos Heaven of Horror ramte den altså uhyggeligt hårdt. Faktisk gik vi fra pressevisningen med en fornemmelse af, at det var en af de bedste danske krimi-thrillere siden Kvinde i buret (der stadig er min favorit Afdeling Q-film).

Du kan læse videre på vores Englemageren filmanmeldelse herunder. Filmen har dansk biografpremiere den 8. juni 2023.

Uhyggelig brutal psykologisk krimi-thriller

Hvis du kender til udtrykket “englemager”, er det måske fordi, du også er stødt på den danske seriemorder “englemagersken”, men det er ikke denne historie, vi er ude i. Der kommer dog meget snart en film om Englemagersken, så forvirringen er svær at komme uden om.

LÆS MERE HER

Den kommende film om “Englemagersken er baseret på en sand historie (aka “true crime”)

Selve plottet i denne nye Englemageren er et ret klassisk seriemorder-plot. En morder går efter unge kvinder, der tilsyneladende har det til fælles, at de for nyligt har fået foretaget en abort. Det har faldet en ung mand for brystet, så nu straffer han disse “englemagere”.

Morderen er stolt af sine gerninger, som han filmer og sørger for, at politiet får. Naturligvis er han dog iført en maske og efterlader ingen spor. De skal jo helst ikke fange ham, når nu han lige er kommet så godt i gang med at “rydde op”.

Det er voldsomt og brutalt at se ham udføre mordene, men også nødvendigt med denne historie.

Englemageren (2023) – Anmeldelse | Psykologisk thriller

En lille håndfuld dygtige skuespillere

Det er et relativt lille cast, der skal fortælle historien i Engelmageren. Hovedrollen spilles af Julie R. Ølgaard, der portrætterer Laura. Hun er IT-specialist hos politiet og hjælper med at finde frem til den video, seriemorderen laver af hans gerninger.

Laura er godt nok på orlov, men denne sag trækker hende tilbage til arbejdet, hvilket måske er hvad, hun har behov for. At sidde derhjemme har i hvert fald ikke gjort noget godt for hende. Jeg har altid godt kunnet lide Julie R. Ølgaard, hvilket naturligvis er et godt udgangspunkt, men hun gør det sateme også godt her!

Hendes chef inden for politiet spilles af Stine Stengade, mens hendes makker spilles af Roland Møller (Under sandet). Han er langt mere afdæmpet og næsten lidt kedelig i forhold til, hvordan vi normalt ser ham. Altså, hans karakter, Roland Møller er stadig god i sin præstation. Det er faktisk fint at se ham være helt normal her.

I andre nøgleroller ser vi Christopher Læssø (Underverden) som Lauras (Julie R. Ølgaard) kæreste, Neel Rønholt som en veninde og Jesper Ole Feit Andersen som en noget aparte, men yderst effektiv, hacker. Og så skal også Arian Kashef (Shorta), Michael Asmussen (Riget), Andrea Vagn Jensen og Mads Hjulmand nævnes.

Englemageren (2023) Dansk Psykologisk Thriller

Se Englemageren i de danske biografer – senere på Netflix!

Det er Julie R. Ølgaard, der spiller den altafgørende hovedrolle, men hun er faktisk også medskaber af filmen. Både som medinstruktør og egentlig skaber, da hun kom med idéen til historien, er medforfatter og producer. Det er noget af en kraftpræstation!

Den anden instruktør bag Englemageren er Esben Tønnesen (Kolonien), mens medforfatter til manuskriptet er Yusuf Othman. Det er altså en rigtig holdindsats, der har ført til denne nye danske thriller.

Det skal siges, at selve plottet i denne psykologiske krimi-thriller på mange måder taler ind i tidsånden. Højaktuelle emner, der tidligere virkede som afsluttede kapitler [retten til abort] er kommet i vælten igen, og det betyder, at folk vil have holdning til dette mere end selve filmen.

Filmen står dog – både med og uden den aktuelle debat – stærkt som en thriller. At den så også berør nogle vigtige emner, er bare en bonus!

Englemageren har dansk biografpremiere den 8. juni 2023. Den udkommer derefter digitalt som købefilm den 28. juli 2023 og som lejefilm den 11. august 2023. Den kommer desuden på Netflix i Danmark fra den 1. november 2023.

FAKTA

Biografpremiere: 8. juni 2023
VOD-premiere: 28. juli 2023 (køb) | 11. august 2023 (leje)
Genre: Psykologisk thriller
Instruktører: Julie R. Ølgaard, Esben Tønnesen
Medvirkende: Julie R. Ølgaard, Roland Møller, Christopher Læssø, Stine Stengade, Niels Anders Thorn, Andrea Vagn Jensen, Marc Harpsøe, Neel Rønholt

Plot

Kriminalbetjenten Laura, der er specialiseret inden for cyberkriminalitet, har været sygemeldt efter en depression, men da hun sammen med sin makker bliver involveret i en sag om en sadistisk seriemorder, står det mere og mere klart, at hun selv gemmer på en mørk hemmelighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg