Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile er den nye Netflix-film om Ted Bundy. Denne gang er der tale om en spillefilm, hvor Zac Efron spiller hovedrollen som Bundy. Læs mere om filmen i vores anmeldelse her, og se den på Netflix nu!

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile er ude på Netflix nu, og hvis du – som mange horrorfans – interesserer dig for seriemordere, så skal du se denne.

Det kan dog på det kraftigste anbefales at kende en del til Ted Bundy på forhånd. Den starter nemlig noget kaotisk midt i hans morderiske løbebane, eftersom historien begynder, da han lærer Liz Kendall (Lily Collins) at kende.

Castet består af mange velkendte ansigter, og instruktøren bag denne film, Joe Berlinger, har også lavet Netflix dokumentaren om Ted Bundy. Han kender altså til Bundy ret indgående, og det fornemmer man også i Netflix spillefilmen her.

Læs mere om Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile i vores anmeldelse herunder.

Zac Efron er Ted Bundy

Zac Efron spiller hovedrollen som Ted Bundy og ligner ham til tider i næsten uhyggelig grad. Det vil du måske især bemærke, hvis du har set Netflix dokumentaren Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes for nyligt. Generelt er hele castet i Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile dog ret blændende!

Læs også: Vores anmeldelse af Netflix dokumentarserien om Ted Bundy her >

Det er en ret fantastisk rolle til Zac Efron, og forhåbentlig vil mange efterhånden se ham som andet og mere end en teen-stjerne. 

I Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile er han (naturligt nok) utroligt ubehagelig. Og ja, så skruer han også op for charmen, når det kræves. Præcis som Ted Bundy selv var kendt for at gøre. Personligt synes jeg, det er skønt, at der er ret meget fokus på den mere vanvittige og klamme side af Bundy. 

Han var sgu ikke den store charmetrold, som film og bøger har fået ham til at fremstå. Manden var seriemorder og af den type, der virkelig nød at tage livet af de kvinder, han udså som ofre. Men han var også en mester-manipulatør. Begge dele er tydeligt i denne film.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – Anmeldelse

Skønt cast hele vejen rundt

Foruden Zac Efron i den altoverskyggende rolle som Ted Bundy, spiller Lily Collins den anden store rolle som Liz Kendall. Det er hende, der er kæreste med Bundy, og ender med at angive ham, da hun mistænker, at han er den seriemorder, der efterlyses. Lily Collins er absolut også fantastisk, og det er et fascinerende samspil, hun har med Efron.

Hele historien fortælles faktisk med udgangspunkt i deres forhold. Det er ultimativt en kæmpe styrke for filmen, der slutter meget stærkt. Indledningsvis kan det dog være noget kaotisk, hvis ikke man kender kronologien i Ted Bundys forbrydelser.

Vi har også “I See Dead People”-drengen, der er blevet voksen, Haley Joel Osment, med på rollelisten. Det samme gælder Jim Parsons (The Big Bang Theory) og John Malkovich, der senest var med i Netflix filmene Bird Box og Velvet Buzzsaw

Derudover er Angela Sarafyan (Westworld) og Grace Victoria Cox (Under the Dome) med i mindre roller. Det samme gælder Kaya Scodelario fra The Maze Runner og den kommende aligator-gyser Crawl. Hun har faktisk en af de større gennemgående biroller.

Desuden er Metallica forsangeren James Hetfield også med i en mindre rolle som politibetjent. Instruktøren, Joe Berlinger, stod også bag dokumentaren Metallica: Some Kind of Monster fra 2004, så mon ikke det har lidt at gøre med denne casting.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile – Anmeldelse

Se Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile på Netflix nu!

Egentlig fik Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile premiere på Sundance film festival i januar 2019, hvor Netflix ret hurtigt fik nuppet den. Siden da har den fortsat kørt på filmfestivaler rundt omkring i verden og fået mange rosende ord med på vejen.

Instruktør Joe Berlinger har skabt en dyster film, der fokuserer på det groteske ved Ted Bundys brutale løbebane som seriemorder. Han slap afsted med utroligt meget og troede konsekvent på, at han nok skulle slippe afsted med det. Netop derfor er han så chokeret, når det ikke lykkes.

Manuskriptet er skrevet af Michael Werwie, der også har produceret filmen. Det er i øvrigt hans første manuskript, og selvom filmen starter lidt forvirrende (hvis man ikke kender Ted Bundys historie forholdsvis indgående), så slutter den virkelig stærkt.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile er desuden baseret på bogen “The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy”, der er skrevet af Elizabeth Kendall. Det er hende, der i filmen spilles af Lily Collins.

Det er ikke en behagelig film, men Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile er nok en af de mere ærlige film om Ted Bundy. Vi både ser og kommer ind bag charmen samtidig med, at Zac Efron er eminent til at vise psykopaten momentvis. Dét skaber en fascinerende og mørk film, der bestemt er værd at se!

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile udkom på Netflix den 3. maj 2019.

FAKTA

VOD-premiere: 3. maj 2019 (Netflix)
Genre: Thriller, Drama
Instruktør: Joe Berlinger
Medvirkende: Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, John Malkovich, Jim Parsons, Haley Joel Osment, Angela Sarafyan

Plot

Den enlige mor Liz falder for Ted Bundy og nægter i årevis at tro på sandheden om hans forbrydelser. Et drama baseret på en virkelig historie.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.