FEAR STREET DEL 3: 1666 på Netflix afslutter den nye Fear Street-gysertrilogi om Sarah Fier og forbandelsen over Shadyside. Bare rolig, inden denne afsluttende film er færdig, har du fået helt reelle og klare svar. Læs vores fulde Fear Street: 1666 filmanmeldelse her!

FEAR STREET DEL 3: 1666 er den sidste del af Netflix-gysertrilogien baseret på R.L. Stines bøger. Når vi nu ser historien om Sarah Fier udspille sig i 1666, får vi langt om længe de svar, vi har ventet på. Ikke mindst omkring forbandelsen, der hviler over Shadyside. Hvordan startede den, og hvorfor lader Sunnyvale til at få lutter gode ting, mens Shadeside konstant lider?

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Fear Street Del 1: 1994, der hænger direkte sammen med denne film >

Og også anmeldelsen af Fear Street Del 2: 1978, der giver en masse brugbare spor, der følges i Del 3 >

Selvom jeg overordnet er tilfreds med den fulde historie og måden, den fortælles på, så er Fear Street: 1666 den svageste af de tre film. Måske især fordi, det er den film, der befinder sig mest i forskellige tidsperioder og derfor bliver mere “mudret” i udtrykket.

Læs videre på vores Fear Street: 1666 filmanmeldelse herunder, og se alle tre film på Netflix nu.

Velkommen til 1666 – og Fear Street 1994: Del 2

Der bør ikke være nogen spoiler, når jeg siger, at det naturligvis ikke er så simpelt, som den legende, der indtil videre har været delt; At Sarah Fier var en heks og kastede en forbandelse over byen. Tværtimod, fornemmer man ret tydeligt, at det nok nærmere “bare” en historie, der passer godt som forklaring og fastholder status quo.

I slutningen af Del 2 samles Sarah Fiers hånd med resten af hendes knogler. Da Deena (Kiana Madeira) samler alle disse jordiske rester, får hun hele historien fra 1666 i et syn. Vi ser hende reelt være Sarah Fier, og hun oplever derfor nærmest de frygtelig hændelser på egen krop.

Derudover ser vi også stort set alle de andre skuespillere fra de foregående to film, da de spiller deres egne forfædre. Altså, præcis som vi kender det fra Back to the Future-trilogien. Og ligesom Back to the Future har en hoved-periode i 80’erne, som der hele tiden vendes tilbage til, så er denne hoved-periode altså 1994 i Fear Street.

Derfor kommer der halvvejs igennem Fear Street 1666 et nyt “titelkort” op på skærmen, der siger, at nu skal vi altså til “Fear Street 1994: Del 2“.

Nu hvor Deena har fået Sarah Fier historien fortalt gennem et syn (og mærket den på egen krop), ved hun også, hvordan hun skal få forbandelsen over Shadyside ophævet. Det er denne voldsomme kamp med alle de tidligere mordere, der er afslutningen på trilogien. I øvrigt har Sarah Fier mistet sin hånd på en ganske anden – og voldsomt brutal – måde, end hvad vi tidligere har hørt.

Fear Street: Del 3: 1666 – Anmeldelse | Netflix gyserfilm

Se Fear Street Del 3: 1666 på Netflix nu!

Det er (naturligvis, fristes man til at sige) stadig Leigh Janiak, der er instruktør på sidste film i trilogien, ligesom den fortsat er baseret på R.L. Stine bogserien. Bøgerne har i øvrigt en fed gæsteoptræden (ja, det kan bøger sagtens have) her i Del 3, præcis som der var lidt cameo-lir i del 1.

Denne gang er der desuden kommet en ekstra manuskriptforfatter ind over i form af Kate Trefry. Hun har tidligere været forfatter i en eller anden kapacitet på hele 17 afsnit af Stranger Things tv-serien. Derudover er det også fortsat Phil Graziadei og Leigh Janiak selv, der har været med til at skrive dette afsluttende kapitel i fortællingen om Sarah Fier og forbandelsen over Shadyside.

Selvom jeg var glad for at få hele historien fra 1666 på plads, så er jeg bestemt også glad for, at vi kom tilbage til Scream-tidsperioden her til sidst. Det er trods alt dér, vi startede, og derfor også i denne tid, at vi skal have ophævet forbandelsen. Jeg var godt tilfreds med hele denne trilogi, selvom Del 3 for mig var den svageste.

Til gengæld skal du lige huske at få “end credit”-scenen med. Der lægges helt sikkert op til, at vi måske kan få mere Fear Street på sigt. Eftersom dette er en Netflix-produktion, så kan det jo reelt både være i form af en tv-serie eller yderligere film. Vi får se!

Fear Street Del 3: 1666 udkommer på Netflix den 16. juli 2021.

FAKTA

Instruktør: Leigh Janiak
Manuskriptforfattere: Zak Olkewicz & Leigh Janiak
Medvirkende: Kiana Madeira, Benjamin Flores Jr., Olivia Scott Welch, Marcelle LeBlanc, Matthew Zuk, Chiara Aurelia, Sadie Sink, Emily Rudd, Ryan Simpkins, McCabe Slye

Plot

Deena bliver kastet tilbage til 1666, hvor hun hører sandheden om Sarah Fier. Tilbage i 1994 kæmper vennerne for deres liv – og Shadysides fremtid.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg